WebMatrix vrijgegeven door Microsoft

Toegevoegd door Bram Boos, 16 jaar geleden

WebMatrix vrijgegeven door MicrosoftWebMatrix is een webontwikkelomgeving van Microsoft en heeft deze na een drietal b├Ętarondes gratis ter beschikking gesteld. De ontwikkelkit bestaat uit een aantal tools en templates voor populaire opensource PHP en .Net applicaties.

WebMatrix is een ontwikkelomgeving die je lokaal kunt draaien. WebMatrix installeert IIS 7.5 Express en Microsoft SQL Server Compact 4.0. In WebMatrix zit ook een editor. Applicaties die hierin worden gebouwd zijn gemakkelijk te exporteren naar een webserver. Standaard bevat de editor meer dan 30 hosting providers.

WebMatrix ondersteunt ook vele opensource blogs en opensource content management systems zoals; WordPress, Drupal, Joomla, DotNetNuke en Umbraco. WebMatrix is door Microsoft in het leven geroepen om het vooral voor onervaren webontwikkelaars gemakkelijk te maken. Ze hoeven geen webserver of database te configureren aldaar dit voor hun wordt gedaan. Ook kunnen ze gemakkelijk scripts toevoegen aan hun website via de web helpers. WebMatrix mist echter mogelijkheden die Microsofts geavanceerde ontwikkelkit Visual Studio wel biedt, zoals uitgebreide debugging-mogelijkheden.

Bron: Tweakers.net

Gerelateerde nieuwsberichten

13/06/2024 PHP verhelpt kritiek beveiligingslek in Windows-versie
28/02/2024 LockBit website door politie gekraakt via mogelijk lek in PHP
08/05/2023 PHPhulp verhuisd

 

Er zijn 6 reacties op 'Webmatrix vrijgegeven door microsoft'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Pim -
Pim -
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Xampp?
Jasper DS
Jasper DS
16 jaar geleden
 
1 +1 -0 -1
wat bedoel je?
B a s
B a s
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Zoiets, maar niet te vergelijken. Naast een webserver en database bevat dit vele extra's zoals een editor, synchronisatie met webservers, gemakkelijk opensource pakketten installeren, ...

Het enige wat ik me afvraag, is dat ik Microsoft associeer met ASP en niet met PHP. Wordpress, Joomla, .. werken met PHP. Microsoft gaat vooruit!
John D
John D
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@Pim: Primair is Webmatrix een ontwikkelclient en ik neem aan WYSIWYG, vergelijken met xampp is onjuist.
Bart -
Bart -
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Maar, als je dan je site bezoekt heeft de bezoeker dan .Net Framework nodig?
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Chris -
Chris -
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@Bart: Nee, alleen degene die het installeert op z'n computer!

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.