Maak jij gebruik van Linux?

8 maanden geleden toegevoegd

Ja, enkel op mijn privécomputer/laptop
10 stemmen (10)
Ja, zowel privé als zakelijk
18 stemmen (18)
Enkel zakelijk
5 stemmen (5)
Nee
10 stemmen (10)

« Terug naar voting pollsEr zijn 5 reacties op 'Maak jij gebruik van linux'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Ad Fundum
Ad Fundum
8 maanden geleden
 
Vroeger heb ik Windows gehad, ik kan me herinneren dat het altijd crashte. Na XP kwam NT, dat draaide een stuk beter. Windows 7 was het perfecte desktop OS, en Windows 8.1 was het het laatste OS waarna ik definitief overging op Linux. Elke keer als ik op die Windows-button drukte werd m'n hele 4k scherm gevuld met debiele tegels, en nog meer van dat soort ongein. Helaas hadden we thuis ook nog een Windows 10 laptop, maar die wordt straks ook niet meer ondersteund door Microsoft omdat het ding geen 7e generatie Intel CPU heeft.

Dus hoewel ik op zich agnostisch ben tegenover OS-es (wie heeft er niet gewerkt met DOS, OS/2, OSX, of zelfs een z/Os-kloon), ben ik definitief over op Linux, omdat er praktisch niets is wat het niet kan.

Zo ben ik bekend met FreeBSD vanuit pfSense, Debian (servers en clients), raspbian, busybox. Nu de tablets ook een paar jaar oud zijn en iOS en Android niet meer ondersteund worden, heb ik op m'n telefoon ook gelijk maar /e/OS genomen. Ik wil alles zoveel mogelijk open source, dus geen Android, iOS, OSX, Windows of wat dan ook meer. Je kunt prima zonder big-tech, als je maar wilt.
Simran kaur
simran kaur
8 maanden geleden
 
0 +1 -0 -1
Only for business
Nicky van boven
nicky van boven
8 maanden geleden
 
1 +1 -0 -1
Cool, ik gebruik dus ook de ungoogled /e/-OS op mijn telefoon ipv android. En verder gebruik ik sinds 2010 alleen nog maar linux. Het is snel, heeft mindere specificaties nodig, veiliger, open source en ik kan er goed mee uit de voeten. Ik was begonnen met ubuntu, toen mint en nu manjaro. ik ben bij ubuntu weggegaan vanwege amazon ads, toen in 2012 overgestapt op mint. ik ben bij mint weggegaan omdat de upgrades in 2015 nog niet zo soepel gingen. manjaro is rolling release en makkelijker dan arch. ik ben tevreden. als ik weer over zou stappen zou ik denk ik kiezen voor endeavour OS omdat het Nederlands is, populair is en lichter/minimalistischer is dan manjaro maar ik heb mijn hele manjaro setup zo persoonlijk geconfigureerd naar mijn wensen dat ik eigenlijk geen afscheid meer kan nemen.
Jan R
Jan R
7 maanden geleden
 
0 +1 -0 -1
Persoonlijk niet maar mijn nas' draaien wel op linux based systemen.
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Ad Fundum
Ad Fundum
7 maanden geleden
 
0 +1 -0 -1
Iedereen met een mobiel draait zo'n beetje UNIX, sinds dat Microsoft niet verder is gegaan met Nokia.
iOS is gebaseerd op BSD (UNIX), en Android op Linux. We kunnen dus wel stellen dat UNIX gewonnen heeft van Windows bij particulieren. Het enige nadeel is dat smartphones over het algemeen al je data doorsluizen naar God weet waar.

Ik ben daarom ook enorme fan van /e/OS, dat is Android zonder Google. Ik heb daar zelf al 2 Fairphone 4's van Murena.com en het is ook geschikt voor kinderen als je er mee kunt leven dat parental controls nog te wensen over laat. En het is nog goedkoper ook dan de meeste telefoons, als je de afschrijving met 5 jaar garantie meerekent.

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Inhoudsopgave

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.