&amp en &

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Auke

Auke

06/03/2008 20:11:00
Quote Anchor link
Ik probeer een string in mijn database te zetten maar het teken & word vervangen door &amp.
Weet iemand een oplossing om daadwerkelijk het & teken in de database te krijgen ?

BVD
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 06:30:28
 
PHP Newbie

PHP Newbie

06/03/2008 20:12:00
Quote Anchor link
geen htmlentities() over de data heen gooien die de database ingaat.
 
Auke

Auke

06/03/2008 20:17:00
Quote Anchor link
Dat gebeurt ook niet
 
Frank -

Frank -

06/03/2008 20:18:00
Quote Anchor link
Hoe kan het dan dat de & wordt omgezet naar & ? Dat is mij nog nooit gebeurd!
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

06/03/2008 20:20:00
Quote Anchor link
en wat is daar mis mee?
 
PHP Newbie

PHP Newbie

06/03/2008 20:22:00
Quote Anchor link
Laat de query eens even zien..
 
Martijn B

Martijn B

06/03/2008 20:27:00
Quote Anchor link
Terence schreef op 06.03.2008 20:20:
en wat is daar mis mee?


niks...
 
Auke

Auke

06/03/2008 20:32:00
Quote Anchor link
Is er misschien een tegenhanger van htmlentities ?
 
PHP Newbie

PHP Newbie

06/03/2008 20:34:00
Quote Anchor link
Nogmaals, laat de query even zien.
 
Martijn B

Martijn B

06/03/2008 20:35:00
Quote Anchor link
htmlspecialchars...

Deze functie veranderd alleen de gevaarlijke html tekens in HTML entiteiten.

bijvoorbeeld: < naar &lt;
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
Auke

Auke

06/03/2008 20:37:00
Quote Anchor link
de query = vrij simpel

$query = "INSERT INTO `tabel` (
`geupdate`,
`url`,
VALUES ('$value[link]',
 
Frank -

Frank -

06/03/2008 20:39:00
Quote Anchor link
echo $query;

Dat zal meer opleveren, hoe de query er in php uitziet doet niet zo veel ter zake.

Ps. Die gore backticks ` mag je wel even weggooien, dat lijkt nergens op.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

06/03/2008 20:40:00
Quote Anchor link
Die query kan niet werken..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
$query = "INSERT INTO
            tabel
            (
                geupdate,
                url
            )
          VALUES
          (
              '".$value['link'].'",
 
Auke

Auke

06/03/2008 20:45:00
Quote Anchor link
Het amp; teken zit niet in de query als ik deze output. Verder geeft de query ook geen errors.

Misschien iets met de database instellingen ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Auke
 
PHP Newbie

PHP Newbie

06/03/2008 20:45:00
Quote Anchor link
Er klopt hier iets niet..

Die query die je net gegeven hebt kan niet werken...
 
Auke

Auke

06/03/2008 20:48:00
Quote Anchor link
De query is iets anders.
Maar het ligt hem niet aan de query ben ik bang. Ik denk zelf dat het iets met mijn database instellingen te maken heeft.

Want alle gegevens komen keurig in de database behalve het probleem met de amp

Met dbcollalitie is utf8 bin
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Auke
 
Frank -

Frank -

06/03/2008 20:50:00
Quote Anchor link
Jouw html-pagina's, hoe heb je die ingesteld? Heb je daar zoiets in staan:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">

Zo ja, dan zal jouw database (met de tabellen e.d.) ook op utf8 moeten worden ingesteld. Wil je latin1 gebruiken, dan zal álles op latin1 moeten staan, etc. etc.

Gebruik overal dezelfde characterset, dat voorkomt een hoop problemen. Zelf gebruik ik altijd utf8, daar zitten alle mogelijke en onmogelijke tekens in (denk aan accenten, €, etc. etc.), ik heb daar nooit problemen mee.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

06/03/2008 20:51:00
Quote Anchor link
Het kan bijna niet in de database zitten, dus voor de derde keer, kopieer de query gewoon eventjes, dan weten we zeker dat we dat uit kunnen sluiten.
 
Auke

Auke

06/03/2008 20:53:00
Quote Anchor link
HTML pagina ??

Ik heb geen html pagina. Ik heb een php-script die iets in een database zet. Het komt verkeerd in mijn database terrecht en niet op mijn html pagina.
Toch bedankt voor je reactie :)
 
Frank -

Frank -

06/03/2008 20:58:00
Quote Anchor link
En hoe voer je de data dan in? Komt dat bv. uit een XML-feed?

Ps. 9 van de 10 php-scripts hebben ergens ook iets van html in huis, ze werken vrijwel allemaal via de browser. En browsers zijn dol op html, maar lusten geen php.
 
Auke

Auke

06/03/2008 21:02:00
Quote Anchor link
Ik lees met filegetcontest een RSS bestand in. Alleen is dit het probleem ook niet denk ik want de query output met echo ziet er perfect uit maar in de database zit ten de tekens niet juist.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Auke
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.