/ in tabel naam

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Nils Kuijpers

Nils Kuijpers

31/10/2008 12:15:00
Quote Anchor link
Dag,

Is het mogelijk om een / in een tabelnaam te krijgen? MySQL vreet het namelijk niet.
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 14:32:43
 
M Ypma

M Ypma

31/10/2008 12:17:00
Quote Anchor link
en waarom zou je dat dan willen? (interesse)
 
JvG G

JvG G

31/10/2008 12:19:00
Quote Anchor link
schijnbaar niet:

Fout
SQL-query:

CREATE TABLE `testdb`.`test/test` (
`df` VARCHAR( 255 ) NOT NULL
) ENGINE = MYISAM

MySQL retourneerde:

#1103 - Incorrect table name 'test/test'
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door JvG G
 
Reforced

Reforced

31/10/2008 12:24:00
Quote Anchor link
Door

Ypma
Me it is
666 posts

Ouw.. Duivel ga weg!!!!
 
Nils Kuijpers

Nils Kuijpers

31/10/2008 12:27:00
Quote Anchor link
@Ypma:

Omdat ik met een fout datamodel zit opgescheept, kan ik helaas niets aan veranderen :)

Zou er een manier kunnen zijn om dit te omzeilen?
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

31/10/2008 12:30:00
Quote Anchor link
Een datamodel is het begin van een applicatie, als je hiermee verder wilt gaan kun je beter nu stoppen.
 
Erik Rijk

Erik Rijk

31/10/2008 12:31:00
Quote Anchor link
Oke dat is 1 probleem ... maar leg nou eens uit waarom je die / in je tabel naam moet hebben?
 
JvG G

JvG G

31/10/2008 12:32:00
Quote Anchor link
Reforced schreef op 31.10.2008 12:24:
Door

Ypma
Me it is
666 posts

Ouw.. Duivel ga weg!!!!


???
 
- -

- -

31/10/2008 12:40:00
Quote Anchor link
Ypma heeft 666 posts, wat tevens in de volksmond het "getal van de duivel" wordt genoemd. Offtopic dus.

Een / in je tabelnaam, kan niet. Gebruik bijvoorbeeld een underscore (_).
 
JvG G

JvG G

31/10/2008 12:41:00
Quote Anchor link
ow, nu zie ik waar het vandaan komt :p lol
 
M Ypma

M Ypma

31/10/2008 13:06:00
Quote Anchor link
dusss.. kinderen, er werd een vraag gesteld geloof ik?:)
 
Jelle Posthuma

Jelle Posthuma

31/10/2008 13:12:00
Quote Anchor link
@Ypma,

Klopt, er is nu meerdere malen een vraag naar jouw toe gesteld...
Waarom zou je een / in je database tabel willen hebben...
 
Nils Kuijpers

Nils Kuijpers

31/10/2008 13:23:00
Quote Anchor link
Omdat dat nou eenmaal is hoe het bedrijf zijn projectnummers invoert #####/######.

Datamodel kan ik niets aan veranderen.
 
JvG G

JvG G

31/10/2008 13:34:00
Quote Anchor link
iChris schreef op 31.10.2008 12:40:
Een / in je tabelnaam, kan niet. Gebruik bijvoorbeeld een underscore (_).


Ik denk dat je inderdaad voor iChris zijn oplossing moet gaan. MySQL zal net zoveel toegeven als dat datamodel van jou.
 
M Ypma

M Ypma

31/10/2008 15:10:00
Quote Anchor link
@Jelle Posthuma,
Volgens mij heb je het topic niet gelezen. Ik ben niet de TS:)
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

31/10/2008 15:20:00
Quote Anchor link
Nils schreef op 31.10.2008 13:23:
Omdat dat nou eenmaal is hoe het bedrijf zijn projectnummers invoert #####/######.

Datamodel kan ik niets aan veranderen.

stop dan maar meteen. Een verkeerd datamodel is niet mee te werken, gaat geheid een keer fout.

Je gaat toch niet voor elk project een aparte tabel aanmaken?

dat dien je op te slaan in een andere tabel als rij en dan vervolgens te koppelen.
 
Nils Kuijpers

Nils Kuijpers

31/10/2008 15:22:00
Quote Anchor link
Terence, zoals al een paar keer eerder aangegeven, het datamodel kan ik niets aan veranderen, maar ik weet dat het fout is. Tevens draait de applicatie al op volle toeren en moet ik alleen een kleine aanpassing doen dus verder zal dat niet voor problemen zorgen.

En er wordt inderdaad voor ieder project een tabel aangemaakt.
 
- -

- -

31/10/2008 15:46:00
Quote Anchor link
Nils schreef op 31.10.2008 13:23:
Omdat dat nou eenmaal is hoe het bedrijf zijn projectnummers invoert #####/######.

Datamodel kan ik niets aan veranderen.


Dan verander je dus de / in _ voor je MySQL database, en dan heb je alsnog overzicht ;-)
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

31/10/2008 16:05:00
Quote Anchor link
Dus voor ieder project ga jij een eigen tabel aanmaken? En wie heeft hou ingehuurd?
 
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

31/10/2008 16:20:00
Quote Anchor link
Nils schreef op 31.10.2008 13:23:
Omdat dat nou eenmaal is hoe het bedrijf zijn projectnummers invoert #####/######.

Datamodel kan ik niets aan veranderen.


nou dan zeg ik jou nou dat jullie heeeeel maar dan echt HEEEEL veel spijt gaan krijgen om deze manier toe te passen......

want dit op ze zachts uitgedrukt achterlijk.
 

31/10/2008 16:24:00
Quote Anchor link
kan je gewoon niet .. doen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$bodytag
= str_replace("/", "-", $string);
?>

en elke keer wanneer je insert of select het terug replacen?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.