1 variabele uit de db weten?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Christophe Rogiers

Christophe Rogiers

15/09/2006 14:06:00
Quote Anchor link
Wat moet ik nu doen om 1 variabele uit een database te weten?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?
$query
= mysql_query    ("
                            SELECT titel
                            FROM dr_artikel
                            WHERE id = '"
. $_GET['aid'] . "'                                    
                        "
);

echo"De titel is: ".$query;                                    

?>



of


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?
$query
= mysql_query    ("
                            SELECT titel
                            FROM dr_artikel
                            WHERE id = '"
. $_GET['aid'] . "'                                    
                        "
);

while($list = mysql_fetch_array($query))
{

echo"De titel is: ".$list['titel'];
}
                  
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Christophe Rogiers
 
PHP hulp

PHP hulp

01/09/2024 06:39:53
 
- SanThe -

- SanThe -

15/09/2006 14:11:00
Quote Anchor link
Probeer het eens uit, daar leer je het meeste van. Zet bovenin je script dit en je krijgt precies te zien wat er eventueel fout is.

error_reporting(E_ALL);
 
Christophe Rogiers

Christophe Rogiers

15/09/2006 17:18:00
Quote Anchor link
Ik weet dat het tweede de oplossing is, maar zou het niet op een eenvoudigere manier kunnen?
 
Frank -

Frank -

15/09/2006 17:22:00
Quote Anchor link
Wanneer je 1 record ophaalt, is het niet nodig om een while te gebruiken. Verder valt er weinig te vereenvoudigen, het is eerder noodzakelijk om de boel wat uit te breiden.

Je controleert bv. niet of $_GET['aid'] bestaat en nummeriek is en je controleert niet of de query wel is gelukt. En queries kunnen altijd mislukken, zelfs al is de SQL goed.

offtopic: $query is een rare naam voor de data die hierin staat, het is namelijk geen query maar een resultset. $result is dan een betere naam. De query is het stukje SQL: "SELECT blablabla"
 
Ponzi

Ponzi

15/09/2006 17:26:00
Quote Anchor link
Je kan je query ook nog 'versnellen' door er LIMIT 1 achter te zetten ;) . Dan stopt hij als er één resultaat is gevonden, bespaart je in grote DB wat tijd !
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.