2 rijen uit tabel selecteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Berend

Berend

27/12/2004 17:42:00
Quote Anchor link
Hoe kan ik 2 rijen uit een MYSQL tabel selecteren??
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 19:34:38
 

27/12/2004 17:44:00
Quote Anchor link
Dat kan door 2 keer een SELECT te geven (c.q. 2 keer een query uitvoeren) of door de voorwaarde anders te maken met bijvoorbeeld OR

Voorbeeldje:
SELECT * FROM tabel WHERE id=1 OR id=2
Gewijzigd op 27/12/2004 17:44:00 door
 
Alfred -

Alfred -

27/12/2004 17:44:00
Quote Anchor link
Door een WHERE op te stellen, die 2 rijen matched?

Edit: Webmakerij was eerst ;)
Gewijzigd op 27/12/2004 17:44:00 door Alfred -
 
Tineau

tineau

27/12/2004 17:44:00
Quote Anchor link
SELECT rij1,rij2 from tabel
 
Alfred -

Alfred -

27/12/2004 17:45:00
Quote Anchor link
tineau:
SELECT rij1,rij2 from tabel


Zijn 2 kolommen, geen 2 rijen :)
 
Tineau

tineau

27/12/2004 17:46:00
Quote Anchor link
ooops je hebt gelijk after kerst-dip denk ik :P
 
Berend

Berend

27/12/2004 17:57:00
Quote Anchor link
kan het ook zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
$result
= mysql_query("SELECT * FROM members");
while(list($naam, $pass) = mysql_fetch_row($result)){
echo "<tr>       <td>$naam</td>    <td>$mail</td> <td></td> </tr>\n";
}

?>


maar hij geeft hierbij een fout aan
 
Alfred -

Alfred -

27/12/2004 18:19:00
Quote Anchor link
Tut

Neem deze tut eens door? Is een simpel voorbeeld, waar je veel kan uit leren, want je begrijpt er blijkbaar nog niet veel van :)
 
Berend

Berend

27/12/2004 19:52:00
Quote Anchor link
tis al gelukt ik heb het zo gedaan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$result
= mysql_query("SELECT * FROM members");

    while (list( $id, $groep, $naam, $gbnaam, $pass) = mysql_fetch_row($result)) {
        if($gbnaam == $gb3){
            if($pass == $ww3){
            $login = $gbnaam;
            }
        }            
    }

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.