500 Internal server error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Yves Robeyst

Yves Robeyst

24/12/2023 13:59:10
Quote Anchor link
Hallo,

bij het gebruik van een formmail_script.php krijg ik een foutmelding
500 - Internal server error.
There is a problem with the resource you are looking for, and it cannot be displayed.

Nochtans zoals in andere scripts in andere domeinen gebruik ik hetzelfde script zonder problemen.
Na het verzending van de mails dient de pagina reservatie_ok.html te verschijnen.
In mijn script wordt deze pagina benoemt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$url = 'reservatie_OK.html';

En onderaan het script staat de regel
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo '<META HTTP-EQUIV=Refresh CONTENT="0; URL='.$url.'">';


Waarom het in dit domein niet werkt, is me nu een raadsel. Iemand een idee?
Alvast bedankt voor de suggesties.
Gewijzigd op 02/02/2024 18:26:33 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 22:03:24
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/12/2023 14:18:11
Quote Anchor link
Wat zegt de error log op de server?
 
Yves Robeyst

Yves Robeyst

24/12/2023 14:26:41
Quote Anchor link
- Ariën - op 24/12/2023 14:18:11:
Wat zegt de error log op de server?


Waar vind ik de error log? Ik zal even contact nemen met de hosting partner.
Gewijzigd op 24/12/2023 14:27:25 door Yves Robeyst
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/12/2023 14:28:59
Quote Anchor link
Vaak vind je die in je hosting control panel. Bij Directadmin bij de domein-sectie.
Of anders via (S)FTP als je hogerop gaat naar buiten je publieke root (/www,/htdocs,/public_html o.i.d.).

Of anders kan je dit wel in .htaccess afdwingen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
php_flag log_errors On
php_value error_log "/home/username/php_errors.log"


Ga hier wel eerst even na of php_flag al geen error geeft, door je probleem tijdelijk weg te nemen.
Soms bij bepaalde webserver configuratie's wil dit al niet eens werken, en moet je met PHP.ini aan de slag, of een alternatieve oplossing.
Gewijzigd op 24/12/2023 14:31:12 door - Ariën -
 
Yves Robeyst

Yves Robeyst

24/12/2023 14:38:40
Quote Anchor link
Dag Ariën,
ik ga eerst eens contact nemen met mijn hosting partner. Misschien kom je later nog teruig op dit forum.
Alvast bedankt en prettige feestdagen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/12/2023 14:55:56
Quote Anchor link
Vaak moet je het zelf wel kunnen vinden.

Kan je anders vertellen welk hosting control panel je hebt? Dat zal misschien wel een aantal dagen schelen voordat je reactie hebt (vanwege weekend en kerst).
Gewijzigd op 24/12/2023 14:56:32 door - Ariën -
 
Yves Robeyst

Yves Robeyst

24/12/2023 15:06:12
Quote Anchor link
Ik ben bij mijnhostingpartner.nl. Heb ticket laten aanmaken.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/12/2023 15:11:21
Quote Anchor link
Als het goed is heb je buiten je webroot een mapje met /logs? Klopt dat?
 
Yves Robeyst

Yves Robeyst

24/12/2023 15:14:41
Quote Anchor link
Ik bekijk het morgen eens. Vertrek nu naar een feest.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/12/2023 10:36:29
Quote Anchor link
En is het nog gelukt?
 
Yves Robeyst

Yves Robeyst

27/12/2023 18:13:06
Quote Anchor link
Ik heb dit toegevoegd aan het script en het probleem was wonderlijk opgelost.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
error_reporting(E_WARNING);
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/12/2023 19:32:39
Quote Anchor link
Bijzonder. Je past enkel het error-reporting niveau aan, en je verhelpt niks.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.