aantal overeenkomsten in array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Auke

Auke

18/10/2008 12:11:00
Quote Anchor link
Weet iemand een php functie die het aantal overeenkomsten telt tussen 2 array's ? Ik weet dat je met array_intersect($array1, $array2) die overeenkomsten eruit haalt.

Maar ik wil graag weten hoevaak een woord matcht tussen array1 en array2. Hierbij wil ik graag een foreach voorkomen.

Bvd
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 01:52:32
 
Joren de Wit

Joren de Wit

18/10/2008 12:29:00
Quote Anchor link
Een combinatie van array_intersect() en count()?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$aCount
= array_intersect($array1, $array2);
$iAantal = count($aCount);

echo $iAantal;
?>
 
Auke

Auke

19/10/2008 15:50:00
Quote Anchor link
Nee dit werkt niet want als je met: array_intersect krijg je bv het volgende.

$array1 = array("a" => "green", "red", "blue", "green");
$array2 = array("b" => "green", "yellow", "red", "green");
$result = array_intersect($array1, $array2);
print_r($result);

Array
(
[a] => green
[0] => red
)


Dus groen wordt eruit gehaald maar groen komt vaker voor. Dus een count zal altijd 1 opleveren.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.