achtergrondafbeelding in internet explorer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jonas vermeulen

jonas vermeulen

08/03/2011 16:41:04
Quote Anchor link
Hey,

Ik heb een probleem met de achtergrondafbeelding van mijn website.
In firefox en chrome wordt die mooi weergegeven, maar in ie weigert hij om te verschijnen.

kan iemand me hierbij helpen?

de url naar de pagina: http://www.purespain.com/nl/2011/index.html
de url naar de css: http://www.purespain.com/nl/2011/css/layout.css

hieronder het stukje css waar de achtergrond wordt in gemaakt.

Alvast bedankt
Jonas



body {

background-repeat:no-repeat;
background-position:center ;
background-image:url("http://www.purespain.com/nl/2011/images/body-bg.jpg");
background-attachment:fixed;
font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size:100%;
line-height:1em;
color:#949595;

}
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 17:57:40
 
Remco Borst

Remco Borst

08/03/2011 17:04:44
Quote Anchor link
Hey, ik zie een paar dingen wat je kunt proberen:

Geef de body een hoogte EN een breedte.. anders zal de afbeelding niet worden weergegeven als achtergrond afbeelding.

Probeer i.p.v. background-image:url("http://www.purespain.com/nl/2011/images/body-bg.jpg");

background-image:url(http://www.purespain.com/nl/2011/images/body-bg.jpg);

Probeer ook even de Errors op de pagina's te verhelpen.. dat zal er waarsschijnlijk niets mee te maken hebben.. maar je weet nooit met IE.
 
Jonas vermeulen

jonas vermeulen

08/03/2011 17:16:29
Quote Anchor link
een hoogte geven helpt niet.
Ook in dreamweaver wordt de achtergrond niet weergegeven.
Het moet vast iets met de div's zijn. maar als ik de pagina door de xhtml validator haal krijg ik geen error's.

de errors die er op staan zijn van dat hij het flash bestand niet vindt, maar alle andere pagina's hebben net hetzelfde probleem zonder die errors van flash.

ik snap echt niet hoe het komt.




Toevoeging op 08/03/2011 21:04:12:

het probleem is opgelost,
blijkbaar moet je een png gebruiken idpv een gif.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.