Activatiesleutel met mt_rand()

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rutger Rauws

Rutger Rauws

16/05/2010 14:14:55
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik heb net een start gemaakt met PHP en ik loop vast bij het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$activationKey =  mt_rand() . mt_rand() . mt_rand() . mt_rand() . mt_rand();
$sql = "INSERT INTO users (username, password, rank, email, activationkey) " .
"VALUES ('" . $user . "','" . $pass . "','" . $rank . "','" . $email . "',''' . $activationKey . ''')";


Ik probeer dus een Activationkey te genereren met mt_rand() en die daarna te uploaden naar de MySQL database.
Helaas als ik daarna in de MySQL kijk zie ik het volgende staan:
Quote:
' . . '


Dit heb ik opgelost en nu komt er dit uit rollen:
Quote:
' . 50849843179996035908 . '


Maar nu wil ik van die ' . . ' af komen, aangezien ik anders later problemen krijg met het controleren..

Weet iemand waar de fout zit? En hoe ik dit eventueel kan oplossen?

Alvast bedankt,
Rutger.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 23:19:23
 
Thom Lala

Thom Lala

16/05/2010 14:17:10
Quote Anchor link
'".$activationKey."' proberen?
 
Afra ca

Afra ca

16/05/2010 14:45:55
Quote Anchor link
Weet je wat komisch is, php heeft daar een wat passender functie voor genaamd uniqid (klik). Dat zou je bijvoorbeeld zo kunnen gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= "INSERT INTO users (username, password, rank, email, activationkey) VALUES ('".$user."', '".$pass."','".$rank."', '".$email."', '".uniqid('ACT_',TRUE)."')";
?>
Gewijzigd op 16/05/2010 14:47:02 door Afra ca
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.