Adres Boek

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Sander Bakker

Sander Bakker

14/03/2016 21:43:43
Quote Anchor link
Hallo allemaal, ik probeer een adres boek te maken met PHP. Waarin elke gebruiker van de website zijn eigen contacten kan opslaan. Het probleem is alleen dat ik geen idee heb hoe ik dit moet doen. Ik heb een aantal tutorials op youtube geprobeerd na te maken maar zonder succes (video's zijn van 6 jaar terug & gebruiken dus geen mysqli) Kan iemand me hierbij helpen of in de goede richting wijzen
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 14:51:57
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/03/2016 21:57:50
Quote Anchor link
Opzich verschilt MySQL niet veel van MySQLi. Het is in de procedurele versie met mysql_query() vs. mysqli_query etc. een kwestie van een 'i' toevoegen, een parameter voor de functie toevoegen of een andere functienaam gebruiken.

Verder is een adresboek niet zo heel speciaal, en voegt met met een INSERT-query het adres in dat je wilt invoegen, leest het met een SELECT-query de adressen uit, en kan je met UPDATE en DELETE de adressen wijzigen en verwijderen.
 
Sander Bakker

Sander Bakker

15/03/2016 10:50:36
Quote Anchor link
Okee ik heb nu dit geschreven als code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<?php
if (!isset($_SESSION)) { session_start(); }

include "connect.php";

if (!isset($_SESSION['login']) || $_SESSION['login'] !== true || !isset($_SESSION['userid']) || $_SESSION['userid'] == "") {
    header('location: login.php');
    exit();
// Natuurlijk wel even controleren of de user daadwerkelijk is ingelogd!
// Als de login niet bestaat, terugsturen naar de homepage. Tevens script stoppen met uitvoeren voor de extra veiligheid.

} else {
    session_regenerate_id();
    // sessio_regenerate_id moet je altijd gebruiken wanneer de autorisatie van een gebruiker veranderd.
    // Dit is tegen de hack session fixation, waarbij een hacker meelift op de sessie van een ander.



    $userQuery = mysqli_query($conn, "SELECT roepnaam, telefoon, naam, bedrijf, stad, straat1, straat2, provincie, postcode, email FROM address");
    // $userid is een integer (getal), en deze zet je in SQL niet tussen quotes.
    // Tevens hoeft dit niet geHEX't te worden gezien deze informatie schoon uit de database komt

    $user = mysqli_fetch_assoc($userQuery);
    // Haal de gegevens uit de database als een associative array
}


?>



<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<style>
table, th, td {
    border: 1px solid black;
    border-collapse: collapse;
}
th, td {
    padding: 5px;
}
</style>
</head>
<body>

<table style="width:60%">
  <tr>
    <th>Roepnaam</th>
    <th>Naam</th>
    <th>Bedrijf</th>
    <th>Telefoon</th>
    <th>Email</th>
    <th>Straatnaam 1</th>
    <th>Straatnaam 2</th>
    <th>Postcode</th>
    <th>Stad</th>
    <th>Provincie</th>
  </tr>
  <tr>
    <td><?php echo $user['roepnaam']; ?></td>
    <td><?php echo $user['naam']; ?></td>
    <td><?php echo $user['bedrijf']; ?></td>
  </tr>

</table>

</body>
</html>


Ik kom alleen nu niet verder want stel ik wil een 2e contact invoegen dan moet ik weer allemaal TD's maken om deze informatie in te weergeven. Hoe kan dit korter?
 
Randy vsf

Randy vsf

15/03/2016 10:53:41
Quote Anchor link
Als er meerdere resultaten terugkomen kan je een foreach loop gebruiken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<tr>
    <td><?php echo $user['roepnaam']; ?></td>
    <td><?php echo $user['naam']; ?></td>
    <td><?php echo $user['bedrijf']; ?></td>
  </tr>


wordt dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php foreach($users as $user): ?>

<tr>
    <td><?php echo $user['roepnaam']; ?></td>
    <td><?php echo $user['naam']; ?></td>
    <td><?php echo $user['bedrijf']; ?></td>
  </tr>

<?php endforeach; ?>


Het resultaat van de query moet je dan wel hernoemen naar users ipv user.
 
Sander Bakker

Sander Bakker

15/03/2016 11:06:20
Quote Anchor link
Dus dit komt op de plek te staan waar nu mijn

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<tr>
    <td><?php echo $user['roepnaam']; ?></td>
    <td><?php echo $user['naam']; ?></td>
    <td><?php echo $user['bedrijf']; ?></td>
  </tr>


staat?
 
Randy vsf

Randy vsf

15/03/2016 11:24:29
Quote Anchor link
Correct, en dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$userQuery
= mysqli_query($conn, "SELECT roepnaam, telefoon, naam, bedrijf, stad, straat1, straat2, provincie, postcode, email FROM address");
    // $userid is een integer (getal), en deze zet je in SQL niet tussen quotes.
    // Tevens hoeft dit niet geHEX't te worden gezien deze informatie schoon uit de database komt

    $user = mysqli_fetch_assoc($userQuery);
    // Haal de gegevens uit de database als een associative array
?>


wordt dan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$userQuery
= mysqli_query($conn, "SELECT roepnaam, telefoon, naam, bedrijf, stad, straat1, straat2, provincie, postcode, email FROM address");
    // $userid is een integer (getal), en deze zet je in SQL niet tussen quotes.
    // Tevens hoeft dit niet geHEX't te worden gezien deze informatie schoon uit de database komt

    $users = array();
    while($row = mysqli_fetch_assoc($userQuery))
    {

    $users [] = $row;
    }

    // Haal de gegevens uit de database als een associative array
?>
Gewijzigd op 15/03/2016 11:24:55 door Randy vsf
 
Sander Bakker

Sander Bakker

15/03/2016 11:26:10
Quote Anchor link
Ik snap het bedankt!. Stel ik wil nu een add button maken om contacten toe te voegen hoe doe ik dit dan in combinatie met PHP. (INSERT).
 
Randy vsf

Randy vsf

15/03/2016 11:32:07
Quote Anchor link
Als je alleen de query bedoelt is hier een pagina met voorbeelden.
 
Sander Bakker

Sander Bakker

15/03/2016 11:57:14
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
<?php
if (!isset($_SESSION)) { session_start(); }




include "connect.php";

$error = "";

$userQuery = mysqli_query($conn, "SELECT username FROM users");

$user = mysqli_fetch_assoc($userQuery);

if (isset($_POST['add_contact'])) {
    $roepnaam = $_POST['roepnaam'];
    $naam = $_POST['naam'];
    $land = $_POST['land'];
    $straat1 = $_POST['straat1'];
    $straat2 = $_POST['straat2'];
    $stad = $_POST['stad'];
    $postcode = $_POST['postcode'];
    $provincie = $_POST['provincie'];
    $telefoon = $_POST['telefoon'];
    $email = $_POST['email'];
        $captcha=    $_POST['g-recaptcha-response'];

    if(!$captcha){
            $error = "Er is een fout opgetreden";

          }


          $secure_roepnaam = bin2hex(htmlspecialchars($roepnaam));
          $secure_naam = bin2hex(htmlspecialchars($naam));
          $secure_land = bin2hex(htmlspecialchars($land));
          $secure_straat1 = bin2hex(htmlspecialchars($adres1));
          $secure_straat2 = bin2hex(htmlspecialchars($straat2));
          $secure_stad = bin2hex(htmlspecialchars($stad));
          $secure_postcode = bin2hex(htmlspecialchars($postcode));
          $secure_provincie = bin2hex(htmlspecialchars($provincie));
          $secure_telefoon = bin2hex(htmlspecialchars($telefoon));
          $secure_email = bin2hex(htmlspecialchars($email));

          if ($error == "") {
                $insertUser = "INSERT INTO address
                (roepnaam, naam, land, straat1, straat2, stad, postcode, provincie, telefoon, email)
                VALUES
                (UNHEX('$secure_roepnaam'), UNHEX('$secure_naam'), UNHEX('$secure_land'), UNHEX('$secure_straat1'), UNHEX('$secure_straat2'), UNHEX('$secure_stad'), UNHEX('$secure_postcode'), UNHEX('$secure_provincie'), UNHEX('$secure_telefoon'), UNHEX('$secure_email'))"
;

                if (mysqli_query($conn, $insertUser)) {
                    $_SESSION['add_contact'] = true;
                    header('location: register_success.php');
                }
else {
                    $error = "Er is een fout opgetreden";
                }
            }
          }


 ?>





 <!DOCTYPE html>
 <html lang="en">
   <head>
   <link rel="stylesheet" href="bootstrap/css/bootstrap.min.css" type="text/css">
   <link rel="stylesheet" href="css/stylesheet.css" type="text/css">
   <script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.12.0/jquery.min.js"></script>
   <script src="http://maxcdn.bootstrapcdn.com/bootstrap/3.3.6/js/bootstrap.min.js"></script>
     <script src='https://www.google.com/recaptcha/api.js'></script>
   <script src="js/java.js"></script>
     <meta charset="utf-8">
     <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1">
     <title>Contact toevoegen</title>
   <style>
   .error {
     color: darkred;
     font-weight: bold;
   }
   </style>
   </head>
   <body>
     <nav class="navbar navbar-default">
     <div class="container-fluid">
       <div class="navbar-header">
         <button type="button" class="navbar-toggle" data-toggle="collapse" data-target="#myNavbar">
           <span class="icon-bar"></span>
           <span class="icon-bar"></span>
           <span class="icon-bar"></span>
         </button>
         <a class="navbar-brand" href="index.php">SBRM National Bank</a>
       </div>
       <div class="collapse navbar-collapse" id="myNavbar">
         <ul class="nav navbar-nav">
           <li><a href="index.php">Home</a></li>
           <li><a href="#">Particulier</a></li>
           <li><a href="#">Persoonlijk</a></li>
           <li><a href="#">Priv</a></li>
           <li><a href="#">Zakelijk</a></li>

         </ul>
         <ul class="nav navbar-nav navbar-right">
           <li class-"active"><a href="details.php"><span class="glyphicon glyphicon-user"></span>  U bent ingelogd als <?php echo $user['username']; ?></a></li>
           <li><a href="logout.php"><span class="glyphicon glyphicon-log-out"></span> Uitloggen</a></li>
         </ul>
       </div>
     </div>
     </nav>
     <div class="container-fluid hero-slide">
       <div class="row">
     <div id="myCarousel" class="carousel slide " data-ride="carousel">



       <div class="carousel-inner" role="listbox">
         <div class="item active">
           <img src="images/add_contact.jpg" alt="Ad">
     <div class="carousel-caption">
           <h3 class="caption">Contact toevoegen</h3>

         </div>
       </div>
       </div>
     </div>
     </div>
   </div>

 <div class="container padding-top-10">
   <div class="panel col-md-6">
     <div class="panel-heading "><h5>Contact gegevens:</h5></div>
     <div class="panel-body">
       <form action="" method="post">
         <?php if ($error !== "") { ?>
         <div class="row">
           <div class="col-md-12 error">
             <?php echo $error; ?>
           </div>
         </div>
         <?php } ?>
         <label for="firstName" class="control-label">Naam:</label>
         <div class="row ">
           <div class="col-md-6">
           <input type="text" class="form-control" id="firstName" placeholder="Roepnaam" name="roepnaam" value="<?php if (isset($_POST['roepnaam'])) { echo $_POST['roepnaam']; } ?>" required/>
         </div>
         <div class="col-md-6">
         <input type="text" class="form-control" id="lastName" placeholder="Naam" name="naam" value="<?php if (isset($_POST['naam'])) { echo $_POST['naam']; } ?>" required/>
       </div>
         </div>
 <label for="username" class="control-label">Bedrijf:</label>
         <div class="row ">
           <div class="col-md-12">
             <input type="text" class="form-control" id="username" placeholder="Bedrijf" name="bedrijf" value="<?php if (isset($_POST['bedrijf'])) { echo $_POST['bedrijf']; } ?>" required/>
           </div>
         </div>
         <label for="password" class="control-label">Telefoonnummer:</label>
                 <div class="row ">
                   <div class="col-md-12">
                     <input type="text" class="form-control" id="password" placeholder="Telefoonnummer" name="telefoon" value="<?php if (isset($_POST['telefoon'])) { echo $_POST['telefoon']; } ?>" required/>
                   </div>

                 </div>
                 <label for="email" class="control-label">Email:</label>
                         <div class="row ">
                           <div class="col-md-12">
                             <input type="text" class="form-control" id="email" placeholder="E-mailadres" name="email" value="<?php if (isset($_POST['email'])) { echo $_POST['email']; } ?>" required/>
                           </div>

                         </div>
 <label for="adress1" class="control-label">Adres:</label>
         <div class="row">
           <div class="col-md-12">
           <input type="text" class="form-control" id="adress1" placeholder="Adres 1" name="adres1" value="<?php if (isset($_POST['adres1'])) { echo $_POST['adres1']; } ?>" required/>
         </div>
         </div>
         <div class="row padding-top-10">
           <div class="col-md-12">
           <input type="text" class="form-control" id="adress2" placeholder="Adres 2" name="adres2" value="<?php if (isset($_POST['adres2'])) { echo $_POST['adres2']; } ?>"/>
         </div>
         </div>
         <div class="row">
           <div class="col-md-3">
             <label for="postcode" class="control-label">Postcode:</label>
           </div>
           <div class="col-md-5">
             <label for="city" class="control-label">Stad:</label>
           </div>
           <div class="col-md-4">
             <label for="regio" class="control-label">Regio:</label>
           </div>
         </div>
         <div class="row ">
           <div class="col-md-3">
             <input type="text" class="form-control" id="postcode" placeholder="Postcode" name="postcode" value="<?php if (isset($_POST['postcode'])) { echo $_POST['postcode']; } ?>" required/>
           </div>
           <div class="col-md-5">
             <input type="text" class="form-control" id="city" placeholder="Stad" name="stad" value="<?php if (isset($_POST['stad'])) { echo $_POST['stad']; } ?>" required/>
           </div>
           <div class="col-md-4">
             <input type="text" class="form-control" id="regio" placeholder="Provincie" name="provincie" value="<?php if (isset($_POST['provincie'])) { echo $_POST['provincie']; } ?>" required/>
           </div>
         </div>
         <label for="land" class="control-label">Land:</label>
                 <div class="row ">
                   <div class="col-md-12">
                     <input type="text" class="form-control" id="password" placeholder="Land" name="land" value="<?php if (isset($_POST['land'])) { echo $_POST['land']; } ?>" required/>
                   </div>

                 </div>

                                 <div class="row">
                                     <div class="col-md-8 padding-top-10 ">
                                         <div class="g-recaptcha " data-sitekey="6LcCsBoTAAAAAK72uzyJSrgWwD8xuF6jFIfgFaHX"></div>
                                     </div>
                                 </div>
         <div class="row">
           <div class="col-md-2 padding-top-10">
             <input type="submit" name="add_contact" class="btn btn-succes" value="Contact toevoegen">
           </div>
         </div>


       </form>
     </div>
 </div>
 </div>
 <footer>
   <div class="container">
     <div class="row">
       <div class="col-sm-3">
         <h6>Copyright &copy; 2016</h6>
         <ul class="list-unstyled">
           <li class="boss">Sander Bakker</li>
           <li class="unstyled">Bob Lansbergen</li>
           <li class="unstyled">Ronald van den Heuvel</li>
           <li class="unstyled">Max Donck</li>
         </ul>
       </div>
       <div class="col-sm-3">
         <h6>Over Ons</h6>
         <p id="pfont">Dit is een website ontworpen om een banksysteem te simuleren met PHP en mySQL</p>
       </div>

       <div class="col-sm-2">
         <h6>Navigatie</h6>
         <ul class="list-unstyled">
           <li class="unstyled"><a href="#">Home</a></li>
           <li class="unstyled"><a href="#">Particulier</a></li>
           <li class="unstyled"><a href="#">Persoonlijk</a></li>
           <li class="unstyled"><a href="#">Priv</a></li>
           <li class="unstyled"><a href="#">Zakelijk</a></li>
         </uL>
       </div>
       <div class="col-sm-2">
         <h6>Contact</h6>
         <ul class="list-unstyled">
           <li class="unstyled"><a href="#">Google +</a></li>
           <li class="unstyled"><a href="#">Facebook</a></li>
           <li class="unstyled"><a href="#">Twitter</a></li>
           <li class="unstyled"><a href="#">YouTube</a></li>
         </uL>
       </div>
     </div>
   </div>
 </footer>
   </body>
   </head>
   </html>


Ik heb nu deze code gemaakt maar iedere keer als ik druk op contact toevoegen wordt ik verwezen naar de Geen toegang pagina vanmezelf (no_acces.php) maar nergens in de code verwijs ik naar die pagina. De waardes in het formulier worden wel doorgevoerd in de database. Hoe kan ik dit oplossen?

Toevoeging op 15/03/2016 12:01:04:

Laat maar heb het al opgelost. Stond een foutje in de code verwees naar register_succes.php en deze kan alleen gebruikt worden onder bepaalde voorwaarden anders krijg je de no_acces.php te zien
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/03/2016 12:03:17
Quote Anchor link
Een vraagje tussendoor. Waarom gebruikbje bin2hex () om dit in je INSERT weer ongedaan te maken?
 
Sander Bakker

Sander Bakker

15/03/2016 12:05:31
Quote Anchor link
Voor de beveiliging van de data
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/03/2016 12:08:12
Quote Anchor link
Beveiliging tegen wat? Want in je query maak je het weer ongedaan.

Sql injection? -> mysqli_real_escape_string()
 
- SanThe -

- SanThe -

15/03/2016 12:09:11
Quote Anchor link
Jouw beveiliging is geen beveiliging.
Gebruik de mysqli functions die daarvoor zijn.
 
Sander Bakker

Sander Bakker

15/03/2016 12:17:18
Quote Anchor link
Ik ben bezig aan een opdracht voor school, dit is om te laten zien dat wij ook gebruik kunnen maken van bin2hex. Staat er in een comment ook bij (niet in de code hier boven maar wel in een andere code).
 
- SanThe -

- SanThe -

15/03/2016 12:23:39
Quote Anchor link
Het gebruik van bin2hex() is hier zinloos.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/03/2016 14:57:48
Quote Anchor link
- SanThe - op 15/03/2016 12:23:39:
Het gebruik van bin2hex() is hier zinloos.

Dit is niet helemaal waar. Dit garandeert min of meer dat wat de database ingaat "veilig" is (enkel bestaat uit hexadecimale waarden (in stringvorm)).

Dit is echter de verkeerde manier, want dit is "escape on input". Wanneer je de gegevens weer ophaalt (of wijzigt) zul je deze weer uit moeten pakken (dit gebeurt ook, met UNHEX).

Indien dit de methode is die je op school wordt aangeleerd om veilig om te gaan met user data dan zou ik hier vraagtekens bij plaatsen.

Het devies is wat mij betreft: filter input, escape output.

Dit houdt het volgende in:
- voordat je data opslaat in je database, controleer je of de invoer voldoet aan een specifieke vorm, mits relevant (input filtering)

- wanneer je data opslaat in je database, neem je deze data op in je SQL statement omringd door enkele quotes; de data zelf haal je door een real_escape_string() functie; het een zonder het ander is NIET veilig (output escaping, in dit geval in de SQL context)

- wanneer je data ophaalt en wilt weergeven voorzie je deze data van htmlspecialchars() (zoals je nu ook al doet, alleen op de verkeerder plaats, en zonder twee belangrijke parameters: flags (2e) en encoding (3e)) (output escaping, in dit geval in de HTML context)

Indien je wordt verteld om bin2hex() te gebruiken dan moet je dit wel doen wanneer dit hout snijdt. Dit snijdt geen hout bij het opslaan van data tenzij je dingen wilt uitzoeken ten aanzien van je character encoderingen, maar daarvoor zou je je connect.php moeten laten zien en ons meer vertellen over hoe je databasetabellen zijn gedefinieerd...
Gewijzigd op 15/03/2016 15:02:28 door Thomas van den Heuvel
 
- SanThe -

- SanThe -

15/03/2016 15:02:36
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 15/03/2016 14:57:48:
- SanThe - op 15/03/2016 12:23:39:
Het gebruik van bin2hex() is hier zinloos.

Dit is niet helemaal waar. Dit garandeert min of meer dat wat de database ingaat "veilig" is (enkel bestaat uit hexadecimale waarden (in stringvorm)).


Maar het gaat de database niet in want het wordt in de query weer ongedaan gemaakt.
Quote:
Het is als een brandweerman die zijn veilige kleding aantrekt en voordat ie het brandende pand in gaat, het weer uittrekt.
 
Sander Bakker

Sander Bakker

15/03/2016 15:11:01
Quote Anchor link
Okee ik snap het. Ik heb nu nog een vraagje over me adressboek. Ik heb een PHP code gemaakt in het bestand add_contact.php. Hiervan is de code als volgt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
<?php
if (!isset($_SESSION)) { session_start(); }




include "connect.php";

$error = "";

$userQuery = mysqli_query($conn, "SELECT username FROM users");

$user = mysqli_fetch_assoc($userQuery);

if (isset($_POST['add_contact'])) {
    $roepnaam = $_POST['roepnaam'];
    $naam = $_POST['naam'];
    $bedrijf = $POST['bedrijf'];
    $telefoon = $_POST['telefoon'];
    $email = $_POST['email'];
    $straat1 = $_POST['straat1'];
    $straat2 = $_POST['straat2'];
    $stad = $_POST['stad'];
    $postcode = $_POST['postcode'];
    $provincie = $_POST['provincie'];
    $land = $_POST['land'];
    $captcha=    $_POST['g-recaptcha-response'];

    if(!$captcha){
            $error = "Er is een fout opgetreden";

          }

          $secure_roepnaam = bin2hex(htmlspecialchars($roepnaam));
          $secure_naam = bin2hex(htmlspecialchars($naam));
          $secure_bedrijf = bin2hex(htmlspecialchars($bedrijf));
          $secure_telefoon = bin2hex(htmlspecialchars($telefoon));
          $secure_email = bin2hex(htmlspecialchars($email));
          $secure_straat1 = bin2hex(htmlspecialchars($straat1));
          $secure_straat2 = bin2hex(htmlspecialchars($straat2));
          $secure_stad = bin2hex(htmlspecialchars($stad));
          $secure_postcode = bin2hex(htmlspecialchars($postcode));
          $secure_provincie = bin2hex(htmlspecialchars($provincie));
          $secure_land = bin2hex(htmlspecialchars($land));
//*Dit is om de data in de database te beveiligen, aangezien we ze in de query weer ongedaan maken is het nu nutteloos maar het is om te laten zien dat we dit ook kunnen//
          if ($error == "") {
                $insertUser = "INSERT INTO address
                (roepnaam, naam, bedrijf, telefoon, email,  straat1, straat2, stad, postcode, provincie, land)
                VALUES
                (UNHEX('$secure_roepnaam'), UNHEX('$secure_naam'), UNHEX('$secure_bedrijf'), UNHEX('$secure_telefoon'), UNHEX('$secure_email'), UNHEX('$secure_straat1'), UNHEX('$secure_straat2'), UNHEX('$secure_stad'), UNHEX('$secure_postcode'), UNHEX('$secure_provincie'), UNHEX('$secure_land'))"
;

                if (mysqli_query($conn, $insertUser)) {
                    $_SESSION['add_contact'] = true;
                    header('location: address_book.php');
                }
else {
                    $error = "Er is een fout opgetreden";
                }
            }
          }


 ?>





 <!DOCTYPE html>
 <html lang="en">
   <head>
   <link rel="stylesheet" href="bootstrap/css/bootstrap.min.css" type="text/css">
   <link rel="stylesheet" href="css/stylesheet.css" type="text/css">
   <script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.12.0/jquery.min.js"></script>
   <script src="http://maxcdn.bootstrapcdn.com/bootstrap/3.3.6/js/bootstrap.min.js"></script>
     <script src='https://www.google.com/recaptcha/api.js'></script>
   <script src="js/java.js"></script>
     <meta charset="utf-8">
     <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1">
     <title>Contact toevoegen</title>
   <style>
   .error {
     color: darkred;
     font-weight: bold;
   }
   </style>
   </head>
   <body>
     <nav class="navbar navbar-default">
     <div class="container-fluid">
       <div class="navbar-header">
         <button type="button" class="navbar-toggle" data-toggle="collapse" data-target="#myNavbar">
           <span class="icon-bar"></span>
           <span class="icon-bar"></span>
           <span class="icon-bar"></span>
         </button>
         <a class="navbar-brand" href="index.php">SBRM National Bank</a>
       </div>
       <div class="collapse navbar-collapse" id="myNavbar">
         <ul class="nav navbar-nav">
           <li><a href="index.php">Home</a></li>
           <li><a href="details.php">Gegevens</a><li>
           <li><a href="bankaccounts.php">Rekeningoverzicht</a><li>
           <li class="active"><a href="address_book.php">Contacten</a><li>

         </ul>
         <ul class="nav navbar-nav navbar-right">
           <li class-"active"><a href="details.php"><span class="glyphicon glyphicon-user"></span>  U bent ingelogd als <?php echo $user['username']; ?></a></li>
           <li><a href="logout.php"><span class="glyphicon glyphicon-log-out"></span> Uitloggen</a></li>
         </ul>
       </div>
     </div>
     </nav>
     <div class="container-fluid hero-slide">
       <div class="row">
     <div id="myCarousel" class="carousel slide " data-ride="carousel">



       <div class="carousel-inner" role="listbox">
         <div class="item active">
           <img src="images/add_contact.jpg" alt="Ad">
     <div class="carousel-caption">
           <h3 class="caption">Contact toevoegen</h3>

         </div>
       </div>
       </div>
     </div>
     </div>
   </div>

 <div class="container padding-top-10">
   <div class="panel col-md-6">
     <div class="panel-heading "><h5>Contact gegevens:</h5></div>
     <div class="panel-body">
       <form action="" method="post">
         <?php if ($error !== "") { ?>
         <div class="row">
           <div class="col-md-12 error">
             <?php echo $error; ?>
           </div>
         </div>
         <?php } ?>
         <label for="firstName" class="control-label">Naam:</label>
         <div class="row ">
           <div class="col-md-6">
           <input type="text" class="form-control" id="firstName" placeholder="Roepnaam" name="roepnaam" value="<?php if (isset($_POST['roepnaam'])) { echo $_POST['roepnaam']; } ?>" required/>
         </div>
         <div class="col-md-6">
         <input type="text" class="form-control" id="lastName" placeholder="Naam" name="naam" value="<?php if (isset($_POST['naam'])) { echo $_POST['naam']; } ?>" required/>
       </div>
         </div>
 <label for="bedrijf" class="control-label">Bedrijf:</label>
         <div class="row ">
           <div class="col-md-12">
             <input type="text" class="form-control" id="bedrijf" placeholder="Bedrijf" name="bedrijf" value="<?php if (isset($_POST['bedrijf'])) { echo $_POST['bedrijf']; } ?>" required/>
           </div>
         </div>
         <label for="password" class="control-label">Telefoonnummer:</label>
                 <div class="row ">
                   <div class="col-md-12">
                     <input type="text" class="form-control" id="password" placeholder="Telefoonnummer" name="telefoon" value="<?php if (isset($_POST['telefoon'])) { echo $_POST['telefoon']; } ?>" required/>
                   </div>

                 </div>
                 <label for="email" class="control-label">Email:</label>
                         <div class="row ">
                           <div class="col-md-12">
                             <input type="text" class="form-control" id="email" placeholder="E-mailadres" name="email" value="<?php if (isset($_POST['email'])) { echo $_POST['email']; } ?>" required/>
                           </div>

                         </div>
 <label for="adress1" class="control-label">Adres:</label>
         <div class="row">
           <div class="col-md-12">
           <input type="text" class="form-control" id="adress1" placeholder="Adres 1" name="adres1" value="<?php if (isset($_POST['straat1'])) { echo $_POST['straat1']; } ?>" required/>
         </div>
         </div>
         <div class="row padding-top-10">
           <div class="col-md-12">
           <input type="text" class="form-control" id="adress2" placeholder="Adres 2" name="adres2" value="<?php if (isset($_POST['straat2'])) { echo $_POST['straat2']; } ?>"/>
         </div>
         </div>
         <div class="row">
           <div class="col-md-3">
             <label for="postcode" class="control-label">Postcode:</label>
           </div>
           <div class="col-md-5">
             <label for="city" class="control-label">Stad:</label>
           </div>
           <div class="col-md-4">
             <label for="regio" class="control-label">Regio:</label>
           </div>
         </div>
         <div class="row ">
           <div class="col-md-3">
             <input type="text" class="form-control" id="postcode" placeholder="Postcode" name="postcode" value="<?php if (isset($_POST['postcode'])) { echo $_POST['postcode']; } ?>" required/>
           </div>
           <div class="col-md-5">
             <input type="text" class="form-control" id="city" placeholder="Stad" name="stad" value="<?php if (isset($_POST['stad'])) { echo $_POST['stad']; } ?>" required/>
           </div>
           <div class="col-md-4">
             <input type="text" class="form-control" id="regio" placeholder="Provincie" name="provincie" value="<?php if (isset($_POST['provincie'])) { echo $_POST['provincie']; } ?>" required/>
           </div>
         </div>
         <label for="land" class="control-label">Land:</label>
                 <div class="row ">
                   <div class="col-md-12">
                     <input type="text" class="form-control" id="password" placeholder="Land" name="land" value="<?php if (isset($_POST['land'])) { echo $_POST['land']; } ?>" required/>
                   </div>

                 </div>

                                 <div class="row">
                                     <div class="col-md-8 padding-top-10 ">
                                         <div class="g-recaptcha " data-sitekey="6LcCsBoTAAAAAK72uzyJSrgWwD8xuF6jFIfgFaHX"></div>
                                     </div>
                                 </div>
         <div class="row">
           <div class="col-md-2 padding-top-10">
             <input type="submit" name="add_contact" class="btn btn-succes" value="Contact toevoegen">
           </div>
         </div>


       </form>
     </div>
 </div>
 </div>
 <footer>
   <div class="container">
     <div class="row">
       <div class="col-sm-3">
         <h6>Copyright &copy; 2016</h6>
         <ul class="list-unstyled">
           <li class="boss">Sander Bakker</li>
           <li class="unstyled">Bob Lansbergen</li>
           <li class="unstyled">Ronald van den Heuvel</li>
           <li class="unstyled">Max Donck</li>
         </ul>
       </div>
       <div class="col-sm-3">
         <h6>Over Ons</h6>
         <p id="pfont">Dit is een website ontworpen om een banksysteem te simuleren met PHP en mySQL</p>
       </div>

       <div class="col-sm-2">
         <h6>Navigatie</h6>
         <ul class="list-unstyled">
           <li class="unstyled"><a href="#">Home</a></li>
           <li class="unstyled"><a href="#">Particulier</a></li>
           <li class="unstyled"><a href="#">Persoonlijk</a></li>
           <li class="unstyled"><a href="#">Priv</a></li>
           <li class="unstyled"><a href="#">Zakelijk</a></li>
         </uL>
       </div>
       <div class="col-sm-2">
         <h6>Contact</h6>
         <ul class="list-unstyled">
           <li class="unstyled"><a href="#">Google +</a></li>
           <li class="unstyled"><a href="#">Facebook</a></li>
           <li class="unstyled"><a href="#">Twitter</a></li>
           <li class="unstyled"><a href="#">YouTube</a></li>
         </uL>
       </div>
     </div>
   </div>
 </footer>
   </body>
   </head>
   </html>


Maar iedere keer als ik een gebruiker probeer toe te voegen dan voegt het alle gegevens toe behalve het bedrijf en adres 1. Heel appart, iemand die toevallig weet waarom dit gebeurd?

Toevoeging op 15/03/2016 15:18:23:

Krijg deze 3 error's


Notice: Undefined variable: POST in E:\USBweb\root\po\add_contact.php on line 18

Notice: Undefined index: straat1 in E:\USBweb\root\po\add_contact.php on line 21

Notice: Undefined index: straat2 in E:\USBweb\root\po\add_contact.php on line 22

Toevoeging op 15/03/2016 15:27:51:

De error op lijn 18 heb ik inmiddels opgelost alleen die andere 2 nog niet
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/03/2016 15:28:25
Quote Anchor link
$_POST <--> $POST
adres1 <--> straat1
adres2 <--> straat2

Er wordt precies aangegeven wat er volgens PHP mis is, en waar.

Wat wil je nog meer?
 
- SanThe -

- SanThe -

15/03/2016 15:31:26
Quote Anchor link
Beetje laat.
Gewijzigd op 15/03/2016 15:32:40 door - SanThe -
 
Sander Bakker

Sander Bakker

15/03/2016 16:01:32
Quote Anchor link
Ik heb het geprobeerd. Nu krijg ik niet meer die 2 error's boven aan de pagina maar wel "Er is een fout opgetreden".
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.