Afbeelding vertekent heel erg

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Teun Hesseling

Teun Hesseling

12/03/2012 10:13:04
Quote Anchor link
Goedemorgen,

Ik gebruik het onderstaande script om een afbeelding te uploaden en te resizen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
if(move_uploaded_file($tmp_name, "Styles/".$_GET['edit'].".jpeg")){
                        $filename = 'Styles/'.$_GET['edit'].'.jpeg';
                        list($width, $height) = getimagesize($filename);
                        $newwidth = '338';
                        $verhouding = $width / $newwidth;
                        $newheight = $height / $verhouding;
                        $thumb = imagecreatetruecolor($newwidth, $newheight);
                        $source = imagecreatefromjpeg($filename);
                        imagecopyresized($thumb, $source, 0, 0, 0, 0, $newwidth, $newheight, $width, $height);
                        $filename = 'Styles/'.$_GET['edit'].'.jpeg';
                        if(imagejpeg($thumb, $filename)){
                            echo '<div class="correct">Grote Afbeelding is succesvol geupload!<br></div>';
                        }

                        else{
                            echo '<div class="incorrect">Uploaden van Hoofd afbeelding is milukt</div>';
                        }
                    }

                    else{
                        echo '<div class="incorrect">Uploaden van Hoofd afbeelding mislukt!</div>';
                    }

?>


Alleen de afbeeldingen raken heel erg vertekent. Mis ik nog een functie die er tussen moet waardoor de kwaliteit goed blijft, of komt het doordat het geresized is?
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 14:51:57
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/03/2012 10:27:59
Quote Anchor link
Je kan bij imagejpg de kwaliteit instellen:

http://nl.php.net/imagejpeg
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

12/03/2012 10:34:01
Quote Anchor link
Ow grappig, wist niet dat dat kon. bedankt ozzie is kijken of dat de oplossing is.

Toevoeging op 12/03/2012 10:41:11:

De kwaliteit gaat inderdaad een stuk omhoog, niet helemaal de kwaliteit van de afbeelding zoals hij ervoor uitzag, maar daar valt wel mee te leven.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/03/2012 10:44:42
Quote Anchor link
Haha, mooi zo ;)
 
Albert de Wit

Albert de Wit

12/03/2012 10:48:14
Quote Anchor link
probeerde je de afbeelding te vergroten?
want als je een afbeelding vergroot dan verslechterd de kwaliteit altijd.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

12/03/2012 12:34:04
Quote Anchor link
Gebruik imagecopyresampled(), dat scheelt ook
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

12/03/2012 12:57:29
Quote Anchor link
bedankt ger, het vertekent inderdaad nog nauwelijks. en nee, ik verklein hem. dus ik dacht eerst ook dat dat niet zo'n groot probleem zou opleveren , maar blijkbaar dus wel.

Maar het is nu wel gewoon goeie kwaliteit. je kunt de pixels tenminste niet meer telen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.