Ajax naar div, werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Arthur Nolles

Arthur Nolles

29/07/2017 19:07:15
Quote Anchor link
Hoi, ik heb het volgende script. Ik krijg het niet werkend. Het enige wat ik te zien krijg is een stipje van de li, waar niks instaat. Wie ziet wat ik verkeerd doe?

PS. Hoe zet je dit ook al weer in code?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<script>
  $.ajax({
    type: "GET",
    url: "http://www.dagelijkseoverdenkingen.nl/json/",
   dataType: "json",
    success: function (data) {
        var obj = data.Articles,  // get entry object (array) from JSON data
            ul = $("<ul>");                    // create a new ul element
        // iterate over the array and build the list
        for (var i = 0, l = obj.length; i < l; ++i) {
            ul.append("<li><a href='" + obj.[i].ID + "'>" + obj.[i].Title + "</a></li>");
        }
        $("#results").append(ul);    // add the list to the DOM
    }
});
 </script>
Gewijzigd op 29/07/2017 19:39:51 door Arthur Nolles
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 10:36:30
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/07/2017 19:18:17
Quote Anchor link
Arthur Nolles op 29/07/2017 19:07:15:
PS. Hoe zet je dit ook al weer in code?


Daar hebben we code-tags voor.
Gewijzigd op 29/07/2017 19:19:32 door - Ariën -
 
Arthur Nolles

Arthur Nolles

29/07/2017 19:23:47
Quote Anchor link
Aangepast. Nu terug naar de vraag: wat doe ik verkeerd?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/07/2017 19:27:00
Quote Anchor link
Verkeerde tags gebruiken zonder de brackets :P?

Anyway, wat zegt je console verder?
Gewijzigd op 29/07/2017 19:29:02 door - Ariën -
 
Arthur Nolles

Arthur Nolles

29/07/2017 19:34:45
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SyntaxError: missing name after . operator
    

ul.append("<li><a href='" + obj.[i].ID + "'>" + obj.[i].Title + "</a></li>");

Wijzend op de i. Ik heb geen idee wat ik verkeerd doe. Ik ben nieuw hierin.

Toevoeging op 29/07/2017 19:37:09:

Er moest een punt weg.

Toevoeging op 29/07/2017 19:39:00:

Nu sta ik voor het volgende drama. De lijst is wat lang, maar nadat deze geladen is, kun je niet meer naar beneden scrollen. Nu heb ik begrepen dat door style="overflow:scroll" je dit kunt oplossen. Maar ik heb geen idee waar ik dat aan toe moet voegen.

Heeft iemand inzicht?

Toevoeging op 29/07/2017 19:55:55:

Ik heb mijn div een overflow-y scroll gegeven, maar dat mag niet baten. Ik krijg een lege scrollbar die niks doet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div id="results" style="margin-top:56px; overflow-y: scroll;">
Gewijzigd op 29/07/2017 19:56:22 door Arthur Nolles
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

29/07/2017 22:38:07
Quote Anchor link
Het is niet
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
obj.[i].ID
maar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
obj[i].ID
(zonder punt tussen obj en de index) (en dito voor title)
Gewijzigd op 29/07/2017 22:40:27 door Rob Doemaarwat
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.