ANSI/UTF-8

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »
Harry H Arends

Harry H Arends

25/07/2017 20:02:13
Quote Anchor link
LS,

In mijn simpele denkwijze is een php bestand niets anders dan een simpele text bestand.

Waarom maakt het dan uit of ik een bestand als ANSI of als UTF-8 opsla.
Vanwaar deze vraag.
Sinds de update van Rapid PHP2015 naar de 2016 versie werkte een script niet meer. Ik kreeg een foutmelding op regel 1 met (
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?PHP) als tekst, natuurlijk zonder de ().

Na een middag zoeken en proberen en vergelijken met een werkend script zag ik onin de status bij wisseling van script in de editor ANSI veranderen in UTF-8

Nadat ik het script als ANSI bewarde werkte de boel.
Maar een tekst bestand is toch een plat-bestand??
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 12:55:06
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

25/07/2017 20:32:45
Quote Anchor link
Het maakt niet zozeer uit hoe je het bestand opslaat maar hoe je deze vervolgens serveert (meestal als een HTML-document waarin een charset gedefinieerd zou moeten zijn) en of er speciale karakters in zitten die de standaard ASCII reeks ontstijgen. Die karakters hebben verschillende encoderingen afhankelijk van hoe je e.e.a. opslaat.

Je huidige vraag is te algemeen. Geef een voorbeeld van code of een situatie waarin dit voor problemen zorgt.

Platte bestanden bestaan niet want There Ain't No Such Thing As Plain Text.
Gewijzigd op 25/07/2017 20:33:15 door Thomas van den Heuvel
 
Ivo P

Ivo P

26/07/2017 15:27:07
Quote Anchor link
Harry geeft niet aan wat de foutmelding of het fenomeen was bij 'niet werken", maar eigenlijk kan ik maar 2 dingen bedenken.

1) ofwel staat er tekst in de file die plotseling "raar" uitziet.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php  echo 'Eén tëxt öf ßo'; ?>
waarbij de niet standaard letters plots verdubbelen tot 2 nog raardere tekens.

2) ofwel werken redirects, cookies of sessions niet meer door een headers-already-sent error, veroorzaakt door de BOM: het teken dat vooraan in een unicode file _kan_ staan om de Byte Order te Markeren.
 
Harry H Arends

Harry H Arends

26/07/2017 16:35:15
Quote Anchor link
Hoi Ivo,

Ik denk dat het dan optie 2 zal zijn want dat was de melding. Bijgaand het betreffende stuk script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
<?php
// ---------------------------------------------------------
// Vul hier een rapport specifiek clausule in.
// In dit rapport gaat het om welke combinaties hebben een onderkomen in de caravan nodig

$report = $_GET['report']; // report name/template
//$horseID = $_GET['horseFEIid']; // Horse FEI passport number/id

$sqlCombiWHERE = " AND 2010Combination.is_waitingList = 'No'" ;
$sqlCombiBASIC = "
    SELECT person.*, horse.*, 2010Combination.*, country.* , country.*
    FROM FEIPerson AS person
    JOIN 2010Combination ON person.fei_id = 2010Combination.personFEIid
    JOIN FEIHorse horse ON horse.fei_id = 2010Combination.horseFEIid
    JOIN country ON country.ISO_A3 = person.competing_for_country "
;
$sqlCombiORDER = "
    ORDER BY person.competing_for_country, person.family_name, 2010Combination.compNumber ASC "
; // not always neede, can do no harm
$sqlCombination = $sqlCombiBASIC . $sqlCombiWHERE . $sqlCombiORDER ;
if (!$Result = mysqli_query($dblink, $sqlCombination))
{

  $html = "There is een error opening table for " . $report . "; " . mysqli_error($dblink) . "<br />" ;
// for debug only
  $html .= "<br/>" ;
  $html .= $sqlCombiBASIC ;
  $html .= "<br/>" ;
  $html .= $sqlCombiWHERE ;
  $html .= "<br/>" ;
  $html .= $sqlCombiORDER ;
  $html .= "<br/>" ;
  $pdf->writeHTML($html, true, false, true, false, ' ') ;
}

else
{
  $numberCombination = mysqli_affected_rows($dblink) ; // must be at least 1
// ---------------------------------------------------------

  $pdf->setJPEGQuality(75) ; // set JPEG quality
  $pdf->SetFont('helvetica', '', 10) ; // set font
  $pdf->AddPage() ; // add a page
  $html = 'There is een error opening table for Financial Report; ' . mysqli_error($dblink) ;
  $numberCombination = mysqli_affected_rows($dblink) ;
//$Result
  if (!$result || ($numberCombination < 0))
  {
  }

  elseif ($numberCombination > 0)
  {

        for($i=0; $i<$numberCombination; $i++) {
            $Row = mysqli_fetch_assoc($Result);

            $countryFlag = 'images/Flags/'.$Row['e_country'].'.png';

            $pdf->SetFont('arialunicid0', '', 9);
            $pdf->SetFont('helvetica', '', 9);

            if($riderNF != $Row['competing_for_country']) {
//            $pdf->AddPage();

            $html = '<br /><br /><img border="0" src="'.$countryFlag.'" height="20">  <font size="+4"><b>'.$country_name.'</b></font> ('.$Row['competing_for_country'].')<br />
            <table cellspacing="0" cellpadding="0" border="0" width="100%">
            <tr>
            <th width="18"> </th>
            <th width="175">Rider</th>
            <!--th width="210">Horse</th--><!-- In 2015 vervallen -->
            <th width="75">Accomodation</th>
            <th width="50">Caravan</th>
            <th width="175">Groom</th>
            </tr>
            </table>'
;
            $pdf->writeHTMLCell(0, 0, '', '', $html, 'B', 1, 0, true, 'L', false);
            }


            $html = '<table cellspacing="0" cellpadding="0" border="0"  width="100%">
            <tr>
            <td width="25" align="center"> '
.$Row[compNumber].'</td>
            <td width="175"> '
.$Row['first_name'].' '.ucwords(strtolower($Row['family_name'])).'</td>
            <!--td width="210"> '
.$Row['complete_name'].'</td--><!-- In 2015 vervallen -->';

            if($Row['stayHorseBox'] == 'Yes')
            {
$html .= '<td width="75"  align="center"> Lorry </td>'; }
            else if($Row['appartmentBB'] == 'No')
            {
$html .= '<td width="75"  align="center"> No </td>'; }
            else if($Row['appartmentNumber'] == 0)
            {
$html .= '<td width="75" border="1" align="center">Bad Boekelo</td>'; }
            else
            { $html .= '<td width="75"  align="center">BB-'.$Row['appartmentNumber'].'</td>'; }

            if($Row['accomGroom'] == 'No')
            {
$html .= '<td width="50"  align="center"> No </td>'; }
            else
            if($Row['caravanNumber'] == 0)
            {
$html .= '<td width="50" border="1"></td>'; }
            else
            { $html .= '<td width="50" align="center"> '.$Row['caravanNumber'].' </td>'; }

            if($Row['genderGroom'] == 'Female') {$genderGroom = '(F)';} else { $genderGroom = '(M)'; }
            $html .= '<td width="175"> '.$Row['nameGroom'].' '.$genderGroom.' </td>
            </tr>
            </table>'
;
            $pdf->writeHTML($html, false, false, true, false, ' ');

            $riderNF = $Row['competing_for_country'];
}
  }

  else
  {
    $html = 'No records found.' ;
    $pdf->writeHTML($html, true, false, true, false, ' ') ;
  }
}

// ---------------------------------------------------------
//============================================================+
// END OF FILE
//============================================================+

?>
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

26/07/2017 16:44:34
Quote Anchor link
Elke respectabele editor heeft de mogelijkheid om op te slaan als UTF-8 zonder BOM (byte order mark). Dat zorgt voor de beste compatibiliteit.
 
Ivo P

Ivo P

26/07/2017 16:47:16
Quote Anchor link
De foutmelding zal iets zijn als

"Error Headers already sent on line 1 of /path/to/script.php ON line ... some other script."

De fout zit dan op regel 1 van script.php.

En als dan lijkt dat die regel begint met <¿php, dan zal er dus een onzichtbaar teken (BOM) staan vóór die <

LEES altijd de foutmelding, en met speciaal aandacht voor de regelnummers in de foutmeldingen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.