Archief

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Sven

Sven

20/03/2008 19:41:00
Quote Anchor link
Ik zit met een probleem.
Ik ben bezig aan een archief, heb een tabel met allerlei artikelen.
Het enige belangrijke voor jullie zijn denk ik de velden date (datetime) en id (int).

Mijn probleem: ik wil een archief maken van artikelen, met op de homepage aan de zijkant een balk met de maanden waarin artikelen zijn gepost, kun je op klikken met vervolgens een lijstje van de artikelen, je kent het wel.
Nu is mijn vraag: hoe kan ik in een query kijken in welke maanden gepost is, en dus welke ik moet weergeven. Ik heb al wat geprobeerd, maar dat werkte niet: in maart zijn er 15 artikelen gepost, dus krijg ik in mijn archief 15x "March '08", met deze query:
mysql_query("SELECT id, date_format(date, '%M \'%y') as datum FROM article ORDER BY date DESC".

Dat klopt dus niet, maar ik zou niet weten hoe het wel moet. Iemand een idee?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 12:17:12
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/03/2008 19:45:00
Quote Anchor link
Allereerst is 'date' geen geldige kolomnaam, het is namelijk een gereserveerd woord. Maak hier dus bijvoorbeeld 'datum' van om niet in de problemen te komen...

Om items uit een bepaalde maand te selecteren kun je de MySQL functie MONTH() gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
SELECT
    *
FROM
    article
WHERE
    MONTH(datum) = 1

Deze query zou alle artikelen uit januari selecteren. Deze query houdt nog geen rekening met het jaar maar met de functie YEAR() zou je daar natuurlijk ook een restrictie op kunnen leggen.

Alle artikelen uit de huidige maand:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT
    *
FROM
    article
WHERE
    MONTH(datum) = MONTH(NOW())
AND
    YEAR(datum) = YEAR(NOW())
 
Sven

Sven

20/03/2008 19:54:00
Quote Anchor link
Ok, allereerst bedankt voor de kolomnaam, is veranderd, maar met jouw script neemt hij alleen de maand NOW(), en het jaar, maar ik wil het volgende:
je hebt bijv. 5 items:

ID: Datum:
1 2008-02-20 19:51:02
2 2008-02-20 19:50:52
3 2008-03-02 14:34:26
4 2008-03-05 14:28:15
5 2008-03-09 08:52:38

Met jouw script zou hij dan (volgensmij) nu (ID) 1 en 2 teruggeven, maar ik wil dus (ID) 1, en 3 terug (bij wijze van spreken, ik wil natuurlijk de maand en het jaar terug waarin gepost is, dus niet persé die items)

Snap je?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/03/2008 19:57:00
Quote Anchor link
Aha, duidelijk. Zoiets dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT
    DISTINCT(MONTH(datum)) AS maand
FROM
    article

Of direct geformatteerd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT
    DISTINCT(DATE_FORMAT(datum, '%M %Y')) AS maand
FROM
    article

ps. De tweede is beter, aangezien het jaar daar ook in de DISTINCT verwerkt zit. Op die manier wordt daar ook onderscheid op gemaakt...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Sven

Sven

20/03/2008 19:57:00
Quote Anchor link
Haa bedankt!
Ik ga het eens proberen!

EDIT: Het werkt niet, om de een of andere rede zit er een fout in:
$que1 = mysql_query("SELECT id, DISTINCT(DATE_FORMAT(datum, '%M %Y')) AS maand FROM article ORDER BY datum DESC");

De fout die ik krijg is:
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'DISTINCT(DATE_FORMAT(datum, '%M %Y')) AS maand FROM article GROUP BY datum DESC' at line 1

Maar er lijkt niks mis te zijn met de syntax..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sven
 
Sven

Sven

20/03/2008 20:32:00
Quote Anchor link
Ik heb het uiteindelijk zo opgelost gekregen:

mysql_query("SELECT DISTINCT date_format(datum, '%M %Y') as maand FROM article ORDER BY datum DESC")

De id zat in de weg denk ik...

Het spijt me SanThe, voor de bump!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sven
 
Frank -

Frank -

20/03/2008 21:50:00
Quote Anchor link
@Blanche: date is een geldige naam, het is geen gereserveerd woord. Of het handig is, dat is een tweede, het doet veel denken aan de functie en het datatype date.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/03/2008 22:17:00
Quote Anchor link
Ok, ik dacht dat het wel een gereserveerd (of in ieder geval verboden) woord was. Aangezien je zoals je zegt ook al de functienaam en het datatype 'DATE' hebt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.