Array + array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Danny van Kempen

Danny van Kempen

24/10/2015 12:42:00
Quote Anchor link
Weet iemand hoe ik een array kan toevoegen aan een andere array? Ik heb nu de volgende code:

$months=array('january' => '01','february' => '02','march' => '03','april' => '04','may' => '05','june' => '06','july' => '07','august' => '08','september' => '09','october' => '10','november' => '11','december' => '12');

foreach ($months as $keyMonth => $valueMonth)
{
$total[$keyMonth] = "";
}


//Deze code staat in een sql lust waarbij ik het array $total wil vullen met gegevens
$a = array('registrations' => array('value1' => '0', 'value2' => '0'));
$total['january'] = $total['january'] + $a;
Gewijzigd op 24/10/2015 12:56:40 door Danny van Kempen
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 12:41:56
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

24/10/2015 17:04:32
Quote Anchor link
Dat kan.

Je kunt meerdere array levels maken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

$voorbeeld
= array(
    array(
        'name' => 'januari',
        'nr' => 1
    ),
    array(
        'name' => 'februari',
        'nr' => 2
    )
);


?>


Dit is hetzelfde als dat je doet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$voorbeeld
= array();
$voorbeeld[] = array('name' => 'januari', 'nr' => 1);
$voorbeeld[] = array('name' => 'februari', 'nr' => 2);
?>


een paar voorbeelden om een waarde uit de array te verkrijgen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
echo $voorbeeld[1]['name']; // numerieke arrays tellen vanaf 0 dus 1 wordt 'februari'

foreach($voorbeeld as $item) // loop door alle elementen van de 'buitenste' array heen
{
    echo $item['nr'] . '<br>'; // $item is ook nog een array dus kunnen we dit doen.
}

foreach($voorbeeld[0] as $item) // loop door de binnenste array van het eerste elementen van $voorbeeld
{
    echo $item . '<br>'; // $item is nu geen array meer
}

foreach($voorbeeld as $array) // loop door alle elementen van de 'buitenste' array heen
{
    foreach($array as $key => $value) // loop door alle elementen van de binnenste array heen
    {
        echo $key . ': ' . $value . '<br>'; // we krijgen nu alles te zien van de array
    }
}

?>


Tip: gebruik de volgende syntax om je array duidelijk te kunnen lezen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<pre>
<?php print_r($months); ?>
</pre>
 

25/10/2015 08:46:36
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    array_merge($array1, $array2);
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.