Array en Array sorteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ewout wajer

ewout wajer

06/07/2017 22:23:20
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een systeem wat op basis van sportuitslagen ook standen weer te geven. is dat systeem bouwt het per team een array op is een while lus.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$standen
[] = array("team" => 'team1', "gs" => 22, "gw" => 14, "gl" => 3, "vl" => 5, "v" => 76, "t" => 55, "pt" => 45, "pim" => 0);
?>

het aantal teams is variabel maar ik wil het sorteren op de "pt" waarden en als die gelijk is op de "gs" waarden. Maar ik kan geen functie vinden waar dat bij mogelijk is.

Nu is mijn vraag of deze (voor mij onbekende) functie bestaat. of moet ik deze helemaal zelf schrijven?
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 12:53:31
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

06/07/2017 22:40:38
Quote Anchor link
Je zou gebruik kunnen maken van usort met een callback.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
usort($standen, function($a, $b) {
  if ($a['pt'] == $b['pt']) {
    if ($a['gs'] == $b['gs']) {
        return 0;
    }

    return ($a['gs'] < $b['gs']) ? -1 : 1;
  }

  return ($a['pt'] < $b['pt']) ? -1 : 1;
});

?>


Niet getest, maar zoiets zou moeten werken.
 
Ewout wajer

ewout wajer

06/07/2017 23:06:43
Quote Anchor link
Oh tnx. Bedankt voor de snelle reactie. Ga er mee aan de slag :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.