array en getimagesize

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

Dutchcamel

dutchcamel

02/09/2004 00:25:00
Quote Anchor link
6 valt toch wel mee...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
$i
= 0;
while ($i < $count) {
   // blaat
   echo $var[$i];
   $i++;
}

?>


Wordt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
foreach($var as $key => $value) {
   // blaat
   echo $value;
}

?>


Of anders iets handiger om te veranderen misschien:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
for ($i = 0; $i < $count; $i++) {
   // blaat
   echo $var[$i];
}

?>



Als ik als winkel een site zou laten maken zou ik willen dat het script goed in elkaar zat en er niet met kunst- en vliegwerk een oplossing is gevonden. Zeker niet als het om een service/deel van de site gaat die klanten kunnen gebruiken.
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 09:52:21
 
Joris van Rooij

Joris van Rooij

02/09/2004 09:34:00
Quote Anchor link
Ik heb het nu helemaal anders gedaan, met hulp van jullie uiteraard.

ik voeg gewoon dit toe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?
//nu maak ik een aparte loop voor de resolutiebepaling
for ($i = 0; $i < $count; $i++) { //voor alle files
if ($_FILES['userfile']['tmp_name'][$i] != "") { //wanneer de file niet niets is
$dimensions = getimagesize($_FILES['userfile']['tmp_name'][$i]); //pak de dimensions
$breedte = $dimensions[0]; //definieer ze
$hoogte = $dimensions[1];
if ($breedte < 1200 || $hoogte < 1200) { //wanneer ze niet toegestaan zijn
$resolutie[$i] = "{$_FILES['userfile']['name'][$i]} heeft een te lage resolutie! Verwacht geen perfecte afdruk!"; //geef deze waarschuwing
}
}

if (!isset($notacceptable[$i]) && {file is geen zip})) { //wanneer het wel een plaatje is
if ($resolutie[$i] != ""){//wanneer de foutmelding bestaat
echo "<font color=\"red\">".$resolutie[$i]."</font><br>";//geef die dan
}
}
}

?>


het enige probleem is dat zipfiles ook in de acceptable types zitten, die moet ik er nog uit filteren. Want de resolutie van een zip is 0x0, dat is van latere zorg; dit werkt. Dus wat ik nu heb gedaan is gewoon een nieuwe loop gemaakt buiten mijn bestaande checkloop, omdat deze loop niet mag bepalen dat een file niet verzonden wordt, maar dat de user een waaschuwing krijgt.
Gewijzigd op 02/09/2004 09:37:00 door Joris van Rooij
 
Joris van Rooij

Joris van Rooij

02/09/2004 11:27:00
Quote Anchor link
Ok, dat heb ik nu ook gefixt, ik heb er nu dus dit van gemaakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?
//nu maak ik een aparte loop voor de resolutiebepaling
for ($i = 0; $i < $count; $i++) { //voor alle files
if ($_FILES['userfile']['tmp_name'][$i] != "") { //wanneer de file niet niets is
$dimensions = getimagesize($_FILES['userfile']['tmp_name'][$i]); //pak de dimensions
$breedte = $dimensions[0]; //definieer ze
$hoogte = $dimensions[1];
if ($breedte < 1200 || $hoogte < 1200) { //wanneer ze niet toegestaan zijn
$resolutie[$i] = "{$_FILES['userfile']['name'][$i]} heeft een te lage resolutie! Verwacht geen perfecte afdruk!"; //geef deze waarschuwing
}
}

if (!isset($notacceptable[$i]) && $hoogte != 0 && $breedte != 0) { //wanneer het wel een plaatje is
if ($resolutie[$i] != ""){//wanneer de foutmelding bestaat
echo "<font color=\"red\">".$resolutie[$i]."</font><br>";//geef die dan
}
}
}

?>


Want de output van
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
getimagesize(file.zip);
?>

is 0x0, dus dat filter ik zo eruit. (niet volgens het boekje, maar goed....)
Gewijzigd op 02/09/2004 11:32:00 door Joris van Rooij
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.