array merge, soort van

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Martijn Verhoef

Martijn Verhoef

16/04/2008 20:58:00
Quote Anchor link
Om het simpel te weergeven, heb ik het volgende:

array 1:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
Array
(
    [
lengte] => Array
        (
            [
0] => minimaal
            [1] => maximaal
        )

)

?>


array2:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
Array
(
    [
lengte] => Array
        (
            [
0] => 5
            [1] => 15
        )

)

?>


Wat ik als eindresultaat wil zien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
Array
(
    [
lengte] => Array
        (
            [
minimaal] => 5
            [maximaal] => 15
        )

)

?>


Met array_push kan zoiets niet, volgens mij. Is zoiets mogelijk, en zo ja: hoe?
LET OP: dit is een dynamisch geval, want er zijn veel meer functies (in array 1 staan allerlei functies, die verschillende variabelen erbij kunnen hebben; array 2 geeft de waardes van de variabelen, genoemd in 1, op dezelfde volgorde weer).
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 07:33:09
 
Jacco Engel

Jacco Engel

16/04/2008 21:00:00
Quote Anchor link
$fin_arr = "" ;

foreach($array2["lengte"] as $key => $value)
{
$fin_arr["lengte"][$array1["lengte"][$key]] = $value ;
}


print_r($fin_arr) ;

Zoiets?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 
Martijn Verhoef

Martijn Verhoef

16/04/2008 21:07:00
Quote Anchor link
Als er geen andere functie (een 'echte php functie') voor is, is dit inderdaad een goede oplossing. Hij kan gebruikt worden, echter mis ik nog wel het feit dat er behalve "lengte" ook nog andere functies aanwezig zijn. Deze moeten dus ook dynamisch benaderd worden.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

16/04/2008 21:10:00
Quote Anchor link
Waarom niet simpel array_combine?
 
Martijn Verhoef

Martijn Verhoef

16/04/2008 21:13:00
Quote Anchor link
Probleem is dat in de eerste array (met de namen van de keys) veel meer functies staan genoemd dan waarschijnlijk nodig zijn voor het eindresultaat (immers hoeven alleen de opgeroepen funcites gebruikt te worden).
Verder, ik weet niet of het een probleem is (maar bij de uitleg van Jacco is dit wel zo), er zijn 2 'dimenties' met de array.

Ik zit even te proberen, maar kom er nog niet uit.
Jacco's voorbeeld werkt prima, echter alleen met de lengte natuurlijk; maar dit moet dynamisch.

En om nou nog een foreach om die foreach te zetten, lijkt me wel een beetje jammer; of is dit nodig?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn Verhoef
 
Jacco Engel

Jacco Engel

16/04/2008 21:18:00
Quote Anchor link
Ben bang van wel ja
 
Martijn Verhoef

Martijn Verhoef

16/04/2008 21:25:00
Quote Anchor link
In dat geval doe ik het inderdaad zo. Het is gelukt.
Dank voor hulp!

Het begint een aardig lang script te worden, dus ik hoop dat het goed laad. Nadeel is dat dit stukje code ongeveer 40x per pagina gedraaid moet worden (ik heb een soort van "custom" functies/variabelen gemaakt, die hij automatisch uit teksten haalt, en omzet). Wel mooi en handig, maar wel wat belastend volgens mij.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.