Array met variabelen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Peter Buring

Peter Buring

19/11/2011 21:41:04
Quote Anchor link
Ik ben aan het stoeien met een array waar ik een aantal variabelen in wil hebben, en gewone tekst.. ik heb het idee dat ik het volledig verkeerd aanpak, vandaar mijn vraag.

$titel = array($auteur, 'schreef: statische text', $message, 'op statische text', $date);

De output $titel moet dus worden (bijvoorbeeld):
Peter schreef: hulp gezocht met array op 19-11-2011.

Ik krijg het met geen mogelijkheid voor elkaar..
Hoe kan ik dit het beste oplossen?
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 20:37:40
 
PH Piet

PH Piet

19/11/2011 21:58:02
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$aTitel
= array (
    'auteur' => array (
        'Peter',
        'PHPiet',
    ),

    'message' => array (
        'hulp gezocht met array',
        'is het dit',
    ),

    'date' => array (
        '19-11-2011',
        '19-11-2011',
    )
);


$titel = $aTitel['auteur'][0].' schreef: '.$aTitel['message'][0].' op '.$aTitel['date'][0];
echo $titel;
?>
Gewijzigd op 19/11/2011 22:02:09 door PH Piet
 
Peter Buring

Peter Buring

19/11/2011 22:15:45
Quote Anchor link
Thnx Piet, maar niet helemaal wat ik bedoelde.

Ik heb onderstaande 3 variabelen welke uit een formulier en een sessie komen.

$auth = $current_user->ID;
$msg = trim($_POST['msg']);
$date = trim($_POST['date']);

die moeten gecombineerd met een paar statische teksten in een nieuwe variabele $titel komen, zodat ik $titel weer kan wegschrijven middels een ander formulier.
 
PH Piet

PH Piet

19/11/2011 22:24:09
Quote Anchor link
En waarom werk je dan of wil je werken met een array?
 
Peter Buring

Peter Buring

19/11/2011 22:47:24
Quote Anchor link
omdat ik volgens mij idd veel te moeilijk zit te denken :P



Toevoeging op 19/11/2011 22:53:01:

Nevermind.. ik ben er al uit.
Zat idd te moeilijk te denken.

simpelweg de oplossing was gewoon:
$titel = $auth.' schreef: '.$msg.' op '.$date;
 
PH Piet

PH Piet

19/11/2011 22:54:07
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$auth
= $current_user->ID;
$msg = trim($_POST['msg']);
$date = trim($_POST['date']);

// qry maken waarmee je voornaam uit je database haalt WHERE id = $auth.

$titel = $voornaam.' schreef: '.$msg.' op '.$date;
echo $titel;
?>


Toevoeging op 19/11/2011 22:55:
Ja, maar dan heb je wel een nummer in je tekst staan
Gewijzigd op 19/11/2011 22:55:21 door PH Piet
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.