array multisort op date

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wout van der Burg

Wout van der Burg

08/05/2009 15:10:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een array gegenereerd uit een databaseoutput;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
while ($rowbsu = odbc_fetch_array($rsbsua)) {
    // db velden in variabelen stoppen
    $debnr = $rowbsu['debnr'];

    $datumebi = $rowbsu['datumebi'];
    $laatstepi = $rowbsu['laatstepi'];
    $volgendepi = $rowbsu['volgendepi'];
    $laatstepo = $rowbsu['laatstepo'];
    $volgendepo = $rowbsu['volgendepo'];
    $laatstebeesb = $rowbsu['laatstbeesb'];
    $volgendebeesb = $rowbsu['volgendbeesb'];



    // stop de waarden in de debiteur-array
    $debiteur[$debnr][0] = $debnr;
    $debiteur[$debnr][1] = $datumebi;
    $debiteur[$debnr][2] = $laatstepi;
    $debiteur[$debnr][3] = $volgendepi;
    $debiteur[$debnr][4] = $laatstepo;
    $debiteur[$debnr][5] = $volgendepo;
    $debiteur[$debnr][6] = $laatstebeesb;
    $debiteur[$debnr][7] = $volgendebeesb;
    $debiteur[$debnr][8] = $contractmnd;
}

?>


Nu wil ik deze array sorteren op de 6 waarde in de array, waarbij het debiteurnr geen rol speelt. Laat ik zeggen dat ik de array dus wil sorteren op $debiteur[%debnr%][5].

Hoe kan ik dit nu doen? Ik kom totaal niet uit de uitleg welke is gegeven op PHP.net. Ik heb het wel al zo geprobeerd;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
foreach ($debiteur as $waarde=>$key) {
    array_multisort($debiteur[$waarde][5],SORT_DATE);
}

?>


Wie kan mij helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:18:09
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

08/05/2009 15:14:00
Quote Anchor link
Waarom schik je niet gewoon in je query?
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

11/05/2009 11:38:00
Quote Anchor link
Omdat ik 3 verschillende queries uitvoer en de resultaten hiervan in 1 array stop. Zodoende kan ik de opgehaalde gegevens als 1 recordset behandelen.
Dit is zo omdat uit 3 verschillende administraties van ons ERP-systeem gegevens gehaald moeten worden. Sorry dat ik dit niet eerder had gemeld, dat had het een stuk duidelijker gemaakt.

Nu weet ik dat gegevens gesorteerd kunnen worden door middel van array_multisort, maar ik kom hier niet uit! :)

Wie kan mij helpen
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

11/05/2009 13:23:00
Quote Anchor link
Ik ben er uit!
Oplossing bij het sorteren op $debnr;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
// definieren arraysleutel
$veldnr = 0;
// de waarden onder de sleutel in een array zetten
foreach ($debiteur as $key=>$waarde) {
    $sort[$key] = $debiteur[$key][$veldnr];
}

// sorteren van waarden in de reeds gevulde array
array_multisort($sort,SORT_DESC,SORT_STRING,$debiteur);
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.