Array uit Database halen

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jory

Jory

18/03/2009 17:14:00
Anchor link
Hallo PHP-ers..

Ik ben al een hele tijd bezig met een grafiek en daar heb je bijvoorbeeld een array als dit:

$datay1 = array(20,15,23,15);

Nu wil ik een array uit de database halen met de getallen van het aantal bezoekers per dag. Dus bijvoorbeeld 3 maart is 356, 4 maart 546, 5 maart 846 etc. Dan moet de array(356,546,846); worden.

Ik heb foreach(), een for() en while() al geprobeerd maar kom er niet uit.

Iemand een idee?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jory
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 20:36:36
 
Crispijn -

Crispijn -

18/03/2009 17:18:00
Anchor link
Wat heb je allemaal al geprobeerd? Laat eens wat van je beste resultaat zien! :)
 
Jory

Jory

18/03/2009 17:19:00
Anchor link
Haha, dat heb ik uit frustratie weggehaald.. Ik zal het even opzoeken.. :)
 
Jory

Jory

18/03/2009 17:20:00
Anchor link
Hier is iets.. (Wat niet werkt.. ;))

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
$value
= null;

while($grafiekRow = mysql_fetch_assoc($grafiekQuery))
{

    $value .= $grafiekRow['total'];
}


?>


Gelieve Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jory
 
Eddy E

Eddy E

18/03/2009 17:20:00
Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$datay1
= array();
while($data = mysql_fetch_assoc)
  {

  $datay1[] = $data['waarde'];
  }

?>
 
Jory

Jory

18/03/2009 17:33:00
Anchor link
Super dank je wel!!

Ik denk dat 't ik nu wel werkend ga krijgen! Nogmaals bedankt!
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

18/03/2009 17:34:00
Anchor link
Snap je wel wat hij nu doet?
 
Jory

Jory

18/03/2009 17:48:00
Anchor link
Ik denk het wel..

Hij geeft eerst aan dat $data1 een array moet zijn. Daarna geeft hij de array waarden door er [] achter te zetten.

Klopt dit een beetje?
 
Jory

Jory

18/03/2009 17:51:00
Anchor link
Nu krijg ik alleen met een ander probleem te maken.. Hoe maak ik de juiste query om het aantal bezoekers per dag uit de database te halen?

Ik heb nu:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
//Pageviews per dag

  $grafiekSql = "SELECT count(*) AS total FROM bezoekers_log WHERE month='".$month."' AND year='".$year."'";
  $grafiekQuery = mysql_query($grafiekSql);
?>

Dit is dus voor de pageviews per dag. Hoe moet ik dan de unieke bezoekers per dag van deze maand uit de database halen?

Gelieve Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jory
 
Crispijn -

Crispijn -

18/03/2009 17:55:00
Anchor link
Ik neem aan dat je die datum als een DATE of DATETIME opslaat...

Ehm, dat doe je dus niet helaas... Maak hier een datetime veld voor en je bent een stuk verder.

Dan kan je gewoon selecteren op WHERE datum is CURDATE()

Succes ermee!
 
Jory

Jory

18/03/2009 18:03:00
Anchor link
Met CURDATE() krijg je toch de datum van nu? Oftewel de pageviews van vandaag. Ik wil de pageviews per dag in mijn grafiek krijgen.
 
Jory

Jory

18/03/2009 18:09:00
Anchor link
Deze bijvoorbeeld:

http://www.goedkoopstappen.nl/statistieken/grafiek/grafiek.php

Hier zie je op de X as de dag van de maand. En op de Y as het aantal pageviews.

(PS: Ik gebruik ook een DATE veld, ik was aan het testen wat het makkelijkste werkt.. :))

Gelieve Niet Bumpen: herhaling:
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jory
 
Jordy R

Jordy R

10/12/2014 10:35:45
Anchor link
super scriptje van Eddy E

heef me enorm geholpen maar ik wil graag meerdere kolommen in mijn array.
ik heb de oplossing al gevonden maar wilde hem even delen voor andere "beginners" die dit misschien terug lezen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$datay1
= array();
while($data = mysql_fetch_assoc)
  {

  $datay1[] = $data['waarde'];
$datay1[] = $data['kolom2'];
$datay1[] = $data['kolom3'];
  }

?>
 
Eddy E

Eddy E

10/12/2014 10:54:36
Anchor link
Super, maar je weet dat mysql_fetch_assoc() toch echt wel een resultset nodig heeft.
Dus bovenstaande code zal nooit werken!

Daarnaast is mysql_ verouderd.
Dit zou wel (kunnen) werken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
// even een makkelijke query
$result = mysqli_query($con, "SELECT dit, dat FROM tabel WHERE zus = 'zo';  ");

$datay1 = array();
while($data = mysqli_fetch_assoc($result))
  {

  $datay1[] = $data['waarde'];
  $datay1[] = $data['kolom2'];
  $datay1[] = $data['kolom3'];
  }

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

10/12/2014 12:54:30
Anchor link
Topic is uit 2009.
 
Michael Desmadril

Michael Desmadril

16/12/2014 13:19:22
Anchor link
Ik gebruik hiervoor een for loop...

$result = $con->query("SELECT dit, dat FROM tabel WHERE zus = 'zo'; ");
$row = $result->num_rows;

for($i=0; $i<$row; $i++){
$rows = mysqli_fetch_array($result,MYSQLI_ASSOC);
echo "Dit" . $rows['dit'] . "<br>";
}


edit: Post is inderdaad van 2009 blijkbaar... /facepalm
Gewijzigd op 16/12/2014 13:19:56 door Michael Desmadril
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/12/2014 18:17:32
Anchor link
Om verdere onnodige posts te voorkomen hang ik er een mooi hangslotje aan. ;-)
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.