Array vraagje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »
John D

John D

06/01/2024 14:54:19
Quote Anchor link
Ik heb in dit voorbeeld een hard gecodeerde array $data1 en zo'n array heb ik nodig voor een grafiekje. Nu probeer ik dat uit de database te halen maar in mijn script krijg ik dus niet de gewenste array.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php

$connect
= mysqli_connect("localhost", "user", "password", "lifepo4");

$sql = "SELECT soc
          FROM accu_data
          WHERE substr(datum,15,2) in  ('00')
          ORDER BY hex_id DESC LIMIT 0, 10;"
;

$result = mysqli_query($connect, $sql);
$row = mysqli_fetch_array($result, MYSQLI_NUM);
print_r($row);

$data1 = array(20,15,23,15);
print_r($data1);

?>


RESULTAAT van de print_r:

Array
(
    [0] => 98
)
Array
(
    [0] => 20
    [1] => 15
    [2] => 23
    [3] => 15
)

De eerste array heeft maar 1 entry terwijl de query 10 records oplevert.
Hoe krijg ik nu een array uit de database zoals $data1 de tweede array?
Gewijzigd op 06/01/2024 16:34:25 door John D
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 15:45:35
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

06/01/2024 15:45:11
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

06/01/2024 15:58:47
Quote Anchor link
De resultaatset is klein door LIMIT, dus dan kun je het in één keer als een tweedimensionale, geïndexeerde array ophalen met mysqli_fetch_all() in de standaard fetchmodus MYSQLI_NUM:

https://www.php.net/manual/en/mysqli-result.fetch-all.php
 
John D

John D

06/01/2024 16:28:07
Quote Anchor link
Dank voor de reacties, ik ben daarmee op het juiste pad geraakt, de oplossing ook voor wat grotere resultaatsets is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<?php
// content="text/plain; charset=utf-8"


$connect = mysqli_connect("localhost", "user", "passwd", "lifepo4");

$sql = "SELECT soc
          FROM accu_data
          WHERE substr(datum,15,2) in  ('00')
          ORDER BY hex_id DESC LIMIT 0, 10;"
;

$r = mysqli_query($connect, $sql);

$result = array();
while ($row = mysqli_fetch_array($r, MYSQLI_NUM)) {
    $result[] = $row[0];
}


print_r($result);

$data1 = array(20,15,23,15);
print_r($data1);

?>


OUTPUT:
Array
(
    [0] => 98
    [1] => 98
    [2] => 98
    [3] => 98
    [4] => 98
    [5] => 98
    [6] => 98
    [7] => 98
    [8] => 98
    [9] => 98
)
Array
(
    [0] => 20
    [1] => 15
    [2] => 23
    [3] => 15
)

Het testscriptje haalt slechts de laatste 10 records op met als doel het script werkend te krijgen. De tabel bevat de SoC (state of charge) waarde van een LifePo4 accuset. Elke 5 minuten wordt er een record aangemaakt vanuit het BMS (battery management system). Het doel is om diverse grafieken (dag, week, maand) te maken voor SoC, stroom, spanning en spanning per cel. De gewenst array is input voor een grafiek.
Gewijzigd op 06/01/2024 16:33:17 door John D
 
Ivo P

Ivo P

07/01/2024 19:27:49
Quote Anchor link
--- edit: never mind antwoord was al gegeven, alleen stond het niet bij mij in beeld ---

Wat betreft de substr() en in ('00')

Is het niet overzichtelijker als je daarvan maakt:

WHERE MINUTE(datum) = 0
Gewijzigd op 07/01/2024 19:31:23 door Ivo P
 
John D

John D

08/01/2024 13:41:49
Quote Anchor link
Ivo dank die ga ik uitproberen!
Ik heb nu weer een ander probleempje. Ik ben geen held met php ik bouw alleen wat dingetjes voor mezelf. Nu ben ik aan het stoeien met grafiekjes en een makkelijk hulpmiddel leek mij jpgraph.net en daar hoef ik alleen maar de bovenstaande array aan te bieden en dat lukt nu prima. Nu krijg ik op de legenda-x-as omdat ik een grafiek maak van 2000 array entries op de onderste legenda dus ook 2000 karakters hetgeen een grijze brij wordt.

Misschien hier een mede PHP'er die bekend is met jpgraph en een tip voor me heeft om die x-as legenda te beperken tot 7 dagen? De grafiek is namelijk prima maar op 2000 5-minuten waarden wordt de legenda onleesbaar. Kennelijk is die gecodeerd in de php van jpgraph

Afbeelding
 
Ivo P

Ivo P

08/01/2024 17:07:51
Quote Anchor link
Waarden alleen voor afgelopen week:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
WHERE datum > CURRENT_DATE - INTERVAL 7 DAY
  AND MINUTE(datum) = 0
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.