Array vraagje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »
John D

John D

06/01/2024 14:54:19
Quote Anchor link
Ik heb in dit voorbeeld een hard gecodeerde array $data1 en zo'n array heb ik nodig voor een grafiekje. Nu probeer ik dat uit de database te halen maar in mijn script krijg ik dus niet de gewenste array.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php

$connect
= mysqli_connect("localhost", "user", "password", "lifepo4");

$sql = "SELECT soc
          FROM accu_data
          WHERE substr(datum,15,2) in  ('00')
          ORDER BY hex_id DESC LIMIT 0, 10;"
;

$result = mysqli_query($connect, $sql);
$row = mysqli_fetch_array($result, MYSQLI_NUM);
print_r($row);

$data1 = array(20,15,23,15);
print_r($data1);

?>


RESULTAAT van de print_r:

Array
(
    [0] => 98
)
Array
(
    [0] => 20
    [1] => 15
    [2] => 23
    [3] => 15
)

De eerste array heeft maar 1 entry terwijl de query 10 records oplevert.
Hoe krijg ik nu een array uit de database zoals $data1 de tweede array?
Gewijzigd op 06/01/2024 16:34:25 door John D
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 11:27:50
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

06/01/2024 15:45:11
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

06/01/2024 15:58:47
Quote Anchor link
De resultaatset is klein door LIMIT, dus dan kun je het in één keer als een tweedimensionale, geïndexeerde array ophalen met mysqli_fetch_all() in de standaard fetchmodus MYSQLI_NUM:

https://www.php.net/manual/en/mysqli-result.fetch-all.php
 
John D

John D

06/01/2024 16:28:07
Quote Anchor link
Dank voor de reacties, ik ben daarmee op het juiste pad geraakt, de oplossing ook voor wat grotere resultaatsets is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<?php
// content="text/plain; charset=utf-8"


$connect = mysqli_connect("localhost", "user", "passwd", "lifepo4");

$sql = "SELECT soc
          FROM accu_data
          WHERE substr(datum,15,2) in  ('00')
          ORDER BY hex_id DESC LIMIT 0, 10;"
;

$r = mysqli_query($connect, $sql);

$result = array();
while ($row = mysqli_fetch_array($r, MYSQLI_NUM)) {
    $result[] = $row[0];
}


print_r($result);

$data1 = array(20,15,23,15);
print_r($data1);

?>


OUTPUT:
Array
(
    [0] => 98
    [1] => 98
    [2] => 98
    [3] => 98
    [4] => 98
    [5] => 98
    [6] => 98
    [7] => 98
    [8] => 98
    [9] => 98
)
Array
(
    [0] => 20
    [1] => 15
    [2] => 23
    [3] => 15
)

Het testscriptje haalt slechts de laatste 10 records op met als doel het script werkend te krijgen. De tabel bevat de SoC (state of charge) waarde van een LifePo4 accuset. Elke 5 minuten wordt er een record aangemaakt vanuit het BMS (battery management system). Het doel is om diverse grafieken (dag, week, maand) te maken voor SoC, stroom, spanning en spanning per cel. De gewenst array is input voor een grafiek.
Gewijzigd op 06/01/2024 16:33:17 door John D
 
Ivo P

Ivo P

07/01/2024 19:27:49
Quote Anchor link
--- edit: never mind antwoord was al gegeven, alleen stond het niet bij mij in beeld ---

Wat betreft de substr() en in ('00')

Is het niet overzichtelijker als je daarvan maakt:

WHERE MINUTE(datum) = 0
Gewijzigd op 07/01/2024 19:31:23 door Ivo P
 
John D

John D

08/01/2024 13:41:49
Quote Anchor link
Ivo dank die ga ik uitproberen!
Ik heb nu weer een ander probleempje. Ik ben geen held met php ik bouw alleen wat dingetjes voor mezelf. Nu ben ik aan het stoeien met grafiekjes en een makkelijk hulpmiddel leek mij jpgraph.net en daar hoef ik alleen maar de bovenstaande array aan te bieden en dat lukt nu prima. Nu krijg ik op de legenda-x-as omdat ik een grafiek maak van 2000 array entries op de onderste legenda dus ook 2000 karakters hetgeen een grijze brij wordt.

Misschien hier een mede PHP'er die bekend is met jpgraph en een tip voor me heeft om die x-as legenda te beperken tot 7 dagen? De grafiek is namelijk prima maar op 2000 5-minuten waarden wordt de legenda onleesbaar. Kennelijk is die gecodeerd in de php van jpgraph

Afbeelding
 
Ivo P

Ivo P

08/01/2024 17:07:51
Quote Anchor link
Waarden alleen voor afgelopen week:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
WHERE datum > CURRENT_DATE - INTERVAL 7 DAY
  AND MINUTE(datum) = 0
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.