Automatisch nieuwe optie's en invul velden weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Christiaan de kleine

christiaan de kleine

15/11/2011 19:49:09
Quote Anchor link
Hallo,
weet niet of ik hier goed zit, anders hoor ik het wel:

wat ik zoek is het volgende:
een script dat doormiddel van een selectie vakje automatisch de volgende velden daarop aanpast.

bijv. als ik frisdrank aanklik dat er dan daaronder een veld wordt geplaatst met een select voor het merk. ook moeten er dan andere velden automatisch bijkomen...

snap je mij, zou je me dan kunnen helpen. kan het nu met een php script en dan een if steeds op het xelectie vakje maar volgens mij moet het makkelijker en sneller kunnen...
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 14:16:16
 
Milo S

Milo S

15/11/2011 19:53:30
Quote Anchor link
Dit zou kunnen met javascript. Vraag me even niet hoe, maar ik ben zoekende voor je! Heb ooit als een zo iets gedaan.
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

15/11/2011 19:53:55
Quote Anchor link
dank je milo, zal even wachten.
 
Milo S

Milo S

15/11/2011 20:05:44
Quote Anchor link
<script type="text/javascript">
for(idx = 1; idx <= 5; idx++)
{
$(function()
{
$("#add").click(function(e)
{
$("#placeholder").append ("<select class='ornamenten' name='ornament" + idx + "'><option>a</option><option>b</option><option>c</option><option>d</option></select><label for='3' class='aantal'>Aantal</label><input id='3' class='aantal' name='aantal' type='text' />");

idx++;
e.preventDefault();
});
});
}
</script>

Dit is denk wat je zoekt. Je zult uiteraard het selectveld even moeten veranderen...
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

15/11/2011 20:09:07
Quote Anchor link
wat en hoe moet ik aanpassen???


Toevoeging op 15/11/2011 20:09:47:

en hoe integreer ik dit in een script. zou je me opweg willen helpen.
 
Milo S

Milo S

15/11/2011 20:12:26
Quote Anchor link
Ik wil je best opweg helpen, maar ik ken je script niet. Dus post wat relevante code en we praten verder.
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

15/11/2011 20:15:24
Quote Anchor link
heb nu nog een algemeen script. zal hem hieronder even posten voor je. wat er zou moeten gebeuren lijkt mij simpel. als ik de optie frisdrank selecteer uit de select zou het script de optie's moeten laten zien wat daarmee te maken heeft. (een selct met merken, verpakkings aantallen, inhoud van product)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<LINK HREF="../css/create_drink.css" REL="stylesheet" TYPE="text/css">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Untitled Document</title>
</head>

<body>
    <form name="create_drink" method="post" action="create_drink_verwerk.php">
    <div id="label_text">Drink name:
        <input type="text" name="drink_name" size="15" />
    </div><br />
        
    <div id="label_text">Main category:
  <select name="main_cat">
            <option>Frisdrank</option>
            <option>Bier</option>
            <option>Wijn</option>
            <option>Zoute snacks</option>
            <option>Snoepgoed</option>
            <option disabled="disabled">Anders</option>
        </select>
    </div><br />
    
    <div id="label_text">Sub category:
  <select name="sub_cat">
            <optgroup label="Frisdrank">
                <option>Fles 1,5l</option>
                <option>Fles 1l</option>
                <option>Flesje 0,5l</option>
                <option>Blikje 0,33l</option>
                <option>Glas 0,2l</option>
            </optgroup>
            <optgroup label="Bier">
                <option>Flesje 0,33l</option>
                <option>Flesje 0,3l</option>
                <option>Flesje 0,25l</option>
            </optgroup>
            <optgroup label="Wijn">
                <option>Fles 750ml</option>
                <option>Flesje 250ml</option>
                <option>Glas 0,2l</option>
            </optgroup>
            <optgroup label="Zoute snacks">
                <option>Chips</option>
                <option>Nootjes</option>
                <option>Crackers</option>
            </optgroup>
            <optgroup label="Snoepgoed">
                <option>Snoepjes</option>
                <option>Chocolade</option>
                <option>Spekjes</option>
            </optgroup>
            <optgroup label="Anders">
                <option disabled="disabled"></option>
            </optgroup>
        </select>
    </div><br />
    
    <div id="label_text">Merk:
        <input type="text" name="merk" size="10" />
    </div><br />
    
    <div id="label_text">Aantal in verpakking:
        <select name="verpak_aantal">
            <option>Krat 24 stuks</option>
            <option>Tray 24 stuks</option>
            <option>Doos 6 stuks</option>
            <option>1</option>
            <option>2</option>
            <option>3</option>
            <option>4</option>
            <option>6</option>
            <option>12</option>
        </select>
    </div><br />
    
    <!--<div id="label_text">Prijs in &euro;:
        <input type="text" name="prijs_euro" size="10" />
    </div><br />
    
    <div id="label_text">Prijs in vakjes:
        <input type="text" name="prijs_vakje" size="10" />
    </div><br />-->
    
    <input type="submit" value="Create" />
    </form>
    
</body>
</html>


dit is het gehele script even. de verwerking staat zoals je zelf al ziet in een apart script
 
Milo S

Milo S

15/11/2011 20:31:20
Quote Anchor link
Aah ik heb je denk verkeerd begrepen, dat stukje javascript dat ik gaf word niet je oplossing hiervoor.
Ik denk dat ik je nu niet verder kan helpen. Behalve verwijzen naar jquery of iets.
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

15/11/2011 20:32:57
Quote Anchor link
enig idee hoe ik het eventueel toch kan oplosen of helemaal niet.

Toevoeging op 15/11/2011 20:34:18:

maar jquery. wat zal ik moeten gebruiken dan, zodat ik even kan googlen...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/11/2011 20:34:43
Quote Anchor link
Probeer eens wat? Voeg de jQuery library toe, pas desnoods de selectors aan ($("#add")) en gaan met die banaan.
 
Milo S

Milo S

15/11/2011 20:35:51
Quote Anchor link
Je zou ook nog in javascript per optie kunnen schijven wat er moet komen, en dat doorgaan doormiddel van een if statement.
Ik ga er over nadenken en dan pm ik je of reageer hier.
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

15/11/2011 20:38:53
Quote Anchor link
@aar:

ik ben nog helemaal niet bekend met jquery. dus een jquery library toe voegen en dingen aanpasen. ja prima, maar moet ik wel weten wat ik daarmee aanricht!!!

@milo:

Dank alvast.

Als anderen mij kunnen helpen mag dat uiteraard ook, ik heb echt even geen flauw benul
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/11/2011 20:40:43
Quote Anchor link
Christiaan de kleine op 15/11/2011 20:38:53:
@aar:

ik ben nog helemaal niet bekend met jquery. dus een jquery library toe voegen en dingen aanpasen. ja prima, maar moet ik wel weten wat ik daarmee aanricht!!!

Gelukkig is er een tutorial over jQuery. En een hele snelle zelfs...
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

15/11/2011 20:46:08
Quote Anchor link
ow oke, zat al te googlen maar blijkbaar niet goed dus

Toevoeging op 15/11/2011 20:47:00:

bedoelde je die van w3schools of van docs.jquery?
 
Wladimir S

Wladimir S

15/11/2011 20:47:05
Quote Anchor link
Is dit stukje iets wat je zoekt?
zoekuitslagstand.php vervang je met je eigen scriptnaam.

<select name=main_cat onchange=\"window.location='zoekuitslagstand.php?srtlst='+this.value\">

switch($srtlst)
{
case 'Frisdrank':
vul de subcategory tbv Frisdrank
voeg eventueel invoervelden toe
break;
case 'bier':
vul de subcategory tbv bier
voeg eventueel invoervelden toe
break;
}
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

15/11/2011 20:55:59
Quote Anchor link
dit plaats ik dan als eerste in mijn bestand wladimir??
dus ipv een .html gaat het nu een .php worden
 
Wladimir S

Wladimir S

15/11/2011 21:00:29
Quote Anchor link
Klopt, je zou er dan een php van kunnen maken (ik werk vrijwel alleen met php)

<select name="main_cat">
wordt dan

<select name="main_cat" onchange=\"window.location='zoekuitslagstand.php?srtlst='+this.value\">
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

15/11/2011 21:05:51
Quote Anchor link
dus even voor mijn visie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
switch($srtlst)
{
case
'Frisdrank':
<
select name="sub_cat">
            <
optgroup label="Frisdrank">
                <
option>Fles 1,5l</option>
                <
option>Fles 1l</option>
                <
option>Flesje 0,5l</option>
                <
option>Blikje 0,33l</option>
                <
option>Glas 0,2l</option>
            <
/optgroup>
<
/select>
break;
case
'Bier':
<
select name="sub_cat">
                <
optgroup label="Bier">
                <
option>Flesje 0,33l</option>
                <
option>Flesje 0,3l</option>
                <
option>Flesje 0,25l</option>
            <
/optgroup>
<
/select>
break;
}


?>

<select name="main_cat" onchange=\"window.location='zoekuitslagstand.php?srtlst='+this.value\">
            <option>Frisdrank</option>
            <option>Bier</option>
            <option>Wijn</option>
            <option>Zoute snacks</option>
            <option>Snoepgoed</option>
            <option disabled="disabled">Anders</option>
        </select>


uiteraard dat van het php stuk komen de invoervelden in een echo met ""...
 
Wouter J

Wouter J

15/11/2011 21:14:34
Quote Anchor link
Via JavaScript onclick kun je opvangen of iets geselecteerd is. Vervolgens kun je met de propertie checked kijken of de checkbox is aangevinkt of juist afgevinkt, en dan kun je de andere boxjes selecteren. Voorbeeldje
Gewijzigd op 15/11/2011 21:15:09 door Wouter J
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

15/11/2011 21:15:56
Quote Anchor link
heb net dit uitgeprobeerd maar het werkt niet. hij zegt: Notice: Undefined index: main_cat in C:\xampp\htdocs\test.php on line 3


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php

$srtlst
= $_GET['main_cat'];

switch($srtlst)
{
case
'Frisdrank':
echo '<select name="sub_cat">
            <optgroup label="Frisdrank">
                <option>Fles 1,5l</option>
                <option>Fles 1l</option>
                <option>Flesje 0,5l</option>
                <option>Blikje 0,33l</option>
                <option>Glas 0,2l</option>
            </optgroup>
</select>'
;
break;
case
'Bier':
echo '<select name="sub_cat">
                <optgroup label="Bier">
                <option>Flesje 0,33l</option>
                <option>Flesje 0,3l</option>
                <option>Flesje 0,25l</option>
            </optgroup>
</select>'
;
break;
}


?>

<form name="" method="get" action="">
<select name="main_cat" onchange="window.location='test.php?srtlst='+this.value">
            <option>Frisdrank</option>
            <option>Bier</option>
            <option>Wijn</option>
            <option>Zoute snacks</option>
            <option>Snoepgoed</option>
            <option disabled="disabled">Anders</option>
        </select>


Toevoeging op 15/11/2011 21:22:07:

als ik handmatig de link aanmaak doet ie het wel. anders niet. blijft foutmelding geven dat de variabele niet gemaakt is..
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/11/2011 21:58:06
Quote Anchor link
$_GET['srtlst']
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.