Automatische scripts

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Mitch X

Mitch X

24/02/2004 09:59:00
Quote Anchor link
[1]Ik wil dat om de zoveel tijd (nog niet bedacht) een script wordt uitgevoerd om geld uit te delen.

[2]Ook een mensenonline teller die om de minuut kijkt of de bezoeker nog online is.

Hoe doe je dat?
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 04:45:38
 
PHP erik

PHP erik

24/02/2004 11:31:00
Quote Anchor link
cron jobs
 
Mitch X

Mitch X

24/02/2004 11:42:00
Quote Anchor link
:) Had ik idd al over gehoord... mss een goeie (Nederlandse) uitleg ergens?
 
Mitch X

Mitch X

24/02/2004 14:26:00
Quote Anchor link
:( waar staat er iets goeds over cron jobs?
PHP.net kon niets vinden :(...
Hier en PHPfreakz niet :(... help???
(iig niets duidelijks)
Gewijzigd op 24/02/2004 14:36:00 door Mitch X
 
Mitch X

Mitch X

24/02/2004 15:13:00
Quote Anchor link
Haha damn slimme mensen hoor :)
Op elk forum zeggen ze cron jobs maar als je uitleg vraagt zeggen ze niets meer :P
 
Arend a

Arend a

24/02/2004 15:18:00
Quote Anchor link
man crontab
 
Mitch X

Mitch X

24/02/2004 15:24:00
Quote Anchor link
Dat is duidelijk :S
 
PHP erik

PHP erik

24/02/2004 16:42:00
Quote Anchor link
op PHPfreakz staat er wel een uitleg
 
Mitch X

Mitch X

24/02/2004 16:55:00
Quote Anchor link
Ik zei al niets duidelijks...
En dat gedoe met linux wil ik ook niet wat dan kan ik het niet op mn eigen server testen :(
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

24/02/2004 17:04:00
Quote Anchor link
Hmm... Geen Nederlandstalige, maar wel een goede:
http://tvsecure.net/manual/cron.html

Elwin
 
Mitch X

Mitch X

24/02/2004 17:05:00
Quote Anchor link
Ty Elwin :)
Ga 'um gelijk ff bekijken
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

24/02/2004 17:26:00
Quote Anchor link
Daarmee heb ik dus ook gedaan dat ik op (vier) verschillende Virtual Hosts elk uur een stat genereer (Webalizer).

Ik heb dus deze regel een keer of wat (4 :D) in mijn mycrontab.txt gezet.

* 00 * * * cat /var/log/httpd/access_log | grep `date '+%d/%b/%Y'` | grep domein.nl >> /var/www/domein.nl/logs/acces_log; webalizer -c /etc/domein.nl.webalizer.conf

mycrontab.txt in /etc en dan lekker crontab mycrontab.txt .. en werken als een gek.. :D

Elwin

[Edit: Br33Z4H-TyPo]
Gewijzigd op 24/02/2004 17:27:00 door Elwin - Fratsloos
 
Mitch X

Mitch X

24/02/2004 19:30:00
Quote Anchor link
Hoe moet je zo'n cronjob uitvoeren?

Save the file as a text file, such as, mycron.txt (gedaan)
FTP to your account, and upload this file as type text to your /home/vs##### directory. (moet het deze dir zijn?)
Now telnet to your account and at the command prompt type (deze vat ik niet)
crontab -l (note lowercase L )

crontab mycron.txt

Now, try crontab -l again.

En waarin voer ik het uit? Een php script?

En deze regel mss uitgelegt :
Wat doet (tijd) wget -q -O /dev/null -nd (bestand) en dan het lieftst per stukje....

Bvd

...De-Altijd-Nieuwsgierige-Ik...
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

24/02/2004 19:36:00
Quote Anchor link
Wat zegt crontab -l nu dan?

Ik zelf heb mycrontab.txt in /etc gezet, daar staan crontab ook, alles een beetje bij elkaar houden...

Elwin
 
Mitch X

Mitch X

24/02/2004 20:13:00
Quote Anchor link
Hoe voer je hem nou uit? Moet je dat nergens aangeven dan?
crontab -l
The list option, crontab -l, displays the contents of the current user's crontab file.
Geeft de crontab dus weer :)
 
Mitch X

Mitch X

24/02/2004 22:57:00
Quote Anchor link
Aarde aan Ruimtekikker :P
Ik snap er egt nog nix van... behalve dan dat tijd stukje :)
Kun je even zeggen wat jouwe doen en hoe je ze uitvoerd (of beter hoe ze eigenlijk zichzelf uitvoeren)
 
Arend a

Arend a

25/02/2004 02:09:00
Quote Anchor link
Koop eens een ietsiepietsiekleinboekje over linux.

Man crontab geef je informatie die je nodig hebt.

crontab -l geeft de lijst die er nu is.
crontab -e wijzigt de huidige crontab.
crontab <file> vervangt de huidige crontab door de info in de file.

Vervolgens:
cat /var/log/httpd/access_log | grep `date '+%d/%b/%Y'` | grep domein.nl >> /var/www/domein.nl/logs/acces_log; webalizer -c /etc/domein.nl.webalizer.conf

Grijpt uit het access_log de entries met van de huidige datum. Vervolgens grijpt hij voor het huidige domein, en voegt ze toe aan het log voor het domein. Vervolgens wordt webalizer opnieuw uitgevoerd. Dit is in bash of sh scripttaal geschreven.

Wat doet wget?
man wget!

Quote:
DESCRIPTION
GNU Wget is a free utility for non-interactive download of
files from the Web. It supports HTTP, HTTPS, and FTP pro­
tocols, as well as retrieval through HTTP proxies.


Quote:
-q
--quiet
Turn off Wget's output.


Quote:
-O file
--output-document=file
The documents will not be written to the appropriate
files, but all will be concatenated together and writ­
ten to file. If file already exists, it will be over­
written. If the file is -, the documents will be
written to standard output. Including this option
automatically sets the number of tries to 1.


Quote:
-nd
--no-directories
Do not create a hierarchy of directories when retriev­
ing recursively. With this option turned on, all
files will get saved to the current directory, without
clobbering (if a name shows up more than once, the
filenames will get extensions .n).


Crontab werkt via een cron daemon die voor alle users die een crontab hebben gezet deze op de gewenste tijden uitvoert.

Zie: man cron.
 
Mitch X

Mitch X

25/02/2004 12:09:00
Quote Anchor link
Dus wat zet ik nou waar?

Mycron.txt:
0 * * * * wget -q -O /dev/null -nd http://www.domain.invalid/update.php

Of moet alles hierin?
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

25/02/2004 13:20:00
Quote Anchor link
Je zet gewoon alles in mycrontab.txt en dan doe je crontab mycrontab.txt. Vervolgens controleer je door crontab -l. Als daarin staat wat er in je mycrontab.txt staat is het oké.

Elwin
 
Mitch X

Mitch X

25/02/2004 14:03:00
Quote Anchor link
Quote:
en dan doe je crontab mycrontab.txt.


Mss heel domme vraag hoor maar waar doe ik dit? Gwoon in PHP?
 
Arend a

Arend a

25/02/2004 19:37:00
Quote Anchor link
In je shell.
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.