Backup databases

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »
Peter Kuipers

Peter Kuipers

23/11/2023 20:24:28
Quote Anchor link
Hallo, ik heb een werkende script voor het maken van een back-up bij de host. Maar ik zou graag willen dat de back-up in een andere directory wordt gezet. Kan iemand mij vertellen wat ik in de script moet toevoegen en waar?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
<?php

// Database configuration
$host = "localhost";
$username = "..............";
$password = "............";
$database_name = "..............";

// Get connection object and set the charset
$conn = mysqli_connect($host, $username, $password, $database_name);
$conn->set_charset("utf8mb4");

// Get All Table Names From the Database
$tables = array();
$sql = "SHOW TABLES";
$result = mysqli_query($conn, $sql);

while ($row = mysqli_fetch_row($result)) {
$tables[] = $row[0];
}


$sqlScript = "";
foreach ($tables as $table) {
// Prepare SQLscript for creating table structure
$query = "SHOW CREATE TABLE $table";
$result = mysqli_query($conn, $query);
$row = mysqli_fetch_row($result);

$sqlScript .= "\n\n" . $row[1] . ";\n\n";

$query = "SELECT * FROM $table";
$result = mysqli_query($conn, $query);

$columnCount = mysqli_num_fields($result);
// Prepare SQLscript for dumping data for each table
for ($i = 0; $i < $columnCount; $i ++) {
while ($row = mysqli_fetch_row($result)) {
$sqlScript .= "INSERT INTO $table VALUES(";
for ($j = 0; $j < $columnCount; $j ++) {
$row[$j] = $row[$j];

if (isset($row[$j])) {
$sqlScript .= '"' . $row[$j] . '"';
}
else {
$sqlScript .= '""';
}

if ($j < ($columnCount - 1)) {
$sqlScript .= ',';
}
}

$sqlScript .= ");\n";
}
}

$sqlScript .= "\n";
}


if(!empty($sqlScript))
{

// Save the SQL script to a backup file
$backup_file_name = $database_name . '_backup_' . date("GisdnY") . '.sql';
$fileHandler = fopen($backup_file_name, 'w+');
$number_of_lines = fwrite($fileHandler, $sqlScript);

// Download the SQL backup file to the browser
header('Content-Description: File Transfer');
header('Content-Type: application/octet-stream');
header('Content-Disposition: attachment; filename=' . basename($backup_file_name));
header('Content-Transfer-Encoding: binary');
header('Expires: 0');
header('Cache-Control: must-revalidate');
header('Pragma: public');
header('Content-Length: ' . filesize($backup_file_name));
ob_clean();
flush();
readfile($backup_file_name);
exec(' rm ' . $backup_file_name);

}


?>
 
PHP hulp

PHP hulp

06/10/2024 12:59:49
 
Jan R

Jan R

23/11/2023 21:14:44
Quote Anchor link
op lijn 61 het pad toevoegen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/11/2023 21:16:58
Quote Anchor link
Als je toegang tot de shell/command line hebt is mysqldump nog makkelijker.
 
Peter Kuipers

Peter Kuipers

24/11/2023 11:36:57
Quote Anchor link
Jan R op 23/11/2023 21:14:44:
op lijn 61 het pad toevoegen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$fileHandler = fopen( '/backup/' $backup_file_name, 'w+');


Bedoelt u zo? Ik ben nog een beginner, dus het is voor mij vaak lezen, kopieeren en plakken.
 
Ivo P

Ivo P

24/11/2023 12:12:18
Quote Anchor link
Dit maakt geen backup van de database.

Dit maakt een dump van de tabellen in de database.
Al je views, triggers, procedures, events worden niet meegenomen.

Daarnaast: als je je database fatsoenlijk opzet, heb je ook foreign keys gedefineerd:
- Een order bevat een klant_id en een product_id.

Daarmee kun je dus niet de order aanmaken voordat je de klanten en de producten hebt aangemaakt.
Daar is wel een truukje voor met SET FOREIGN_KEY_CHECKS = 0 / 1;

maar wat ik probeer te zeggen: het is meer dan je in eerste instantie zou zeggen.
En daar is door de makers van mysqldump al veel langer over na gedacht.
Probeer dit dus niet zelf, maar gebruik de tools die er voor bedoeld zijn.


--
je houdt trouwens ook geen rekening met tabelnamen die "illegale" tekens bevatten. Bijvoorbeeld "gebruikers tabel" is door de spatie niet toegestaan. Maar wel als je er `` omheen zet.

Voor de kolomnamen omzeil je dat door de korte versie van een insert-query te gebruiken. Er vanuitgaande dat de kolomvolgorde inderdaad gelijk is aan de volgorde die zojuist met CREATE is gemaakt.

Maar nergens DROP je de tabel, dus als die al bestaat, maar verschilt qua opbouw, heb je en probleem bij de insert query.


Toevoeging op 24/11/2023 12:16:21:

Waarom trouwens de moeite om rond regel 60 dit als file weg te schrijven?

Nadat je op regel 75 de inhoud daarvan hebt uitgespuugd, verwijder je de file weer...

(wat trouwens ook met de php-functie unlink() kan.)

Je had op regel 75 ook
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $sqlScript; ?>
kunnen doen.

De filename in de headers kun je laten staan.
Maar dit is geen binary, maar een text / ascii file.

Toevoeging op 24/11/2023 12:17:14:

oh en ook nog bij het opbouwen van je insert-query: vergeet niet je values te escapen, anders gaat je query fout als er een ' in de tekst staat ergens.
 
Peter Kuipers

Peter Kuipers

24/11/2023 12:39:01
Quote Anchor link
Hallo,

allemaal bedankt voor de reacties. Ik ga mij toch maar eens inlezen hoe ik mysqldump moet gebruiken. Uit jullie reacties te lezen gaat dit het makkelijkst.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/11/2023 12:47:21
Quote Anchor link
Dan moet je wel SSH-toegang hebben, via bijvoorbeeld PuTTY. Je hebt dan in ieder geval geen time-outs vanuit de webserver.
 
Ivo P

Ivo P

24/11/2023 22:33:53
Quote Anchor link
- Ariën - op 24/11/2023 12:47:21:
Dan moet je wel SSH-toegang hebben, via bijvoorbeeld PuTTY. Je hebt dan in ieder geval geen time-outs vanuit de webserver.


TS lijkt in elk geval exec( ) te kunnen uitvoeren, dus dat zou al een route kunnen zijn.
Maar mysqldump uitvoeren via ssh of een cronjob als dat kan, is een betere oplossing.

Als die echt je backup wordt, dan doe je dit alleen maar 100% goed.
Een halve backup heb je niets aan.

(en test het ook af en toe. Ik herinner me nog een hosting partij die ooit de backups terug moest zetten omdat alles op de server weg was. Alleen was de laatste bruikbare backup een half jaar oud en na een kleine aanpassing had niemand opgelet of de backups ook werkelijk nog steeds gemaakt werden)
 
Peter Kuipers

Peter Kuipers

25/11/2023 12:10:41
Quote Anchor link
Heren,

ik heb net de geproduceerde backupfile .sql uit geprobeerd in phpmyadmin op mijn computer en het is de complete database. Het enige wat ik als foutmelding krijg is:INSERT INTO pma__designer_settings VALUES("dbu5387138","{"relation_lines":"true","snap_to_grid":"off","angular_direct":"direct"}");
"MySQL meldt: #1064 - Er is iets fout in de gebruikte syntax bij 'relation_lines":"true","snap_to_grid":"off","angular_direct":"direct"}")' in regel 1

Als ik de backup maakt via de webpage dan komt er een backupfile in de directory Downloads op mijn computer te staan en eentje op de server in de directory waar het programma in draait, en die wil ik in de directory /backup/ op de server plaatsen.
Gewijzigd op 25/11/2023 12:11:49 door Peter Kuipers
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/11/2023 12:39:35
Quote Anchor link
Ik vrees voor waar Ivo gisteren waarschuwde. Gebruik liever phpMyAdmin of de mysqldump binairy.

Of misschien is er wel een goed onderhouden class. Kijk eens op Packagist.
Gewijzigd op 25/11/2023 12:59:47 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

25/11/2023 13:05:54
Quote Anchor link
precies.

jouw json bevat een hele hoop "

maar jij zet jouw values tussen diezelfde "

dus hoe moet mysql nu weten welke " in jouw value hoort en wat een einde-string is?

oplossing: gebruik ' ( single quote) en pas even goed nog mysqli escape strng toe

Toevoeging op 25/11/2023 13:07:12:

maar dat lost 1 probleem op en tackelt direct een ' in de tekst. maar mysqldump is beter
 
Peter Kuipers

Peter Kuipers

25/11/2023 14:49:40
Quote Anchor link
Oke, ik ga dan toch voor mysqldump.

Iedereen bedankt voor jullie reacties.

Nu heb ik nog een vraag: hoe sluit ik deze topic?
 
Ivo P

Ivo P

25/11/2023 15:07:14
Quote Anchor link
je hoeft een topic niet te sluiten. Dat gebeurt alleen bij misbruik, geruzie en dergelijke.

misschien heeft iemand morgen nog een briljante toevoeging
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

25/11/2023 15:33:32
Quote Anchor link
Morgen? Vandaag al.

Komt tie.

https://www.adminer.org/

1 bestand dat je overal kan neerplempen.
Gewijzigd op 25/11/2023 15:34:04 door Adoptive Solution
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/11/2023 15:53:00
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.