Backup databases

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »
Peter Kuipers

Peter Kuipers

23/11/2023 20:24:28
Quote Anchor link
Hallo, ik heb een werkende script voor het maken van een back-up bij de host. Maar ik zou graag willen dat de back-up in een andere directory wordt gezet. Kan iemand mij vertellen wat ik in de script moet toevoegen en waar?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
<?php

// Database configuration
$host = "localhost";
$username = "..............";
$password = "............";
$database_name = "..............";

// Get connection object and set the charset
$conn = mysqli_connect($host, $username, $password, $database_name);
$conn->set_charset("utf8mb4");

// Get All Table Names From the Database
$tables = array();
$sql = "SHOW TABLES";
$result = mysqli_query($conn, $sql);

while ($row = mysqli_fetch_row($result)) {
$tables[] = $row[0];
}


$sqlScript = "";
foreach ($tables as $table) {
// Prepare SQLscript for creating table structure
$query = "SHOW CREATE TABLE $table";
$result = mysqli_query($conn, $query);
$row = mysqli_fetch_row($result);

$sqlScript .= "\n\n" . $row[1] . ";\n\n";

$query = "SELECT * FROM $table";
$result = mysqli_query($conn, $query);

$columnCount = mysqli_num_fields($result);
// Prepare SQLscript for dumping data for each table
for ($i = 0; $i < $columnCount; $i ++) {
while ($row = mysqli_fetch_row($result)) {
$sqlScript .= "INSERT INTO $table VALUES(";
for ($j = 0; $j < $columnCount; $j ++) {
$row[$j] = $row[$j];

if (isset($row[$j])) {
$sqlScript .= '"' . $row[$j] . '"';
}
else {
$sqlScript .= '""';
}

if ($j < ($columnCount - 1)) {
$sqlScript .= ',';
}
}

$sqlScript .= ");\n";
}
}

$sqlScript .= "\n";
}


if(!empty($sqlScript))
{

// Save the SQL script to a backup file
$backup_file_name = $database_name . '_backup_' . date("GisdnY") . '.sql';
$fileHandler = fopen($backup_file_name, 'w+');
$number_of_lines = fwrite($fileHandler, $sqlScript);

// Download the SQL backup file to the browser
header('Content-Description: File Transfer');
header('Content-Type: application/octet-stream');
header('Content-Disposition: attachment; filename=' . basename($backup_file_name));
header('Content-Transfer-Encoding: binary');
header('Expires: 0');
header('Cache-Control: must-revalidate');
header('Pragma: public');
header('Content-Length: ' . filesize($backup_file_name));
ob_clean();
flush();
readfile($backup_file_name);
exec(' rm ' . $backup_file_name);

}


?>
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 07:54:47
 
Jan R

Jan R

23/11/2023 21:14:44
Quote Anchor link
op lijn 61 het pad toevoegen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/11/2023 21:16:58
Quote Anchor link
Als je toegang tot de shell/command line hebt is mysqldump nog makkelijker.
 
Peter Kuipers

Peter Kuipers

24/11/2023 11:36:57
Quote Anchor link
Jan R op 23/11/2023 21:14:44:
op lijn 61 het pad toevoegen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$fileHandler = fopen( '/backup/' $backup_file_name, 'w+');


Bedoelt u zo? Ik ben nog een beginner, dus het is voor mij vaak lezen, kopieeren en plakken.
 
Ivo P

Ivo P

24/11/2023 12:12:18
Quote Anchor link
Dit maakt geen backup van de database.

Dit maakt een dump van de tabellen in de database.
Al je views, triggers, procedures, events worden niet meegenomen.

Daarnaast: als je je database fatsoenlijk opzet, heb je ook foreign keys gedefineerd:
- Een order bevat een klant_id en een product_id.

Daarmee kun je dus niet de order aanmaken voordat je de klanten en de producten hebt aangemaakt.
Daar is wel een truukje voor met SET FOREIGN_KEY_CHECKS = 0 / 1;

maar wat ik probeer te zeggen: het is meer dan je in eerste instantie zou zeggen.
En daar is door de makers van mysqldump al veel langer over na gedacht.
Probeer dit dus niet zelf, maar gebruik de tools die er voor bedoeld zijn.


--
je houdt trouwens ook geen rekening met tabelnamen die "illegale" tekens bevatten. Bijvoorbeeld "gebruikers tabel" is door de spatie niet toegestaan. Maar wel als je er `` omheen zet.

Voor de kolomnamen omzeil je dat door de korte versie van een insert-query te gebruiken. Er vanuitgaande dat de kolomvolgorde inderdaad gelijk is aan de volgorde die zojuist met CREATE is gemaakt.

Maar nergens DROP je de tabel, dus als die al bestaat, maar verschilt qua opbouw, heb je en probleem bij de insert query.


Toevoeging op 24/11/2023 12:16:21:

Waarom trouwens de moeite om rond regel 60 dit als file weg te schrijven?

Nadat je op regel 75 de inhoud daarvan hebt uitgespuugd, verwijder je de file weer...

(wat trouwens ook met de php-functie unlink() kan.)

Je had op regel 75 ook
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $sqlScript; ?>
kunnen doen.

De filename in de headers kun je laten staan.
Maar dit is geen binary, maar een text / ascii file.

Toevoeging op 24/11/2023 12:17:14:

oh en ook nog bij het opbouwen van je insert-query: vergeet niet je values te escapen, anders gaat je query fout als er een ' in de tekst staat ergens.
 
Peter Kuipers

Peter Kuipers

24/11/2023 12:39:01
Quote Anchor link
Hallo,

allemaal bedankt voor de reacties. Ik ga mij toch maar eens inlezen hoe ik mysqldump moet gebruiken. Uit jullie reacties te lezen gaat dit het makkelijkst.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/11/2023 12:47:21
Quote Anchor link
Dan moet je wel SSH-toegang hebben, via bijvoorbeeld PuTTY. Je hebt dan in ieder geval geen time-outs vanuit de webserver.
 
Ivo P

Ivo P

24/11/2023 22:33:53
Quote Anchor link
- Ariën - op 24/11/2023 12:47:21:
Dan moet je wel SSH-toegang hebben, via bijvoorbeeld PuTTY. Je hebt dan in ieder geval geen time-outs vanuit de webserver.


TS lijkt in elk geval exec( ) te kunnen uitvoeren, dus dat zou al een route kunnen zijn.
Maar mysqldump uitvoeren via ssh of een cronjob als dat kan, is een betere oplossing.

Als die echt je backup wordt, dan doe je dit alleen maar 100% goed.
Een halve backup heb je niets aan.

(en test het ook af en toe. Ik herinner me nog een hosting partij die ooit de backups terug moest zetten omdat alles op de server weg was. Alleen was de laatste bruikbare backup een half jaar oud en na een kleine aanpassing had niemand opgelet of de backups ook werkelijk nog steeds gemaakt werden)
 
Peter Kuipers

Peter Kuipers

25/11/2023 12:10:41
Quote Anchor link
Heren,

ik heb net de geproduceerde backupfile .sql uit geprobeerd in phpmyadmin op mijn computer en het is de complete database. Het enige wat ik als foutmelding krijg is:INSERT INTO pma__designer_settings VALUES("dbu5387138","{"relation_lines":"true","snap_to_grid":"off","angular_direct":"direct"}");
"MySQL meldt: #1064 - Er is iets fout in de gebruikte syntax bij 'relation_lines":"true","snap_to_grid":"off","angular_direct":"direct"}")' in regel 1

Als ik de backup maakt via de webpage dan komt er een backupfile in de directory Downloads op mijn computer te staan en eentje op de server in de directory waar het programma in draait, en die wil ik in de directory /backup/ op de server plaatsen.
Gewijzigd op 25/11/2023 12:11:49 door Peter Kuipers
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/11/2023 12:39:35
Quote Anchor link
Ik vrees voor waar Ivo gisteren waarschuwde. Gebruik liever phpMyAdmin of de mysqldump binairy.

Of misschien is er wel een goed onderhouden class. Kijk eens op Packagist.
Gewijzigd op 25/11/2023 12:59:47 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

25/11/2023 13:05:54
Quote Anchor link
precies.

jouw json bevat een hele hoop "

maar jij zet jouw values tussen diezelfde "

dus hoe moet mysql nu weten welke " in jouw value hoort en wat een einde-string is?

oplossing: gebruik ' ( single quote) en pas even goed nog mysqli escape strng toe

Toevoeging op 25/11/2023 13:07:12:

maar dat lost 1 probleem op en tackelt direct een ' in de tekst. maar mysqldump is beter
 
Peter Kuipers

Peter Kuipers

25/11/2023 14:49:40
Quote Anchor link
Oke, ik ga dan toch voor mysqldump.

Iedereen bedankt voor jullie reacties.

Nu heb ik nog een vraag: hoe sluit ik deze topic?
 
Ivo P

Ivo P

25/11/2023 15:07:14
Quote Anchor link
je hoeft een topic niet te sluiten. Dat gebeurt alleen bij misbruik, geruzie en dergelijke.

misschien heeft iemand morgen nog een briljante toevoeging
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

25/11/2023 15:33:32
Quote Anchor link
Morgen? Vandaag al.

Komt tie.

https://www.adminer.org/

1 bestand dat je overal kan neerplempen.
Gewijzigd op 25/11/2023 15:34:04 door Adoptive Solution
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/11/2023 15:53:00
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.