Back-Up website

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »
Robert Deiman

Robert Deiman

05/06/2009 13:54:00
Quote Anchor link
Ik werk momenteel aan een grote website, waarbij heel sterk wordt geleund op de SQL database. Nu is het geval dat we elke dag (middels een CSV bestand die uit een programma komt) updates doorvoeren in die database.
In de afgelopen week is de server (wegens problemen in het datacenter) 2 keer offline geweest, waarvan de 1e keer een dag (bijna) en de 2e keer vandaag, welke overigens vrij snel weer opgelost was.

Nu willen we ervoor zorgen dat we middels de DNS instellingen (deze regelen wij zelf) over kunnen schakelen naar een 2e pakket, welke gewoon op shared hosting daait. (omdat we er alleen in het geval van storingen gebruik van willen maken)
Nou willen we eigenlijk bereiken dat de data in de database op de Back-Up server gelijk wordt getrokken (gesynchroniseerd met een mooi woord) met die van het origineel. Nou mijn vraag:
Is dat synchroniseren eenvoudig te doen, of gaat dat heel lastig? Hoe zit het met grote hoeveelheden dataverkeer die evt. ontstaan bij het over- en weer synchroniseren (database is nu een dikke 200Mb groot en wordt elke dag groter) van de data in de database?

Een andere oplossing is om de upload zowel naar onze eigen server als die shared hosting te doen (is ong. 5 Mb per dag) en middels een cronjob het bestand te verwerken en hernoemen/ wissen, zodat dat bestand maar 1 keer verwerkt kan worden?

Ik zat zelf te denken dat de 2e oplossing de handigste is, maar misschien hebben jullie daar een ander (beter) beeld van hoe dat in zijn werk gaat. Het is voor mij de 1e keer dat ik met zoiets in aanraking kom.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:26:30
 
TJVB tvb

TJVB tvb

05/06/2009 14:15:00
Quote Anchor link
Als je alleen vanuit een CSV bestand wijzigingen doet zou ik de 2e oplossing gebruiken.
Het kan anders ook nog handig zijn om te kijken naar cluster oplossingen die doordat beide databases in een cluster zitten door je database zelf gelijk getrokken worden. Dit is wel lastig met shared hosting.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

05/06/2009 14:31:00
Quote Anchor link
Het is niet alleen vanuit een CSV bestand, maar dat is wel het belangrijkste deel. Natuurlijk willen we liefst dat alles werkt en alle data mee komt naar de andere server.

We kunnen dan simpel door DNS records aan te passen door gaan op de andere server.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 
Joren de Wit

Joren de Wit

05/06/2009 16:10:00
Quote Anchor link
De ene database server is onderdeel van een shared hosting account? Dan wordt het denk ik lastig om contact te leggen tussen beide databases, simpelweg omdat je daar waarschijnlijk niet genoeg rechten toe hebt binnen je shared hosting omgeving.

De tweede oplossing die je aandraagt zou dan een goed alternatief zijn, ik zou het alleen iets anders aanpakken. Het CSV bestand enkel uploaden naar de default server en deze daar met een unieke naam gewoon laten staan. Op de backup server draai je mbv een cron job met regelmatig interval een PHP script dat die CSV bestanden controleert. In de database zou ik dan de namen van reeds geimporteerde CSV bestanden opslaan zodat je kunt zien of er nieuwe CSV bestanden bij gekomen zijn op de default server en zo ja, deze natuurlijk importeren.

Het hangt er een beetje vanaf hoe groot de CSV bestanden zijn en met wat voor interval deze geupload worden of er teveel dataverkeer gegenereerd wordt. Zo ja, overweeg dan bijvoorbeeld om het CSV bestand wel twee keer te uploaden maar over het algemeen heeft dat niet mijn voorkeur. Liever 1 bestand op 1 locatie, dan twee (mogelijk) dezelfde bestanden op verschillende locaties ;-)
 
Hipska BE

Hipska BE

05/06/2009 16:37:00
Quote Anchor link
Ik heb ook enkele ideeën, maar wat ik mij hierbij afvraag is wat je precies doelt met de server is offline.

Is dat niet bereikbaar?
Is dat effectief uitgevallen?

En ook over welke server heb je het dan?
De fileserver, databaseserver, webserver, ... ?
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

05/06/2009 17:20:00
Quote Anchor link
VM ware, kan je de hele server kopieren is redelijk veilig
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

05/06/2009 17:44:00
Quote Anchor link
Buiten de vraag over je database moet je rekening houden met de DNS caching die servers hebben.

Ondanks dat je de TTL van een domein op 3600 zet kan het zomaar zijn dat DNS servers van, bijvoorbeeld, ISP's een langere TTL aanhouden voor eerder opgezochte domeinen die in een lokale database staan (soms wel tot 24 uur!).

Gevolg: je site gaat plat, je veranderd de DNS en de gebruiker komt nog steeds op de server die plat is.
Vervolgens gaat je site weer online en is net de lokale DB van die ISP vernieuwd en komt de bezoeker nog 24 uur uit op de back-up server (dat is niet zo'n groot probleem).
 
Tim

tim

05/06/2009 17:54:00
Quote Anchor link
Mischien is het dan handig om 3 servers te nemen. 1 forward server, een hoofdserver en 1 backup server.
De forward server kijkt of je hoofdserver online is, als dat niet zo is dan word je doorverwezen naar de backupserver.
 
Eddy E

Eddy E

05/06/2009 19:43:00
Quote Anchor link
En wat als de forward-server down is?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

05/06/2009 20:41:00
Quote Anchor link
@Blanche
Die CSV bestanden worden dagelijks geüpload en zijn per stuk ongeveer 5 Mb groot. Beide servers zijn zowel DB als File (hosting) server, waarbij de 1e een shared hosting account is.
Na verwerken van de CSV wordt die in 1e instantie hernoemd naar CSV.old waardoor het verwerkingssysteem hem niet meer opnieuw in gaat lezen. Dat gebeurt op de eigenlijke server in elk geval. Wat jij aandraagt kan ook, maar: Voor het verwerken van een CSV zal de shared server hem toch binnen moeten halen? Dus voor dataverkeer e.d. maakt het niet uit of ik dat met upload doe, of vanaf de originele locatie toch?

@Hipska
Wanneer de server offline is is die van buitenaf niet bereikbaar. We hebben van de week 2x problemen gehad in het datacentrum (iets met een switch is mij verteld). Daarom wouden we buiten het datacentrum op onze shared hosting een schaduwkopie van de website draaien, zodat we bij problemen deze kopie aan kunnen schakelen.
Offline == niet bereikbaar, maar kan ook zijn dat de server offline is of kapot..

@Klaasjan
Ik weet dat dat kan, maar instellingen e.d. worden Niet meegenomen naar shared hosting, terwijl VMware die wel kopieert. Toch bedankt voor het meedenken misschien dat het wat is.

@Elwin
Ik weet dat je dan nog afhankelijk bent van een provider voor wat betreft DNS, wij hebben onze DNS records bij TransIP (evenals domeinen) en daar staat de TTL op 5 minuten. De website zal dan wel niet door iedereen meteen gevonden worden, maar door een deel in elk geval wel.
Natuurlijk zullen we eerst contact opnemen met de hoster/ het datacentrum over de aard van de problemen en de tijd die ze (denken) nodig te zijn het op te lossen.
Dat die nog uitkomt op de Back-Up server is verder niet zo'n groot probleem, alles heeft een tijdstempel en kan met die tijdstempel ook later nog worden bijgevoegd in de database. We houden op de back-up server precies bij welke toevoegingen/ aanpassingen en aanmeldingen er zijn geweest.
De CSV bestanden verwerken we Wél altijd op de eigen server, vandaar ook deze vraag.

@tim
Zie reactie van Eddy Erkelens, je bent dan nog geheel afhankelijk van die ene server, en daar willen wij juist vanaf.

@Allen
Bedankt voor jullie reacties, ik ben wat verder aan het kijken geweest en ik kan van de DB een back-up maken, die ongeveer 30mb groot is (volledig gezipt als tar.gz) Deze kan ik bijv. 1keer per week uploaden/ verwerken op de backup server. Het gaat er daarbij om dat de boel redelijk actueel is, maar helemaal bij hoeft die niet te zijn, er staat ook een melding op met wanneer de boel is bijgewerkt.
Misschien dat dat een oplossing is, maar die 30Mb is +- gelijk aan het uploaden van 7 * 4.6Mb, dus misschien dat we dat wel doen, om de database steeds gelijk te houden. Een paar kleine aanpassingen/ toevoegingen en ook de overige acties worden op de back-upserver weggeschreven. (misschien doen we dat nog wel met een bestand waarin we alle wijzigingen bijhouden, zodat we die indien nodig snel kunnen verwerken op de backup server (bestand wordt automatisch per mail verzonden) en de csv bestanden gewoon live verwerken.

We zien wel, maar we gaan er in elk geval uitkomen.
 
Felix b

Felix b

05/06/2009 21:01:00
Quote Anchor link
kan je niet de database van de shared hosting een slave maken van de db van je eigen platform zodat als je een wijziging doet op de master server word het ook meteen op je andere db gedaan
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

05/06/2009 21:35:00
Quote Anchor link
Opzich is dit niet zo heel moeilijk.

Het heeft alleen wat aandacht nodig.

Zelf heb ik het een keer zo gemaakt dat als de ene server niet reageerde dat hij direct overging op de andere, Hij haalde dan de laatste gegevens op en runde gewoon door zonder dat je er wat van merkte.

Ondertussen werd er gecheckt of de andere server alweer on was.

Toen vonden we een oplossing dat we 2 servers aan elkaar konden laten verbinden.

De query's die uitgevoert werden werden doorgestuurt naar server 1 en daar doorgestuurt naar server 2 in een soort wachtrij..

Als server 2 dan teveel query's had staan... zette server 1 die in de wacht en voerde die de query's uit als de andere klaar waren.

Ook hielden wij rekening met het ophalen van gegevens.

Dus gingen we ervanuit dat de database altijd 0.3 zoog aan gegevens ophalen zodat daar ook niks mis mee kon gaan.


Dit klinkt misschien allemaal een beetje ingewikkeld.. Maar heb het zo makkelijk mogelijk uitgelegt.

Als u belang heeft bij dit systeem kan ik de informatie voor u opzoeken van hoe en wat. waar wij deze ook vandaan hebben gehaalt.

hier kunt u dan een prive bericht voor sturen.
 

05/06/2009 21:44:00
Quote Anchor link
Waarom niet gewoon op het forum, dan hebben anderen er ook nog wat aan! Tenzij het natuurlijk auteursrechtelijk beschermd is enz.. Of veel gevoelige gegevens bevat..
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

05/06/2009 22:15:00
Quote Anchor link
Nee dat niet, Maar ik ga dan even voor hem de gegeven opzoeken die wij toen hebben gebruikt en dan ga ik die hier voor jullie posten. Zou niet een makkelijke klus zijn om weer op te zoeken maar als hij het kan gebruiken wil ik het zekers wel opzoeken.

Het systeem zelf heb ik helaas niet meer in bezit omdat ik toen alles verkocht heb.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

05/06/2009 23:18:00
Quote Anchor link
Ik snap ook helemaal niets van je uitleg, maar denk wel dat het een mogelijkheid is. Als je die informatie terug kan vinden dan graag.

@Felix
Wat jij bedoeld met Master/ Slave gaf ik al aan in de beginpost. Dat is het probleem met Shared hosting, die database stellen ze niet zomaar zo in.
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

07/06/2009 19:28:00
Quote Anchor link
Ik ga morgen even voor je opzoeken, zal alles hier dan even plaatsen en jou even een prive bericht sturen.
 
Hipska BE

Hipska BE

08/06/2009 17:50:00
Quote Anchor link
En? Al gevonden Tim?
 
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

08/06/2009 20:54:00
Quote Anchor link
'Tim:
Opzich is dit niet zo heel moeilijk.


je hebt me wel zeer niewsgierig gemaakt!

'Tim:
Ik ga morgen even voor je opzoeken


maar hoe lang laat je mij nog in spanning wachten de dag is zo wat om :(
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door RvW Of toch niet
 
Arend a

Arend a

08/06/2009 21:11:00
Quote Anchor link
1. Mijn eerste gevoel zegt dat je een hosting provider moet zoeken die wel in je betrouwbaarheid kan voorzien. Er zijn veel hosting providers die op VMware ESX draaien; waardoor beschikbaarheid nauwelijks nog een issue mag zijn.

Dit is wellicht iets duurder; maar backupsystemen schrijven; zelf je dns omgooien e.d. kost ook tijd - en manuren zijn niet goedkoop.

2. Dit is natuurlijk een flauw antwoord dus misschien een suggestie hoe het zou kunnen werken.

Gebruik rsync
Rsync kan heel efficient bestanden overzetten. Alleen de bestanden die veranderd zijn tov de vorige keer dat je een rsync gedaan hebt zullen worden overgezet - en dan alleen de gedeelten van dat bestand dat veranderd is. Dus als je csv bestanden of SQL dumps redelijk gelijk zijn is rsync misschien wel een winner; in principe worden van een dump alleen de delen die veranderd zijn overgezet - en niet wat in de vorige dump.sql staat.

De workflow is dan alsvolgd:

1. maak een dump van de productie sql
2. rsync
3. dump de oude oude database op de backup
4. restore de nieuwe versie van de productiesql op de backup

3. Heb je master-master synchronisatie nodig? (dwz; moeten er aanpassingen mogelijk zijn op de backup of is de backup read-only?) Dit maakt het een stuk eenvoudiger - anders krijg je behoorlijke hoofdpijn als er zowel op de productie als op de backup verschillende veranderingen mogelijk zijn. In zo'n geval zou je bijna op mysql niveau master-master synchronisatie toe moeten passen en dat is niet binnen je shared hosting accountje mogelijk waarschijnlijk.

Ik hoop dat je er iets aan hebt.
 

27/06/2009 12:00:00
Quote Anchor link
@ arend ik kom het nu net ook op het internet tegen ik d8 dit kan hier wel gebruikt worden. Maar jij was me voor

Maar toch post ik ff een linkje!

http://rsync.samba.org/
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.