Basis voor nieuwe site

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Javache

Javache

11/11/2004 14:00:00
Quote Anchor link
Hey, ik ben een totale n00b in PHP en ik sta op het punt een nieuwe site met PHP. Ik zou graag werken met een navigatiesysteem dat ik op andere site al gezien heb. Dat gaat als volgt : een andere pagina bereik je bvb: index.php?page=guides. Op deze site heb ik al een soort guide hiervoor gevonden maar hierbij moet atijd de gehele pagina herladen worden. Kent iemand een manier om dit zonder herladen te doen ? Bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 14:42:06
 
Alfred -

Alfred -

11/11/2004 14:04:00
Quote Anchor link
Het is vrij logisch dat de hele pagina herladen wordt,
omdat je gewoon elke keer een andere content gaat inladen....
 
Eris -

Eris -

11/11/2004 14:05:00
Quote Anchor link
Nee,

Frames zijn dan de optie. Maar daar zitten vind ik bezwaren aanvast...
 
Javache

Javache

11/11/2004 14:06:00
Quote Anchor link
tja, frames.... Is er echt geen manier om maar een deel van de site te herladen, zoals bij frames?
 
Alfred -

Alfred -

11/11/2004 14:13:00
Quote Anchor link
Jaap:
Nee,

Frames zijn dan de optie. Maar daar zitten vind ik bezwaren aanvast...


Als je frames gaat gebruiken,
moet je niet met index.php?page= werke he....
Kan je beter met
<a href="page.php" target="frame">link</a>
doen... ;)
 
Javache

Javache

11/11/2004 14:15:00
Quote Anchor link
Ik vind frames niet echt handig. Op een andere site die ik heb gemaakt(www.artbyhazel.tk) gebruikte ik frames, maar zodra je een pagina had met wat langere tekst, kreeg je inplaats van 1 schuifbalk, twee schuifbalken...
 
Eris -

Eris -

11/11/2004 14:51:00
Quote Anchor link
Nee het gaat niet...
 
Javache

Javache

11/11/2004 14:58:00
Quote Anchor link
Tja spijtig, kan iemand mij dan vertellen hoe ze het op de site gedaan hebben : http://www.rsrclan.com/
 
John de Boer

John de Boer

11/11/2004 15:02:00
Quote Anchor link
Pieter:
Ik vind frames niet echt handig. Op een andere site die ik heb gemaakt(www.artbyhazel.tk) gebruikte ik frames, maar zodra je een pagina had met wat langere tekst, kreeg je inplaats van 1 schuifbalk, twee schuifbalken...


ken je de optie scrolling="auto" of scrolling="no" bij <frame ...> niet denk ik...

Pieter:
Tja spijtig, kan iemand mij dan vertellen hoe ze het op de site gedaan hebben : http://www.rsrclan.com/

heb je hen zelf al gevraagd?
Gewijzigd op 11/11/2004 15:03:00 door John de Boer
 
Javache

Javache

11/11/2004 15:03:00
Quote Anchor link
ik ken die optie (is ook toegepast) maar het probleem is dat er maar 1 scroll mag zijn in plaats van 2
 
Winston Smith

Winston Smith

11/11/2004 15:04:00
Quote Anchor link
Die site werkt met (i)frames, maar ook met javascript (de kalender) en idd ook met php waardoor je die ?page=pagina krijgt
Gewijzigd op 11/11/2004 15:07:00 door Winston Smith
 
John de Boer

John de Boer

11/11/2004 15:06:00
Quote Anchor link
Je zult dan de breedte aan moeten passen van je pagina, want ik vermoed dat je alleen verticaal een scrollbar wilt en niet horizontaal
of zoals kasper al zegt kun je misschien beter iframes gebruiken
Gewijzigd op 11/11/2004 15:07:00 door John de Boer
 
Javache

Javache

11/11/2004 15:06:00
Quote Anchor link
tja, maar heeft iemand nu een oplossing voor mijn niewe site ?
 
John de Boer

John de Boer

11/11/2004 15:09:00
Quote Anchor link
tja, zoals ik het zie is de oplossing al gegeven of je zoekt ff op de site...
 
Winston Smith

Winston Smith

11/11/2004 15:13:00
Quote Anchor link
Toch weet ik dat een kennis van mij een site heeft gemaakt waarbij ook alleen de veranderde content geladen wordt, en die heeft zijn site alleen in php gemaakt.
Ik weet niet precies hoe die dat heeft gedaan, maar hij zei dat dat met switch kon. Heb toen het een en ander uitgezocht, en uiteindelijk ook een switch-statement gemaakt. Maar uiteraard werkte dat niet bij mij.

Hoe dan ook, heb een tutorial geschreven over switches op deze site en misschien dat je dat kan combineren met iframes of zo?

Overigens heeft linkage ook zoiets wat jij wil en dat vind ik er persoonlijk wel cool uitzien! Hij werkt ook met frames...
 
Javache

Javache

11/11/2004 15:14:00
Quote Anchor link
Kan iemand me even uitleggen wat iframes precies zijn ?
 
Javache

Javache

11/11/2004 15:17:00
Quote Anchor link
Kasper, heb je tutorial net gezien, bevat denk ik wel wat ik nodig heb. Thx
 
John de Boer

John de Boer

11/11/2004 15:18:00
Quote Anchor link
Pieter:
Kan iemand me even uitleggen wat iframes precies zijn ?


Als je op Google zou zoeken op iframe zou je vast het 1 en ander tegen gekomen zijn...
bijv. http://www.handleidinghtml.nl/html/elementen/iframe.html of http://www.htmlhelp.com/reference/html40/special/iframe.html
Gewijzigd op 11/11/2004 15:21:00 door John de Boer
 
Javache

Javache

11/11/2004 15:26:00
Quote Anchor link
ok, ik denk dat ik met al deze info wel een tijdje verder kan
 
Marien xD

Marien xD

11/11/2004 17:49:00
Quote Anchor link
dat het net lijkt of de inhoud alleen word geladen komt daardat je of: de pagina al een keer heb bezocht, of dat het zon klenie pagina is.
 
Erick Schluter

Erick Schluter

12/11/2004 12:02:00
Quote Anchor link
Quote:
dat  het net lijkt of de inhoud alleen word geladen komt daardat je of: de pagina al een keer heb bezocht, of dat het zon klenie pagina is.[/QUOTE]

Inderdaad iframes en PHP...en kleine paginaatjes...
voor het beoogde effect !
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.