bepreken tot eerste 3 regels

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Crazyme

Crazyme

20/05/2006 21:13:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal was ik weer :P,

Ik ben een heel stuk verder met mijn scriptje en ben zogoed als klaar. Ben alleen nog even bezig met een nieuws systeem dit werkt nu helemaal alleen wil nog even een venster met de laatste 2 berichten maken dit is ook gelukt alleen wil ik dat er van de laatste 2 berichten alleen de eerste 3 regels getoond worden of de eerste x aantal characters ik heb nu het volgende script wat moet ik hieraan toevoegen om ervoor te zorgen dat dit gebeurt?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set("display_errors", 1);

include("cms/config.php");
// Kijken of er een id word meegegeven

    if(!isset($_GET['mode']))
  {

    $result = mysql_query("SELECT datum, nieuws FROM nieuws ORDER BY id DESC LIMIT 0, 2");
  }

   echo '<div id="left">';

if(isset($result))
{
            
  while($row_qp=mysql_fetch_assoc($result))
  {

    
        echo '<h5 style="margin-bottom:0;">'.$row_qp['datum']. '</h5>'.$row_qp['nieuws'].' ';
        echo ' <div id="leesverder"> <a href="index.php?id=201"></a></div>';
 
        
}}

else
{
}

  echo '';
  
   echo '</div></div>';
  
   ?>
 
PHP hulp

PHP hulp

21/09/2024 03:28:08
 
- SanThe -

- SanThe -

20/05/2006 21:20:00
Quote Anchor link
Iets in de trant van
echo substr($tekst, 0, 100) . '...';
 
Mark L

Mark L

20/05/2006 21:22:00
Quote Anchor link
ik dacht ook aan substr
 
Crazyme

Crazyme

20/05/2006 21:23:00
Quote Anchor link
hmzz en nu iets duidelijker :P
 
- SanThe -

- SanThe -

20/05/2006 21:27:00
 
Crazyme

Crazyme

20/05/2006 21:39:00
Quote Anchor link
ik de manual gelezen maar hoe verwerk ik dit nu in mijn script ik kom er niet helemaal uit iemand die me even een stapje verder kan helpen?
 
- SanThe -

- SanThe -

20/05/2006 21:53:00
Quote Anchor link
echo '<h5 style="margin-bottom:0;">' . $row_qp['datum'] . '</h5>' . substr($row_qp['nieuws'], 0, 100) . ' ... ';
 
Crazyme

Crazyme

20/05/2006 22:23:00
Quote Anchor link
tnx men!! ik had t net anders omstaan de substr achter de row maar tnx!!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.