Beveiligingscontrole loginsysteem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Kevin de Groot

Kevin de Groot

15/12/2010 16:47:15
Quote Anchor link
Beste mensen,

Momenteel ben ik bezig om een veilig loginsysteem te bouwen voor een bekende van me. Nu luidt de vraag; is mijn beveiligingssysteem (redelijk) veilig?

- De gebruiker logt in met de gegevens op de loginpagina. Indien alles correct is zal het systeem de sessies aanmaken voor de gebruiker. Één sessie voor het gebruikersid, één voor het ip-adres en één voor de sleutel.

- Op een 'beveiligde pagina' wordt de gebruiker gechecked door middel van de functie die hieronder staat.

Note 1: de inlogpagina is volgens mij wel veilig, maar kan ik op verzoek ook wel even plaatsen.

Note 2: de functie werkt gewoon dus ik test hem wél.

Kortom; is deze functie veilig genoeg?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?php

function getLevel()
{

    if (isset($_SESSION['gebruikersid']) AND !empty($_SESSION['gebruikersid']) AND ctype_digit($_SESSION['gebruikersid']))
    {

        if (isset($_SESSION['ipadres']) AND !empty($_SESSION['ipadres']) AND $_SESSION['ipadres'] == $_SERVER['REMOTE_ADDR'])
        {

            if (isset($_SESSION['sleutel']) AND !empty($_SESSION['sleutel']) AND strlen($_SESSION['sleutel']) == 40)
            {

                $qSelect = mysql_query("SELECT gebruiker_actief
                                        FROM gebruikrs
                                        WHERE gebruiker_id = '"
. veiligeInvoer($_SESSION['gebruikersid']) ."'
                                        AND inlog_ipadres = '"
. veiligeInvoer($_SESSION['ipadres']) ."'
                                        AND inlog_sleutel = '"
. veiligeInvoer($_SESSION['sleutel']) ."'
                                  "
);
                                    
                if (mysql_num_rows($qSelect) == 1)
                {

                    $qFetch = mysql_fetch_assoc($qSelect);
                    
                    if ($qFetch['gebruiker_actief'] == 1)
                    {

                        return 1;
                    }

                    else
                    {
                        verwijderSessies();
                        return 0;
                    }
                }

                else
                {
                    verwijderSessies();
                    return 0;
                }
            }

            else
            {
                verwijderSessies();
                return 0;
            }
        }

        else
        {
            verwijderSessies();
            return 0;
        }
    }

    else
    {
        verwijderSessies();
        return 0;
    }
}


?>


Alvast bedankt.


Met vriendelijke groet,

Kevin de Groot
Gewijzigd op 15/12/2010 17:14:09 door Kevin de Groot
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 12:26:21
 
PHP Scripter

PHP Scripter

15/12/2010 16:50:53
Quote Anchor link
Dit moet toch ook werken?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
function getLevel()
{

    if (isset($_SESSION['gebruikersid']) AND !empty($_SESSION['gebruikersid']) AND ctype_digit($_SESSION['gebruikersid']))
    {

        $sessie = false;
        
        if (isset($_SESSION['ipadres']) AND !empty($_SESSION['ipadres']) AND $_SESSION['ipadres'] == $_SERVER['REMOTE_ADDR'])
        {

            $sessie = false;
            
            if (isset($_SESSION['sleutel']) AND !empty($_SESSION['sleutel']) AND strlen($_SESSION['sleutel']) == 40)
            {

                $sessie = false;
                
                $qSelect = mysql_query("SELECT gebruiker_actief
                                        FROM gebruikrs
                                        WHERE gebruiker_id = '"
. veiligeInvoer($_SESSION['gebruikersid']) ."'
                                        AND inlog_ipadres = '"
. veiligeInvoer($_SESSION['ipadres']) ."'
                                        AND inlog_sleutel = '"
. veiligeInvoer($_SESSION['sleutel']) ."'
                                  "
);
                                    
                if (mysql_num_rows($qSelect) == 1)
                {

                    $qFetch = mysql_fetch_assoc($qSelect);
                    
                    if ($qFetch['gebruiker_actief'] == 1)
                    {

                        return 1;
                    }

                    else if ( $sessie = false )
                    {

                        verwijderSessie();
                    }
                }
            }
        }
    }
}
[
/code]
 
Kevin de Groot

Kevin de Groot

15/12/2010 16:53:04
Quote Anchor link
Volgens mij wel gewoon, toch? Is wel een stukje korter, maar goed, zal de functie veilig (genoeg) zijn?
 
Chris -

Chris -

15/12/2010 16:58:18
Quote Anchor link
Wat zijn de functies veiligeInvoer en verwijderSessie()?
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

15/12/2010 16:59:56
Quote Anchor link
is dat niet session_destroy();
heb je hem al getest? zoja ? en werkt hij ook
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

15/12/2010 17:00:01
Quote Anchor link
Kevin de Groot op 15/12/2010 16:47:15:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php

    if (isset($_SESSION['gebruikersid']) AND !empty($_SESSION['gebruikersid']) AND ctype_digit($_SESSION['gebruikersid']))
?>

Waarom die !empty controle; je controleert toch met isset al of session bestaat en met ctype controleer je of het een getal is?
Kevin de Groot op 15/12/2010 16:47:15:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if (isset($_SESSION['ipadres']) AND !empty($_SESSION['ipadres']) AND $_SESSION['ipadres'] == $_SERVER['REMOTE_ADDR'])
?>

Hiervoor hetzelfde; waarom die !empty controle?

Kevin de Groot op 15/12/2010 16:47:15:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if (isset($_SESSION['sleutel']) AND !empty($_SESSION['sleutel']) AND strlen($_SESSION['sleutel']) == 40)

?>

Hiervoor hetzelfde; waarom die !empty controle?
En waarom in zoveel regels? Afgaande op de inhoud van de diverse else, kan het volgens mij gewoon in 1x.
Zorg voor foutafhandeling van je query.

Waar komt veiligeInvoer en verwijderSessie vandaan en wat doet die?

Daarnaast: er is verschil tussen AND en &&.
Gewijzigd op 15/12/2010 17:00:45 door Obelix Idefix
 
Kevin de Groot

Kevin de Groot

15/12/2010 17:04:33
Quote Anchor link
Ik controleer eerst of de sessie geset is, vervolgens of hij niet leeg is (want het is mogelijk dat een sessie geen waarde heeft) en daarna of het een legitieme karakter is (In dit geval 0-9).

De functie 'veiligeInvoer' ziet er als volgt uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

function veiligeInvoer($sInput)
{

    $sOutput = (function_exists('mysql_real_escape_string')) ? mysql_real_escape_string($sInput) : addslashes($sInput);
    
    return htmlentities($sOutput, ENT_QUOTES);
}


?>


De functie 'verwijderSessies' ziet er als volgt uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

function verwijderSessies()
{

    if (isset($_SESSION['gebruikersid']))
    {

        $_SESSION = array();
        session_destroy();
    }
}


?>
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

15/12/2010 17:09:02
Quote Anchor link
zonder session_start(); werkt session_destroy(); ook niet
 
Kevin de Groot

Kevin de Groot

15/12/2010 17:12:43
Quote Anchor link
Jordi kroon op 15/12/2010 17:09:02:
zonder session_start(); werkt session_destroy(); ook niet


Het bestand waar deze functie in staat wordt d.m.v. een include 'toegevoegd' aan de index.php. In de index.php staat session_start();.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

15/12/2010 17:14:36
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 15/12/2010 17:00:01:
... Waarom die !empty controle; ...



Kevin de Groot op 15/12/2010 17:04:33:
Ik controleer eerst of de sessie geset is, vervolgens of hij niet leeg is (want het is mogelijk dat een sessie geen waarde heeft)


De functie empty doet zelf al een isset check. Je mag dus empty() gebruiken zonder dat je eerst moet checken op isset().
 
Kevin de Groot

Kevin de Groot

15/12/2010 17:17:06
Quote Anchor link
Kris Peeters op 15/12/2010 17:14:36:
Obelix en Idefix op 15/12/2010 17:00:01:
... Waarom die !empty controle; ...



Kevin de Groot op 15/12/2010 17:04:33:
Ik controleer eerst of de sessie geset is, vervolgens of hij niet leeg is (want het is mogelijk dat een sessie geen waarde heeft)


De functie empty doet zelf al een isset check. Je mag dus empty() gebruiken zonder dat je eerst moet checken op isset().


Dit is nieuw voor mij, ik las zoiets dus net ook al op PHP.net. Ik zal het er meteen in verwerken. Dankje. Maar kunnen mensen (lees: hackers) ook eenvoudig inbreken?
 
Kevin de Groot

Kevin de Groot

17/12/2010 12:47:27
Quote Anchor link
Weet iemand of dit systeem enigzins "hackerproof" is?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

17/12/2010 13:48:36
Quote Anchor link
htmlentities is een functie die je beschermt tegen (al dan niet kwalijke) html.
Kwestie dat mensen geen actieve html kunnen posten (post bv. dit: "</div></div></div>" en de kans is vrij groot dat je hele lay out naar de knoppen is).

htmlentities gebruik je dan ook bij het tonen van gegevens naar de client. De functie dient niet om je database te beschermen.

Ik zie dus niet goed wat dat daar komt te staan.

Ik zal zelf ook eens testen.

Nog iets: als je een integer verwacht, cast die dan naar int. Meer bescherming heb je niet nodig.

bv. WHERE gebruiker_id = '". (int) $_SESSION['gebruikersid'] ."'

----------------------------------
PS.
@ PHP Scripter:
else if ( $sessie = false ) {
Dit slaat nergens op.

Ten eerste hoort daar een dubbele =
Ten tweede, ik zie nergens $sessie = true; staan.
Gewijzigd op 17/12/2010 13:52:34 door Kris Peeters
 
Kevin de Groot

Kevin de Groot

17/12/2010 13:52:03
Quote Anchor link
Kris Peeters op 17/12/2010 13:48:36:
htmlentities is een functie die je beschermt tegen (al dan niet kwalijke) html.
Kwestie dat mensen geen actieve html kunnen posten (post bv. dit: "</div></div></div>" en de kans is vrij groot dat je hele lay out naar de knoppen is).

htmlentities gebruik je dan ook bij het tonen van gegevens naar de client. De functie dient niet om je database te beschermen.

Ik zie dus niet goed wat dat daar komt te staan.

Ik zal zelf ook eens testen.

----------------------------------
PS.
@ PHP Scripter:
else if ( $sessie = false ) {
Dit slaat nergens op.

Ten eerste hoort daar een dubbele =
Ten tweede, ik zie nergens $sessie = true; staan.




Dat heb ik gedaan voor overige invoer (voor bijvoorbeeld berichten) en dacht dat het geen kwaad zou doen om deze functie ook hier te gebruiken. Vandaar die htmlentities.

Edit: die htmlentities is voor TniyMCE.
Gewijzigd op 17/12/2010 13:53:11 door Kevin de Groot
 
Kris Peeters

Kris Peeters

17/12/2010 13:56:17
Quote Anchor link
(gepost vóór de laaste aanpassing vorige post)
Dan nog ...

Het is beter om data van gebruikers zo puur mogelijk op te slaan. Juist beschermen tegen injection.

Je moet dan wel telkens bij het tonen van de data elk veld controleren.

Een argument: stel dat een gebruiker zijn post wil aanpassen, dan zal hij niet snappen dat daar van alles staat dat hij niet zelf heeft gepost.
Gewijzigd op 17/12/2010 13:57:47 door Kris Peeters
 
PHP Scripter

PHP Scripter

17/12/2010 13:57:56
Quote Anchor link
@Kris. Hoezo dat slaat nergens op? Als je even goed kijkt zie je waarvoor het dient. En één typefoutje, yeah right.
 
Kevin de Groot

Kevin de Groot

17/12/2010 14:00:06
Quote Anchor link
Kris Peeters op 17/12/2010 13:56:17:
(gepost vóór de laaste aanpassing vorige post)
Dan nog ...

Het is beter om data van gebruikers zo puur mogelijk op te slaan. Juist beschermen tegen injection.

Je moet dan wel telkens bij het tonen van de data elk veld controleren.

Een argument: stel dat een gebruiker zijn post wil aanpassen, dan zal hij niet snappen dat daar van alles staat dat hij niet zelf heeft gepost.


Oké, ik kreeg het namelijk niet voor elkaar zonder die htmlentities. Maar beveiliging voor de database (injecties) kan dus gewoon beter met addslashes of mysql_real_escape_string, toch?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

17/12/2010 14:03:24
Quote Anchor link
In jouw stuk script is $sessie altijd false. Heel erg spannend is die if conditie niet he.
De else doet al alles; die $sessie doet niets.
Gewijzigd op 17/12/2010 14:04:16 door Kris Peeters
 
PHP Scripter

PHP Scripter

17/12/2010 14:07:32
Quote Anchor link
Kris ik zie het, beetje onlogisch gedaan ja. Excuses!
 
Kevin de Groot

Kevin de Groot

17/12/2010 14:12:13
Quote Anchor link
Oké, ik heb wijzigingen doorgevoerd en het ziet er nu zo uit:

Note: ik heb de else-jes laten staan. Dit vind ik sowieso wat overzichtelijker.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<?php

function mijnGebruikerslevel()
{

    if (!empty($_SESSION['gebruikersid']) AND ctype_digit($_SESSION['gebruikersid']))
    {

        if (!empty($_SESSION['ipadres']) AND $_SESSION['ipadres'] == $_SERVER['REMOTE_ADDR'])
        {

            if (!empty($_SESSION['sleutel']) AND strlen($_SESSION['sleutel']) == 40)
            {

                $gSelect = mysql_query("SELECT COUNT(gebruikersid) AS aantal_resultaten
                                        FROM gebruikers
                                        WHERE gebruiker_id = '"
. (int)$_SESSION['gebruikersid'] ."'
                                        AND gebruiker_actief = '1'
                                        AND login_ipadres = '"
. $_SESSION['ipadres'] ."'
                                        AND login_sleutel = '"
. $_SESSION['sleutel'] ."'
                                        ORDER BY gebruiker_id
                                        LIMIT 0,1
                                    "
);
                $gFetch = mysql_fetch_assoc($gSelect);
                
                if ($gFetch['aantal_resultaten'] == 1)
                {

                    return true;
                }

                else
                {
                    verwijderSessies();
                    return false;
                }
            }

            else
            {
                verwijderSessies();
                return false;
            }
        }

        else
        {
            verwijderSessies();
            return false;
        }
    }

    else
    {
        verwijderSessies();
        return false;
    }
}

function
verwijderSessies()
{

    if (isset($_SESSION['gebruikersid']))
    {

        $_SESSION = array();
        session_destroy();
    }
}


?>
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

17/12/2010 14:14:11
Quote Anchor link
waarom allemaal die verwijdersssies(); ?

ik kan het mishebben maar is dat niet overbodig
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.