Beveiligingscontrole loginsysteem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Kevin de Groot

Kevin de Groot

15/12/2010 16:47:15
Quote Anchor link
Beste mensen,

Momenteel ben ik bezig om een veilig loginsysteem te bouwen voor een bekende van me. Nu luidt de vraag; is mijn beveiligingssysteem (redelijk) veilig?

- De gebruiker logt in met de gegevens op de loginpagina. Indien alles correct is zal het systeem de sessies aanmaken voor de gebruiker. Één sessie voor het gebruikersid, één voor het ip-adres en één voor de sleutel.

- Op een 'beveiligde pagina' wordt de gebruiker gechecked door middel van de functie die hieronder staat.

Note 1: de inlogpagina is volgens mij wel veilig, maar kan ik op verzoek ook wel even plaatsen.

Note 2: de functie werkt gewoon dus ik test hem wél.

Kortom; is deze functie veilig genoeg?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?php

function getLevel()
{

    if (isset($_SESSION['gebruikersid']) AND !empty($_SESSION['gebruikersid']) AND ctype_digit($_SESSION['gebruikersid']))
    {

        if (isset($_SESSION['ipadres']) AND !empty($_SESSION['ipadres']) AND $_SESSION['ipadres'] == $_SERVER['REMOTE_ADDR'])
        {

            if (isset($_SESSION['sleutel']) AND !empty($_SESSION['sleutel']) AND strlen($_SESSION['sleutel']) == 40)
            {

                $qSelect = mysql_query("SELECT gebruiker_actief
                                        FROM gebruikrs
                                        WHERE gebruiker_id = '"
. veiligeInvoer($_SESSION['gebruikersid']) ."'
                                        AND inlog_ipadres = '"
. veiligeInvoer($_SESSION['ipadres']) ."'
                                        AND inlog_sleutel = '"
. veiligeInvoer($_SESSION['sleutel']) ."'
                                  "
);
                                    
                if (mysql_num_rows($qSelect) == 1)
                {

                    $qFetch = mysql_fetch_assoc($qSelect);
                    
                    if ($qFetch['gebruiker_actief'] == 1)
                    {

                        return 1;
                    }

                    else
                    {
                        verwijderSessies();
                        return 0;
                    }
                }

                else
                {
                    verwijderSessies();
                    return 0;
                }
            }

            else
            {
                verwijderSessies();
                return 0;
            }
        }

        else
        {
            verwijderSessies();
            return 0;
        }
    }

    else
    {
        verwijderSessies();
        return 0;
    }
}


?>


Alvast bedankt.


Met vriendelijke groet,

Kevin de Groot
Gewijzigd op 15/12/2010 17:14:09 door Kevin de Groot
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 07:40:10
 
PHP Scripter

PHP Scripter

15/12/2010 16:50:53
Quote Anchor link
Dit moet toch ook werken?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
function getLevel()
{

    if (isset($_SESSION['gebruikersid']) AND !empty($_SESSION['gebruikersid']) AND ctype_digit($_SESSION['gebruikersid']))
    {

        $sessie = false;
        
        if (isset($_SESSION['ipadres']) AND !empty($_SESSION['ipadres']) AND $_SESSION['ipadres'] == $_SERVER['REMOTE_ADDR'])
        {

            $sessie = false;
            
            if (isset($_SESSION['sleutel']) AND !empty($_SESSION['sleutel']) AND strlen($_SESSION['sleutel']) == 40)
            {

                $sessie = false;
                
                $qSelect = mysql_query("SELECT gebruiker_actief
                                        FROM gebruikrs
                                        WHERE gebruiker_id = '"
. veiligeInvoer($_SESSION['gebruikersid']) ."'
                                        AND inlog_ipadres = '"
. veiligeInvoer($_SESSION['ipadres']) ."'
                                        AND inlog_sleutel = '"
. veiligeInvoer($_SESSION['sleutel']) ."'
                                  "
);
                                    
                if (mysql_num_rows($qSelect) == 1)
                {

                    $qFetch = mysql_fetch_assoc($qSelect);
                    
                    if ($qFetch['gebruiker_actief'] == 1)
                    {

                        return 1;
                    }

                    else if ( $sessie = false )
                    {

                        verwijderSessie();
                    }
                }
            }
        }
    }
}
[
/code]
 
Kevin de Groot

Kevin de Groot

15/12/2010 16:53:04
Quote Anchor link
Volgens mij wel gewoon, toch? Is wel een stukje korter, maar goed, zal de functie veilig (genoeg) zijn?
 
Chris -

Chris -

15/12/2010 16:58:18
Quote Anchor link
Wat zijn de functies veiligeInvoer en verwijderSessie()?
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

15/12/2010 16:59:56
Quote Anchor link
is dat niet session_destroy();
heb je hem al getest? zoja ? en werkt hij ook
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

15/12/2010 17:00:01
Quote Anchor link
Kevin de Groot op 15/12/2010 16:47:15:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php

    if (isset($_SESSION['gebruikersid']) AND !empty($_SESSION['gebruikersid']) AND ctype_digit($_SESSION['gebruikersid']))
?>

Waarom die !empty controle; je controleert toch met isset al of session bestaat en met ctype controleer je of het een getal is?
Kevin de Groot op 15/12/2010 16:47:15:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if (isset($_SESSION['ipadres']) AND !empty($_SESSION['ipadres']) AND $_SESSION['ipadres'] == $_SERVER['REMOTE_ADDR'])
?>

Hiervoor hetzelfde; waarom die !empty controle?

Kevin de Groot op 15/12/2010 16:47:15:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if (isset($_SESSION['sleutel']) AND !empty($_SESSION['sleutel']) AND strlen($_SESSION['sleutel']) == 40)

?>

Hiervoor hetzelfde; waarom die !empty controle?
En waarom in zoveel regels? Afgaande op de inhoud van de diverse else, kan het volgens mij gewoon in 1x.
Zorg voor foutafhandeling van je query.

Waar komt veiligeInvoer en verwijderSessie vandaan en wat doet die?

Daarnaast: er is verschil tussen AND en &&.
Gewijzigd op 15/12/2010 17:00:45 door Obelix Idefix
 
Kevin de Groot

Kevin de Groot

15/12/2010 17:04:33
Quote Anchor link
Ik controleer eerst of de sessie geset is, vervolgens of hij niet leeg is (want het is mogelijk dat een sessie geen waarde heeft) en daarna of het een legitieme karakter is (In dit geval 0-9).

De functie 'veiligeInvoer' ziet er als volgt uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

function veiligeInvoer($sInput)
{

    $sOutput = (function_exists('mysql_real_escape_string')) ? mysql_real_escape_string($sInput) : addslashes($sInput);
    
    return htmlentities($sOutput, ENT_QUOTES);
}


?>


De functie 'verwijderSessies' ziet er als volgt uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

function verwijderSessies()
{

    if (isset($_SESSION['gebruikersid']))
    {

        $_SESSION = array();
        session_destroy();
    }
}


?>
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

15/12/2010 17:09:02
Quote Anchor link
zonder session_start(); werkt session_destroy(); ook niet
 
Kevin de Groot

Kevin de Groot

15/12/2010 17:12:43
Quote Anchor link
Jordi kroon op 15/12/2010 17:09:02:
zonder session_start(); werkt session_destroy(); ook niet


Het bestand waar deze functie in staat wordt d.m.v. een include 'toegevoegd' aan de index.php. In de index.php staat session_start();.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

15/12/2010 17:14:36
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 15/12/2010 17:00:01:
... Waarom die !empty controle; ...



Kevin de Groot op 15/12/2010 17:04:33:
Ik controleer eerst of de sessie geset is, vervolgens of hij niet leeg is (want het is mogelijk dat een sessie geen waarde heeft)


De functie empty doet zelf al een isset check. Je mag dus empty() gebruiken zonder dat je eerst moet checken op isset().
 
Kevin de Groot

Kevin de Groot

15/12/2010 17:17:06
Quote Anchor link
Kris Peeters op 15/12/2010 17:14:36:
Obelix en Idefix op 15/12/2010 17:00:01:
... Waarom die !empty controle; ...



Kevin de Groot op 15/12/2010 17:04:33:
Ik controleer eerst of de sessie geset is, vervolgens of hij niet leeg is (want het is mogelijk dat een sessie geen waarde heeft)


De functie empty doet zelf al een isset check. Je mag dus empty() gebruiken zonder dat je eerst moet checken op isset().


Dit is nieuw voor mij, ik las zoiets dus net ook al op PHP.net. Ik zal het er meteen in verwerken. Dankje. Maar kunnen mensen (lees: hackers) ook eenvoudig inbreken?
 
Kevin de Groot

Kevin de Groot

17/12/2010 12:47:27
Quote Anchor link
Weet iemand of dit systeem enigzins "hackerproof" is?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

17/12/2010 13:48:36
Quote Anchor link
htmlentities is een functie die je beschermt tegen (al dan niet kwalijke) html.
Kwestie dat mensen geen actieve html kunnen posten (post bv. dit: "</div></div></div>" en de kans is vrij groot dat je hele lay out naar de knoppen is).

htmlentities gebruik je dan ook bij het tonen van gegevens naar de client. De functie dient niet om je database te beschermen.

Ik zie dus niet goed wat dat daar komt te staan.

Ik zal zelf ook eens testen.

Nog iets: als je een integer verwacht, cast die dan naar int. Meer bescherming heb je niet nodig.

bv. WHERE gebruiker_id = '". (int) $_SESSION['gebruikersid'] ."'

----------------------------------
PS.
@ PHP Scripter:
else if ( $sessie = false ) {
Dit slaat nergens op.

Ten eerste hoort daar een dubbele =
Ten tweede, ik zie nergens $sessie = true; staan.
Gewijzigd op 17/12/2010 13:52:34 door Kris Peeters
 
Kevin de Groot

Kevin de Groot

17/12/2010 13:52:03
Quote Anchor link
Kris Peeters op 17/12/2010 13:48:36:
htmlentities is een functie die je beschermt tegen (al dan niet kwalijke) html.
Kwestie dat mensen geen actieve html kunnen posten (post bv. dit: "</div></div></div>" en de kans is vrij groot dat je hele lay out naar de knoppen is).

htmlentities gebruik je dan ook bij het tonen van gegevens naar de client. De functie dient niet om je database te beschermen.

Ik zie dus niet goed wat dat daar komt te staan.

Ik zal zelf ook eens testen.

----------------------------------
PS.
@ PHP Scripter:
else if ( $sessie = false ) {
Dit slaat nergens op.

Ten eerste hoort daar een dubbele =
Ten tweede, ik zie nergens $sessie = true; staan.




Dat heb ik gedaan voor overige invoer (voor bijvoorbeeld berichten) en dacht dat het geen kwaad zou doen om deze functie ook hier te gebruiken. Vandaar die htmlentities.

Edit: die htmlentities is voor TniyMCE.
Gewijzigd op 17/12/2010 13:53:11 door Kevin de Groot
 
Kris Peeters

Kris Peeters

17/12/2010 13:56:17
Quote Anchor link
(gepost vóór de laaste aanpassing vorige post)
Dan nog ...

Het is beter om data van gebruikers zo puur mogelijk op te slaan. Juist beschermen tegen injection.

Je moet dan wel telkens bij het tonen van de data elk veld controleren.

Een argument: stel dat een gebruiker zijn post wil aanpassen, dan zal hij niet snappen dat daar van alles staat dat hij niet zelf heeft gepost.
Gewijzigd op 17/12/2010 13:57:47 door Kris Peeters
 
PHP Scripter

PHP Scripter

17/12/2010 13:57:56
Quote Anchor link
@Kris. Hoezo dat slaat nergens op? Als je even goed kijkt zie je waarvoor het dient. En één typefoutje, yeah right.
 
Kevin de Groot

Kevin de Groot

17/12/2010 14:00:06
Quote Anchor link
Kris Peeters op 17/12/2010 13:56:17:
(gepost vóór de laaste aanpassing vorige post)
Dan nog ...

Het is beter om data van gebruikers zo puur mogelijk op te slaan. Juist beschermen tegen injection.

Je moet dan wel telkens bij het tonen van de data elk veld controleren.

Een argument: stel dat een gebruiker zijn post wil aanpassen, dan zal hij niet snappen dat daar van alles staat dat hij niet zelf heeft gepost.


Oké, ik kreeg het namelijk niet voor elkaar zonder die htmlentities. Maar beveiliging voor de database (injecties) kan dus gewoon beter met addslashes of mysql_real_escape_string, toch?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

17/12/2010 14:03:24
Quote Anchor link
In jouw stuk script is $sessie altijd false. Heel erg spannend is die if conditie niet he.
De else doet al alles; die $sessie doet niets.
Gewijzigd op 17/12/2010 14:04:16 door Kris Peeters
 
PHP Scripter

PHP Scripter

17/12/2010 14:07:32
Quote Anchor link
Kris ik zie het, beetje onlogisch gedaan ja. Excuses!
 
Kevin de Groot

Kevin de Groot

17/12/2010 14:12:13
Quote Anchor link
Oké, ik heb wijzigingen doorgevoerd en het ziet er nu zo uit:

Note: ik heb de else-jes laten staan. Dit vind ik sowieso wat overzichtelijker.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<?php

function mijnGebruikerslevel()
{

    if (!empty($_SESSION['gebruikersid']) AND ctype_digit($_SESSION['gebruikersid']))
    {

        if (!empty($_SESSION['ipadres']) AND $_SESSION['ipadres'] == $_SERVER['REMOTE_ADDR'])
        {

            if (!empty($_SESSION['sleutel']) AND strlen($_SESSION['sleutel']) == 40)
            {

                $gSelect = mysql_query("SELECT COUNT(gebruikersid) AS aantal_resultaten
                                        FROM gebruikers
                                        WHERE gebruiker_id = '"
. (int)$_SESSION['gebruikersid'] ."'
                                        AND gebruiker_actief = '1'
                                        AND login_ipadres = '"
. $_SESSION['ipadres'] ."'
                                        AND login_sleutel = '"
. $_SESSION['sleutel'] ."'
                                        ORDER BY gebruiker_id
                                        LIMIT 0,1
                                    "
);
                $gFetch = mysql_fetch_assoc($gSelect);
                
                if ($gFetch['aantal_resultaten'] == 1)
                {

                    return true;
                }

                else
                {
                    verwijderSessies();
                    return false;
                }
            }

            else
            {
                verwijderSessies();
                return false;
            }
        }

        else
        {
            verwijderSessies();
            return false;
        }
    }

    else
    {
        verwijderSessies();
        return false;
    }
}

function
verwijderSessies()
{

    if (isset($_SESSION['gebruikersid']))
    {

        $_SESSION = array();
        session_destroy();
    }
}


?>
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

17/12/2010 14:14:11
Quote Anchor link
waarom allemaal die verwijdersssies(); ?

ik kan het mishebben maar is dat niet overbodig
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.