Bij verzenden formulier door naar volgende pagina

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Hans Versteegen

Hans Versteegen

07/10/2005 11:24:00
Quote Anchor link
Ik heb ondertussen mijn formulieren af, en ik wil deze verzenden via een formmail formuliertje.

Hoe kan ik er nu voor zorgen dat zodra er in het formulier op verzenden wordt geduwd er wordt overgesprongen naar een nieuwe pagina, laten we zeggen auto.php .

Dit is het script :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
<?php

$adm1
= $_POST["adm1"];
$adm2 = $_POST["adm2"];
$adm3 = $_POST["adm3"];
$adm4 = $_POST["adm4"];
$adm5 = $_POST["adm5"];
$adm6 = $_POST["adm6"];

// is er op verzenden geklikt?
if (isset ($_POST['verzenden2'])) {
    $adm1 = $_POST['adm1'];
    $adm2 = $_POST['adm2'];
    $adm3 = $_POST['adm3'];
    $adm4 = $_POST['adm4'];
    $adm5 = $_POST['adm5'];
    $adm6 = $_POST['adm6'];

  }

function
ip() {
        if(getenv(HTTP_X_FORWARDED_FOR)) {
            echo("getenv(HTTP_X_FORWARDED_FOR);");
        }
elseif(getenv(HTTP_CLIENT_IP)) {
            echo("getenv(HTTP_CLIENT_IP);");
        }
else {
            echo("$REMOTE_ADDR;");
        }
    }
  

mail ($to, $subj, $tekst, $headers);
// mail in elkaar zetten
$to = email@email.nl';
$subj = '
ip();';

// Headers
$headers .= "MIME-Version: 1.0\n";
$headers .= "Content-Transfer-Encoding: 8bit\n";
$headers .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\n";

// de inhoud van de mail wordt nu
// gewoon HTML code
$msg = '


<html>

<
head>
  <
title>Mijn titel</title>
  <
meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<
/head>

<
body>
<
h1>Titel van de mail</h1>
<
p>Tekst van de mail met sommige woorden <strong>vet</strong></p>
<
/body>

<
/html>';

// mail versturen
mail ($to, $subj, $msg, $headers);

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 02:37:31
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

07/10/2005 11:27:00
Quote Anchor link
Dat doe je in de action attribuut van de form tag

<form method="post" action="auto.php">
</form>
 
Hans Versteegen

Hans Versteegen

07/10/2005 11:30:00
Quote Anchor link
Bedankt voor de snelle reactie.

Maar in mijn form script staat dat hij naar het bovenstaande formmail.php moet gaan, om op die manier te posten.

Kan ik overigens ook vanuit verschillende posts één email laten verzenden?

Jan:
Dat doe je in de action attribuut van de form tag

<form method="post" action="auto.php">
</form>
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

07/10/2005 11:38:00
Quote Anchor link
Okee, dus je formulier verwijst naar formmail.php
Daar wordt de mail in elkaar gezet en verstuurd. Als dat gelukt is, kun je mensen via de header functie doorsturen naar bijv. auto.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
  // mail verstuurd?
  if (mail ($to, $subj, stripslashes ($msg), $headers)) {
    header("Location: http://www.jouwsite.nl/auto.php");  }
?>
 
Hans Versteegen

Hans Versteegen

07/10/2005 11:42:00
Quote Anchor link
Bedankt voor de reactie! Zo werkt ie goed.

Is het ook mogelijk om de info die de volgende pagina van het formulier verzend bij deze mail in te voegen? (Dus één mail?)

Jan:
Okee, dus je formulier verwijst naar formmail.php
Daar wordt de mail in elkaar gezet en verstuurd. Als dat gelukt is, kun je mensen via de header functie doorsturen naar bijv. auto.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
  // mail verstuurd?
  if (mail ($to, $subj, stripslashes ($msg), $headers)) {
    header("Location: http://www.jouwsite.nl/auto.php");  }
?>
 
Hans Versteegen

Hans Versteegen

11/10/2005 11:14:00
Quote Anchor link
Ik heb nu mijn script aangepast zodat ik alles in één mailtje binnen ga krijgen (als het straks werkt).
Maar nu werkt de functie van het doorverwijzen naar de volgende pagina niet meer. Ik werkte dus met de door Jan aangedragen functie van hierboven.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
  // mail verstuurd?
  if (mail ($to, $subj, stripslashes ($msg), $headers)) {
    header("Location: http://www.jouwsite.nl/auto.php");  }
?>


Maar nu gaat dit niet meer aangezien ik niet direct een email verzend, maar werk met de volgende functie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
// open het bestand
$fopen = fopen($client_ip.".txt", "a");
// schrijf '$invoegen' in het bestand
fwrite($fopen, $invoegen);
// sluit het bestand
fclose($fopen);
}

?>


Hoe zorg ik nu toch voor de doorverwijzing naar de volgende pagina?
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

11/10/2005 11:18:00
Quote Anchor link
echo '<meta http-equiv="refresh" content="0;vervolgpagina.php">';
 
Hans Versteegen

Hans Versteegen

11/10/2005 11:40:00
Quote Anchor link
Die werkt helaas niet.
Hou je er wel rekening mee dat de verwerking en ook het versturen van de formulieren naar het tekst bestand plaats vind op een aparte pagina, (formmail.php).

Het moet dus een code zijn die zegt:
'Als de gegevens uit het formulier verzonden zijn, dan ga naar vervolg.php". Iets in die richting, maar ik weet niet hoe ik dat kan maken.

Willem-Jan:
echo '<meta http-equiv="refresh" content="0;vervolgpagina.php">';
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.