Bijwerken van database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mark Verwer

Mark Verwer

14/09/2010 14:41:02
Quote Anchor link
Oke even over nieuw, ik ben dus bezig met een pagina waar ik mensen toe kan voegen, en waar ik mensen kan bijwerken en verwijderen.

Ik heb een index en die ziet er zo uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
 
<html>
<head>
    <title>Verbinding maken met MySQL - OOP notatie</title>
</head>
 
<body>
<?php
// initialisatie
$host        = 'localhost';
$gebruiker     = 'root';
$wachtwoord    = 'usbw';
$database     = 'php_app';
$query         = 'SELECT * FROM medewerks ORDER BY med_achternaam';
 
$mysqli = mysql_connect($host, $gebruiker, $wachtwoord);
 
mysql_select_db($database, $mysqli);
 
 
$result = mysql_query($query);
 
 
echo "<table><tr><td>ID Deelnemer:</td><td>Voornaam:</td><td>Achternaam:</td><td>Email:</td><td><form method='post' action='zoek.php'><input type='text' name='zoek'><input type='submit' value='Zoek'></form></td></tr>";
while ($rij = mysql_fetch_array($result)){
    echo "<tr><td>{$rij['med_id']}</td><td>
        {$rij['med_voornaam']} </td><td> {$rij['med_achternaam']} </td><td> {$rij['med_email']}</td><td><a href=\"bewerk.php?id="
.$rij['id'] . "\">Deelnemer bewerken</td></tr>";
}

echo "</table>";
echo "<table><tr><td> <form method='post' action='insert.php'>
Voornaam: <br>
<input type='text' name='voornaam' size='30'><br>
Achternaam: <br>
<input type='text' name='achternaam' size='30'><br>
Email: <br>
<input type='text' name='email' size='30'><br>
<input type='submit' value='Update Database'>
</form></td></tr></table>
"

?>

 
</body>
</html>


Ik wil deze informatie kunnen bewerken, en daar heb ik een nieuwe pagina voor en die heet bewerk.php. Ik krijg die pagina wel, in die pagina staan 3 velden, in die velden moeten de values staan van de gebruiker, ik wil de gebruikers kunnen wijzigen en daarna verzenden naar de database. Bewerk.php ziet er zo uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
 
<html>
<head>
    <title>Verbinding maken met MySQL - OOP notatie</title>
</head>
 
<body>
<?php
 
$host
        = 'localhost';
$gebruiker     = 'root';
$wachtwoord    = 'usbw';
$database     = 'php_app';
$query         = 'SELECT * FROM medewerks';
 
$mysqli = mysql_connect($host, $gebruiker, $wachtwoord);
 
mysql_select_db($database, $mysqli);
 
if (isset($_POST["bevestiging"])){
    // query samenstellen
    $query="UPDATE medewerks SET
        voornaam = '"
. $_POST["med_voornaam"] ."',
        achternaam = '"
. $_POST["med_achternaam"] . "',  
        email = '"
. $_POST["med_email"] . "'
        WHERE id="
.$_POST["med_id"];
    $result = mysql_query($database, $query);
    echo("De volgende opdracht is uitgevoerd: <b>$query</b><br>\n");
    if ($result){
        echo ("Record nummer " .$_POST["id"] . " is bijgewerkt<br>\n");
        echo ("<a href=\"oef_1204.php\">Terug naar het overzicht</a>");
    }
}
else{
    // pagina heeft zichzelf nog niet aangeroepen,
    // formulier tonen om gegevens te bewerken

        $query="SELECT * FROM medewerks WHERE id=" . $_GET["id"];
        $result = mysql_query($query);
 
while ($rij = mysql_fetch_array($result)){
    $vn = $rij['voornaam'];
    $an = $rij['achternaam'];
    $eml = $rij['email'];
}
?>

<form action="<?php echo($_SERVER["PHP_SELF"]);?>" method="post">
    <input type="hidden" name="bevestiging" value="1">
    <input type="hidden" name="id" value="<?php echo($_GET["id"]);?>">
Voornaam:    <input type="text" name="voornaam" value="<?php echo($vn);?>" size="30"><br>
Achternaam:    <input type="text" name="achternaam" value="<?php echo($an);?>" size="30"><br>
Email: <input type="text" name="email" value="<?php echo($eml);?>" size="5"><br>
<hr>
<input type="Submit" value="Bijwerken">
<input type="Button" value="Terug" onclick="javascript:history.back();">
</form>
<?php
// else-blok correct afsluiten
}
?>

</body>
</html>


ik krijg geen fouten, maar er komen geen values in de input vakken.

Gelieve in het vervolg bij code, code tags te gebruiken.[/modedit]
Gewijzigd op 14/09/2010 17:56:01 door Bas IJzelendoorn
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 19:13:54
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/09/2010 14:54:50
Quote Anchor link
Gebruik eens code-tags?
Gewijzigd op 14/09/2010 14:55:14 door - Ariën -
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

14/09/2010 15:36:54
Quote Anchor link
Waar moet je mee geholpen worden? Krijg je een foutmelding? Wat/waar dan?

Standaardopmerkingen zullen er ook zijn; geen controle op invoer, geen beveiliging bij invoer, geen foutafhandeling, en vermoedelijk nog wel een aantal.

Waarom als query in bewerk.php $query = 'SELECT * FROM medewerks'; als je in de else een andere select doet?
 
Mark Verwer

Mark Verwer

14/09/2010 16:17:28
Quote Anchor link
ik heb me topic gewijzigd!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.