Blob-afbeelding weergeven op php pagina

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wesley Bekaert

Wesley Bekaert

09/11/2012 18:34:51
Quote Anchor link
Hier ben ik weer.

In mijn Mysql-database heb ik foto's toegevoegd in de kolom 'foto', als 'longblob'.

Nu wil ik deze weergeven op mijn php-pagina.

Dit is mijn code:

<td width="200" rowspan="6">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$sql
= "SELECT nummer, naam, woonplaats, geboortedatum, lidsinds, positie, foto FROM cijfers WHERE nummer = '".mysql_real_escape_string($_GET['nummer'])."'";
$result=mysql_query($sql);

while($row=mysql_fetch_array($result)){
echo ($row["foto"]."<br>");}
?>
</td>

Ik krijg als resultaat allemaal rare tekens ipv de foto.

Wat is hier mis mee?
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 01:06:33
 
- SanThe -

- SanThe -

09/11/2012 18:37:33
Quote Anchor link
Waarom zet je een hele foto in de database en niet gewoon het path naar de op de server opgeslagen foto? Nu zal je de juiste headers() mee moeten geven zodat de browser weet dat het een foto/plaatje is.
 
Wesley Bekaert

Wesley Bekaert

09/11/2012 18:54:55
Quote Anchor link
als ik via path wil werken, welke functie moet ik dan ingeven in de tabel ipv 'blob'

ik had daarnet de 'text' geprobeerd en de link erin geplakt, maar dan geeft hij de link weer en niet de afbeelding.
 
Bo Ter Ham

Bo Ter Ham

09/11/2012 18:59:48
Quote Anchor link
In de kolom foto geef je dan het path naar de fotos voor example: fotos/wesley.jpg

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$sql
= "SELECT nummer, naam, woonplaats, geboortedatum, lidsinds, positie, foto FROM cijfers WHERE nummer = '".mysql_real_escape_string($_GET['nummer'])."'";
$result=mysql_query($sql);

while($row = mysql_fetch_array($result)){
    echo '<img src="'.$row["foto"].'" alt="een titel.." /><br>';
}

?>
 
Wesley Bekaert

Wesley Bekaert

09/11/2012 19:12:57
Quote Anchor link
Dames en heren

De oplossing via path werkt.

Dank aan iedereen voor de oplossing.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.