captcha in een gastenboek bouwen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marcel sauer

marcel sauer

31/05/2010 17:20:49
Quote Anchor link
hallo ben nog niet zo heel goed met php dus maar weer een vraagje.

ik wil in een gastenboek wat bij mij draait captcha inbouwen.

alleen hoe doe ik dit?
heb je foto's nodig?
kan het alleen met de gastenboek php
ik dacht dat ik ook een captcha.php moest hebben.
en waar moet ik dit in het bestaande gastenboek inbouwen.

graatzzz mars
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 11:39:15
 
Victor Php

Victor Php

31/05/2010 17:31:06
Quote Anchor link
Ik heb een dierencaptcha script. Werkt prima! Zal ik je even een linkje geven?
Staat duidelijk uitgelegd verder..
 
B a s
Beheerder

B a s

31/05/2010 17:45:18
Quote Anchor link
Hier ook een hele goede gemakkelijk in te bouwen captcha genaamd PHP captcha..

Vic tor anders zet je gelijk die link erbij?! ;)
 
Marcel sauer

marcel sauer

31/05/2010 18:01:36
Quote Anchor link
ow die dieren ben ik ook benieuwd naar heb je geen voorbeeldje?


Quote:
Hier ook een hele goede gemakkelijk in te bouwen captcha genaamd PHP captcha..

Vic tor anders zet je gelijk die link erbij?! ;)


echt super dat je deze aanschrijft deze had ik ook gevonden en leek mij super ben alleen beginneling met php en mijn engels is redelijk maar niet super dus nog vrij lastig.
weet je of dit ook in het Nederlands te vinden is?
Gewijzigd op 01/06/2010 20:40:24 door marcel sauer
 
Victor Php

Victor Php

31/05/2010 18:57:05
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
Wat is dit voor dier? *<br />
<img src="<?php echo $sImage; ?>" alt="Captcha" />
<input type="text" name="captcha" />

$aCaptcha = array (
'konijn',
'kat',
'varken',
'koe',
'gans',
'kip',
'hond'
);

if(strtolower($_POST['captcha'] != $aCaptcha[$_SESSION['key']]))
{    
$errors[] = "Je hebt de captcha niet juist ingevuld. Vul enkel de naam van het dier in.";
}


Dit zijn 3 stukjes rechtstreeks uit m'n code. Je kunt het allemaal zelf aanpassen. De plaatjes moet je zelf maar even erbij zoeken en je hoeft natuurlijk niet dieren te kiezen..

Edit: stukje vergeten :P
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$_SESSION['key'] = rand(0, 6);
$sImage = 'images/captcha/'.$_SESSION['key'].'.png';

-tags vergeten[/modedit]
Gewijzigd op 31/05/2010 20:26:27 door Chris -
 
Marcel sauer

marcel sauer

31/05/2010 19:15:22
Quote Anchor link
NICE!! klinkt best cool die dieren.
ben nu trouwens die site met een vertaal site naar het Nederlands aan het vertalen :P
eerst ff proberen dan later die dieren overnemen denk ik ;)
 
Marcel sauer

marcel sauer

31/05/2010 20:16:12
Quote Anchor link
vraagje bij de laatste stap van die site ( http://www.phpcaptcha.org/ ) moet ik deze code in het script invoeren kom er alleen niet uit waar in mijn script.
kunnen jullie mij helpen?



edit : kan niemand mij helpen???? :S

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
if ($securimage->check($_POST['captcha_code']) == false) {
  // the code was incorrect
  // handle the error accordingly with your other error checking

  // or you can do something really basic like this
  die('The code you entered was incorrect.  Go back and try again.');
}


Mod edit Chris:
Graag niet bumpen; twee berichten van jezelf na elkaar binnen 24 uur. Heb je een toevoeging aan je vorige bericht, gebruik dan het 'wijzigen' icoontje.


Mod edit Bas:
Code tag gesloten


edit : sorry vergeet ut steeds :P
Gewijzigd op 01/06/2010 22:49:58 door B a s
 
Victor Php

Victor Php

01/06/2010 21:13:49
Quote Anchor link
Mooizo.. en mogen wij ook de oplossing weten zodat mensen die in forumgedschiedenis kijken ook kunnen zien wat de oplossing was en niet zelf een topic hoeven aan te mkane.
 
B a s
Beheerder

B a s

01/06/2010 22:51:57
Quote Anchor link
Marcel, er staan voorbeelden in het bestand wat je download. Je kunt dit simpelweg kopiëren en plakken of je kunt de rest er omheen aanpassen met je eigen inhoud.
 
Pim -

Pim -

01/06/2010 22:55:27
Quote Anchor link
Kijk ook eens naar http://www.captcha.net/

Let wel op dat je geen random nummer moet maken, als iemand dan hetzelfde heeft, krijg je een probleem. Gebruik een UUID:
http://php.net/manual/en/function.uniqid.php
uniqid('captcha');
 
Marcel sauer

marcel sauer

05/06/2010 13:22:26
Quote Anchor link
je kan de code plaatsen onder je verbindingen met de database.
dat is ook waar je je gastenboek laat checken op alle andere velden wel ingevuld zijn (
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST" && !empty($_POST['naam']
)
hieronder dus bijvoorbeeld!
Gewijzigd op 05/06/2010 13:23:35 door marcel sauer
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.