Cell van tabel vullen met 2 afbeeldingen (met css?)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jelmer

Jelmer

21/08/2006 19:52:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een cell van een tabel.
Graag zou ik deze 'dubbel' willen vullen met een afbeelding.

Hiermee wil ik zeggen, 1 afbeelding uitlijnen naar boven, en 1 afbeelding uitlijnen naar beneden.

Op deze manier kan je 1 afbeelding uitlijnen
Edit:
:

Edit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
    background-image:
[ edit  werkt helaas niet in cellen...]    url("images/background.png");
[ edit  werkt helaas niet in cellen...]    background-repeat:
[ edit  werkt helaas niet in cellen...]    no-repeat;
[ edit  werkt helaas niet in cellen...]    background-position:
[ edit  werkt helaas niet in cellen...]    left bottom;
[ edit  werkt helaas niet in cellen...]    background-attachment:
[ edit  werkt helaas niet in cellen...]    fixed;


Het gaat dus om een afbeelding die uitgerekt moet worden.
De bovenkant is 200px hoog en de onderkant ook. Daar tussenin moet variabel worden.
Maar de cell moet 'compleet' beschikbaar zijn voor tekst!

Zo dus:

Afbeelding

Leuke uitdaging, maar het lukt nog niet echt.

Gr. J
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 14:57:19
 
Hipska BE

Hipska BE

21/08/2006 19:56:00
Quote Anchor link
tip: gebruik DIV's

table's zijn voor data, niet complete site's
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

21/08/2006 20:24:00
Quote Anchor link
ik ga van 1000px uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<!begin table 1>
<table height="1000" width="1000" border"1" cellspacing="0" cellpadding="0">
 <tr valign="top">
  <td width="200" height="1000">cel</td><td width="800" rowspan="2">cel</td>
 </tr>
 <tr>
  <td>
   <!begin table 2>
   <table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" width="800" height="800">
    <tr valign="top">
     <td height="200" width="800">plaatje</td>
    </tr>
    <tr valign="top">
     <td height="400" width="800">cel</td>
    </tr><tr valign="top">
     <td height="200" width="800">plaatje</td>
    </tr>
   </table>
   <!eind table 2>
  </td>
 </tr>
</table>
<!eind table 1>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Arjan Schuurman
 
Jelmer

Jelmer

21/08/2006 20:24:00
Quote Anchor link
Heb je een voorbeeld dat het met div's wel mogelijk is?

Dus 1 cel vullen met 2 difs en de tekst gewoon in de cell zelf plaatsen?
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

21/08/2006 20:29:00
Quote Anchor link
Tables werken ook, voor div kun je het beste css gebruiken, maar ik vind table het makkelijkste tot nu toe.

http://www.helpmij.nl/forum/showthread.php?p=1709505
 
Jelmer

Jelmer

21/08/2006 20:33:00
Quote Anchor link
Wat arjan zegt kan ik zelf ook bedenken..
Dit is de bedoeling:

"Je wil twee afbeeldingen onder elkaar hebben, boven en onder uitgelijnd, met een tekst die over deze 2 afbeeldingen loopt? Ofwel, plaatjes als achtergrond."

Dat kan niet als je met tabels werkt, dan krijg je nooit tekst over de afbeeldingen en de celle en de onderste afbeelding heen.
 
Jelmer

Jelmer

21/08/2006 20:35:00
Quote Anchor link
div's zal ik morgen even proberen.. kijken als het dan wel lukt.. (volgensmi jook niet)

Het gaat mij meer om de code (volgensmij moet dat met css kunnen) dat je van een cell van een tabel de opmaak kan regelen, waarvan boven 1 afbeelding uitgelijnd. en onder 1. En dat ik over het geheel teks kwijt kan zonder het in vakken te moeten proppen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.