Certificaat uitlezen met PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wouter OOP

Wouter OOP

08/12/2010 14:15:30
Quote Anchor link
Goedemiddag,

Ik run een webapplicatie via https met een certificaat. Men kan dus alleen de applicatie bezoeken als ze een certificaat hebben. Ze moeten daarna nog eens inloggen. Nou zou ik graag de naam van het certificaat eruit willen halen en deze automatisch in het gebruikersnaam veld zetten zodat ze alleen nog een wachtwoord hoeven in te vullen.

Is het mogelijk om het certificaat uit te lezen met PHP?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:51:10
 
Bram Boos

Bram Boos

08/12/2010 14:20:10
Quote Anchor link
Over wat voor certificaat heb jij het? Een SSL certificaat zeker...

Een SSL certificaat is als ik het goed heb gekoppeld aan de server waar de applicatie op draait. Dit zit dus niet aan een persoon vast...
 
Wouter OOP

Wouter OOP

08/12/2010 14:40:29
Quote Anchor link
Het gaat hier om client certificaten.
Gewijzigd op 08/12/2010 14:41:13 door Wouter OOP
 

08/12/2010 15:29:18
Quote Anchor link
Je wilt wat doen met php bij de gebruiker?
Dat kan niet.
Php is op de server.
 
Wouter OOP

Wouter OOP

13/12/2010 10:40:32
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php ECHO $_SERVER['CERT_SUBJECT']; ?>


Levert mij het volgende op:

O=Test, OU=Test, CN=Test

Ik zou graag alleen de CN (common name) eruit willen halen. Weet iemand hoe?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/12/2010 11:47:06
Quote Anchor link
explode op de op de komma.
 
Wouter OOP

Wouter OOP

13/12/2010 12:26:39
Quote Anchor link
Dan krijgt ik CN=Test, kan ik daar ook alleen de inhoud van CN mee krijgen? Dus "Test".
 
- SanThe -

- SanThe -

13/12/2010 12:59:42
Quote Anchor link
- Aar - op 13/12/2010 11:47:06:
explode op de op de komma.


Nog een explode maar dan op de =
 
Wouter OOP

Wouter OOP

13/12/2010 13:29:30
Quote Anchor link
Gaat dat wel? Want dan moet ik een explode op een array zetten.
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

13/12/2010 13:45:43
Quote Anchor link
Nee bananenplukker,
Dan lees je natuurlijk eerst de array uit.

Maar op het simpel te houden
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
print end(explode('CN=',$_SERVER['CERT_SUBJECT']));
?>
Gewijzigd op 13/12/2010 13:46:15 door Pieter van Linschoten
 
Wouter OOP

Wouter OOP

13/12/2010 13:55:33
Quote Anchor link
Pieter ftw ;)

Mijn dank is groot, maar niet voor de opmerking bovenaan.
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

13/12/2010 14:39:39
Quote Anchor link
Hahaha, snap ik.

Mijn excuses. :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.