Checken of rij al bestaat in DB?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeroen B

Jeroen B

14/01/2010 12:28:00
Quote Anchor link
Ik heb een vraagje:

Ik wil gegevens opslaan, maar nou wil ik alleen title's opslaan die nog niet in de database aanwezig zijn.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
foreach ($xmlObj->channel->item as $item)
{
    $title = $item->title;
    $description = $item->description;
    $link = $item->link;
        
    mysql_query("INSERT INTO tbl_name (title, description, link) VALUES ('$title', '$description', '$link')");
    
}


Zo slaat hij gewoon alles op wat ik ophaal, maar hier wil ik alleen de gegevens die er nog niet in staan.

Zou iemand me hier mee kunnen helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 12:25:22
 
Veur Heur

Veur Heur

14/01/2010 12:34:00
Quote Anchor link
Je kunt ook "INSERT IGNORE INTO" gebruiken waarbij je zorgt dat je unieke key op het veld staat wat niet dubbel mag zijn.
 
John D

John D

14/01/2010 12:38:00
Quote Anchor link
Dus zorgen dat er een unique constraint komt op de title. Kan met een unique index bijvoorbeeld.

Edit:
voorbeeld
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
CREATE TABLE Employee (
    ->    Name    VARCHAR(50) NOT NULL,
    ->    PhoneNo VARCHAR(15) DEFAULT 'Unknown Phone' NOT NULL,
    ->    CONSTRAINT MyUniqueKey UNIQUE (Name));
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door John D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.