Codeigniter met variabelen in url

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Quote Anchor link
Ik ben de laatste tijd wat bezig met codeigniter. Nu heb ik een systeempje waar ik bijvoorbeeld uit de url een id wil halen. Maar hoe doe ik dit in codeigniter?
Ik heb dan bijvoorbeeld zo'n url: http://localhost/test/. Nu wil ik ook http://localhost/test/2/ kunnen gebruiken, dat dan id 2 doorgeeft aan mijn script. Met $_GET werken krijg ik niet voor elkaar in CI :S. Mijn .htaccess:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
DirectoryIndex index.php
RewriteEngine on
RewriteCond $1 !^(index\.php|images|css|js|robots\.txt|favicon\.ico)
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.*)$ ./index.php/$1 [L,QSA]


EDIT: Laat maar, al meteen opgelost, had overal gezocht, behalve in de support van codeigniter zelf. Stom van me xD
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Deze site laat je geen account deleten
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 05:33:13
 
Tristan nvt

Tristan nvt

11/06/2009 15:17:00
Quote Anchor link
In CI moet je altijd eerst een controller aangeven, tenzij je werkt met routers. Helaas kan het eerste argument van een router géén variabele zijn...

Wat je wil is dus standaard helaas niet mogelijk met CI. Je zou misschien iets met je htaccess kunnen prutsen, maar ik denk haast dat je iets in de CI core aan zou moeten passen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.