Container (plaatje) rekt niet mee

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Victor Php

Victor Php

26/08/2010 17:29:45
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik zit met een probleem.
De container van m'n site rekt niet mee.
Degene die hem voor mij gesliced heeft, heeft een afbeelding voor de container gebruikt. In de bovenhoeken zitten ronde randjes.
Het probleem is dat ik niet weet hoe ik een afbeelding goed kan laten meerekken..

Als je css wilt zien moet je het even zeggen, want ik weet niet of dat nu zo belangrijk is. Het gaat erom dat de container niet meerekt. De css is verder ok.

GreetzZzZzZzz,,
Victor

Afbeelding
Gewijzigd op 28/08/2010 13:16:32 door Victor Php
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 05:39:13
 
Rolf -

Rolf -

26/08/2010 17:32:20
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
overflow:hidden;

Probeer dit eens?
 
Joakim Broden

Joakim Broden

26/08/2010 17:44:52
Quote Anchor link
Ik begrijp de vraag maar half, weet je zeker dat de container niet mee rekt? Of bedoel je dat de afbeelding in de container niet mee rekt.

Volgens mij zit je probleem dat de afbeelding niet mee rekt en omdat hij 2 ronde hoekjes heeft kan hij niet mee rekken oftewel de afbeelding moet je dus gewoon hoger maken.

En anders als je container niet mee rekt gewoon overflow:hidden; gebruiken.
 
Victor Php

Victor Php

27/08/2010 15:59:16
Quote Anchor link
De eerste beschrijving van oetzie past er het best bij :)
Kan het ook op een andere manier? Want als je het plaatje groter maakt klopt het niet meer en als er dan maar een klein stukje tekst is ziet dat er niet uit ;-)
 
- Mark -

- Mark -

27/08/2010 16:02:39
Quote Anchor link
heb je het toevallig een link? dan kunnen we beter zien wat het probleem is.
 
Victor Php

Victor Php

28/08/2010 13:10:18
Quote Anchor link
Sorry voor deze late reactie. Ik had het druk met school. ;-)

Ik heb geen link, omdat de toegang voor iedereen behalve een groep van 5 word geweigerd. Ik zal een afbeelding plaatsen ;-)
 
Joakim Broden

Joakim Broden

28/08/2010 13:15:32
Quote Anchor link
Zie even snel een voorbeeld: De oude afbeelding ziet er zo uit (// stelt ronde hoek voor)

//-----------\\
||-----------||
||-----------||
||-----------||

dan word de nieuwe afbeelding zo:

//-----------\\
||-----------||
||-----------||
||-----------||
||-----------||
||-----------||
||-----------||
||-----------||
||-----------||
||-----------||

en als je dan via css zorg dat de afbeelding altijd aan de bovenkant van de container plakken is er geen probleem.

Hoop dat je het begrijpt :p
Gewijzigd op 28/08/2010 13:15:53 door Joakim Broden
 
Victor Php

Victor Php

28/08/2010 13:18:52
Quote Anchor link
@oetzie

Ik begrijp het niet helemaal.
Dan zou je zo'n pagina krijgen:

//------------\\
||-----tekst--||
||------------||
||------------||
||------------||
||------------||
||------------||
||------------||
||------------||
||------------||
||------------||
||------------||
||------------||

Zo zou je dos oneindig veel nutteloze ruimte krijgen.
Dat wil ik niet. Er moet een standaard hoogte aan zitten.
Als het groter moet vergroot ie zoveel hij nodig heeft.

-Edit-
Plaatje toegevoegd :) (Zie topic)
Gewijzigd op 28/08/2010 13:19:16 door Victor Php
 
Joakim Broden

Joakim Broden

28/08/2010 13:22:31
Quote Anchor link
Victor nee, dan zou je niet zo'n pagina krijgen... De afbeelding word gewoon afgekapt aan het einde van de div.

Maar aan je afbeelding te zien in je topic, rekt de container niet mee ivm met de sidebar (floating elements) dus zou je gewoon overflow:hidden; kunnen gebruiken.
 
Victor Php

Victor Php

28/08/2010 14:01:22
Quote Anchor link
En die zou ik dan in de container moeten plaatsen? (overflow: hidden;)
 
Joakim Broden

Joakim Broden

28/08/2010 14:11:44
Quote Anchor link
Ja,

als dit zeg maar de opbouw ongeveer is wel,

<div class="container">
<div class="sidebar">Sidebar</div>
<div class="content">Content</div>
</div>
 
Victor Php

Victor Php

28/08/2010 19:53:23
Quote Anchor link
Misschien had ik het niet goed uitgelegd, maar de afbeelding waar de content in moet staan rekt niet mee. Misschien heb je het ook wel goed... ik zal even proberen.
 
Jonathan de Vries

Jonathan de Vries

28/08/2010 20:01:28
Quote Anchor link
Als de afbeelding mee moet gaan van de container zou ik de container opsplitsen in 3 delen

container_head
container_mid
container_foot

en je text dan in container_mid plaatsen en deze geen vaste hoogte meegeven of een min-height attribute..

dan gaat je footer altijd mee zoals jij het wilt
of de tekst nou 3 alinea's of 300 alinea's is.
 
Victor Php

Victor Php

28/08/2010 20:15:17
Quote Anchor link
@Jonathan

Er is dus geen optie om de afbeelding mee te laten rekken?
Ik zal dat dan maar gaan toepassen :)
 
Jonathan de Vries

Jonathan de Vries

28/08/2010 20:22:47
Quote Anchor link
als je afbeelding een standaard formaat heeft niet nee...
Normaal geef je voor een container een headerafbeelding... dan een midden mee indien nodig met afbeelding of met border ofzo..
en een footer..

Het midden gaat dan automatisch mee met de hoeveelheid tekst die binnen de maximale breedte geplaatst word en bepaald zo dus de grootte van het geheel.
Daarna plaats je dan je onderkant van je container dat het een geheel maakt.

Hoop dat je er uitkomt! succes
 
Victor Php

Victor Php

28/08/2010 20:53:53
Quote Anchor link
Zal wel lukken! ;-)

Thxx
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.