Controleren op A

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Auke

Auke

27/11/2007 19:06:00
Quote Anchor link
Welke functie kan ik gebruiken om een string te controleren of het 1e teken een A is ?
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 09:30:24
 
PH-MJS

PH-MJS

27/11/2007 19:10:00
Quote Anchor link
Ha Auke,
Ik zat een tijd geleden ook met dat probleem, maar ik had dat als volgt opgelost:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$string
= 'Auke';
$check = preg_split('//', $string, -1, PREG_SPLIT_NO_EMPTY);
?>


In $check[0] staat de eerste letter.

PH-MJS
 
Han eev

Han eev

27/11/2007 19:12:00
Quote Anchor link
Het nog makkelijker :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?PHP

if($string{0} == 'A') ;
//of
if(substr($string,0,1) == 'A');

?>
 
PHP erik

PHP erik

27/11/2007 19:15:00
Quote Anchor link
Han schreef op 27.11.2007 19:12:
Het nog makkelijker :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?PHP

if($string{0} == 'A') ;
//of
if(substr($string,0,1) == 'A');

?>
Dat moet zijn: $string[0]. De brackets { } worden afgeraden en doen het vanaf PHP 6 niet meer.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

27/11/2007 19:16:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$string
= 'Auke';
if(substr($string,0,1) == 'A'){
    echo 'Het begint met A';
}
else{
    echo 'Het begint niet met een A';
}

?>

Deze pakt Auke wel en auke niet (anders kun je er nog strtoupper om de substr zetten)
 
- SanThe -

- SanThe -

27/11/2007 19:17:00
Quote Anchor link
substr()
 
Han eev

Han eev

27/11/2007 19:19:00
Quote Anchor link
PHPerik schreef op 27.11.2007 19:15:
Han schreef op 27.11.2007 19:12:
Het nog makkelijker :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?PHP

if($string{0} == 'A') ;
//of
if(substr($string,0,1) == 'A');

?>
Dat moet zijn: $string[0]. De brackets { } worden afgeraden en doen het vanaf PHP 6 niet meer.


Oke :) wist ik niet,

substr is de variant die het meeste gebruikt wordt.
 
PHP erik

PHP erik

27/11/2007 19:22:00
Quote Anchor link
Voor één letter is het logischer om gewoon $string[int] te gebruiken i.p.v. substr.

Quote:
Oke :) wist ik niet,
Dat weten de meeste mensen niet, daarom maakte ik de opmerking :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP erik
 
TJVB tvb

TJVB tvb

27/11/2007 19:23:00
Quote Anchor link
Daar heb je gelijk in, ik vergeet alleen steeds dat een string ook te benaderen is als een array.
 
Frank -

Frank -

27/11/2007 20:12:00
Quote Anchor link
Een string is eigenlijk een array van letters. Deze kun je dus 1 voor 1 uitlezen. Dat kun je alleen niet met een foreach doen, die eist het datatype array als input. En een string is dan toch echt wel weer een string... Raar maar waar.

Met een for-lusje gaat het overigens prima, oplossingen genoeg dus.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.