Countdown script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nick F

Nick F

20/10/2011 19:58:25
Quote Anchor link
Heey,

Ik zit bij een radiostation, en daar hebben we elk uur (reclame +) nieuws.
Nu wil ik graag een script, die aftelt tot een nieuw uur, en daarna weer opnieuw begint te tellen enzovoort.
Ik heb overal gezocht, maar niks gevonden.
Weet iemand of dit überhaupt mogelijk is ?

Groeten,
Nick
Gewijzigd op 20/10/2011 19:59:20 door Nick F
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 13:29:00
 
PHP Scripter

PHP Scripter

20/10/2011 20:09:40
Quote Anchor link
Via Google kwam ik dit tegen. Met een paar aanpassingen lukt dat wel! :)
 
Nick F

Nick F

20/10/2011 20:14:05
Quote Anchor link
Heey,

Thx voor je reactie, het punt is wel dat ik niet echt kan scripten.
Nu heb ik het script gekeken, maar er is volgens mij geen mogelijkheid om te checken hoeveel hij nog moet voordat het uur is afgelopen.
Want als je bijvoorbeeld dat script ziet terwijl het 20:14 is, dan telt hij nog af totdat het weer 20:14 is volgens mij?

Groeten,
Nick
 
PHP Scripter

PHP Scripter

20/10/2011 20:19:02
Quote Anchor link
Nee, elke keer als je de pagina opnieuw laad begint hij opnieuw een uur af te tellen. Wat je dan dus kan doen is met PHP uitrekenen hoelang het huidige uur nog duurt en de teller daar laten starten. Maar zoals je al aangaf heb je 0,0 ervaring met programmeren. Ik zal kijken of ik vanavond even wat voor je kan maken.
 
Nick F

Nick F

20/10/2011 20:20:40
Quote Anchor link
Heey,

Dankjewel!
Ja ik verwerk dit script namelijk in een .exe programma, het DJ paneel
Daarin kan ik weer wel scripten met Visual Basic, maar daar liep ik dus tegen hetzelfde probleem aan. Dus dacht ik, als het met PHP kan dan kan ik het erin bouwen ^^
Alvast bedankt :)

~ Nick
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

21/10/2011 09:08:54
Quote Anchor link
De link van PHP scripter is geen PHP script maar een javascript.
Je zegt ook dat je met een exe prog bezig bent, in VB neem ik aan, een google op Visual Basic timer levert voldoende hits op bv:
http://vb-helper.com/howto_countdown_timer.html
 
Nick F

Nick F

21/10/2011 11:44:42
Quote Anchor link
Beste,

Bedankt voor je reactie, en ik weet ook hoe de timer werkt, maar als u de reactie boven u leest, dan ziet u dat ik daar namelijk niet verder kom.
Heb geen enkel resultaat gevonden om te kijken hoe laat het is , en vanuit die gegevens te kunnen rekenen hoeveel er over is tot één uur.
 
PHP Scripter

PHP Scripter

21/10/2011 13:19:27
Quote Anchor link
Nick, ik denk dat je zelf niet eens gegoogeld hebt, want er zijn echt genoeg resultaten die uitkomst bieden.
 
Nick F

Nick F

21/10/2011 15:05:15
Quote Anchor link
Beste,
Ik heb zeer zeker wel gegoogled, want ik wou het zo snel mogelijk af hebben.
Anders zou ik hier geen account aanmaken voor deze vraag.
Dat zou mij in principe meer tijd kosten.
Ik heb gezocht op countdown klok, aftellen tot heel uur, countdown to full hour enzovoort.
Niks uitgekomen dat hij ook daadwerkelijk checkt hoe laat het is , en dat hij kan laten zien hoelang het uur nog duurd... ?
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

21/10/2011 15:34:27
Quote Anchor link
Zoek hier een recentere versie van:
http://www.vb6.us/tutorials/date-time-functions-visual-basic

Sla tijd op in variabele, en check in een loop of het al een uur later is.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

21/10/2011 16:56:22
Quote Anchor link
Je maakt in het form een varaible die noem je endDate
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Dim endDate As Date

Dan in de load event van het form:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
Dim hstr As String
hstr = Format(Now, "HH")
endDate = Cdate(Format(Now, "d-M-yyyy") + " " + CStr(Val(hstr) + 1) + ":00:00")
Timer1.Enabled = true

Dan in de tick event van Timer1:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Dim TimeDiff As Long
Dim Minutes As Long
Dim Seconds As Long
TimeDiff = DateDiff(DateInterval.Second, Now, endTime)
Minutes = Fix(TimeDiff / 60)
Seconds = TimeDiff Mod 60
Label1.Text = Format(Minutes, "00") + ":" + Format(Seconds, "00")
If TimeDiff <= 0 Then
    DateAdd(DateInterval.Hour, 1, endDate)
End If
 
Nick F

Nick F

21/10/2011 16:57:53
Quote Anchor link
Thx!

Toevoeging op 21/10/2011 17:03:40:

Ik krijg hier het volgende, Error 1 Name 'endTime' is not declared.
Dus waarschijnlijk moet daar ook een varaible voor of ?
 
Jurgen B

Jurgen B

21/10/2011 20:18:29
Quote Anchor link
Even snel naar die code kijkend denk ik dat endTime eigenlijk endDate moet zijn.
 
Nick F

Nick F

21/10/2011 20:21:31
Quote Anchor link
J B op 21/10/2011 20:18:29:
Even snel naar die code kijkend denk ik dat endTime eigenlijk endDate moet zijn.


Kan niet want endDate moet ook aangegeven zijn, en anders verander je dat...
 
Jurgen B

Jurgen B

21/10/2011 20:23:41
Quote Anchor link
Nee ik bedoel die parameter van DateDiff van endTime naar endDate veranderen, de rest gewoon laten staan. DateDiff verwacht 2 dates om te vergelijken dus lijkt mij dat daar dus endDate moet staan.
 
Nick F

Nick F

21/10/2011 20:25:17
Quote Anchor link
Juist, dat had ik dus ook no eerst geprobeerd, maar toen kreeg ik een vage code eruit haha.
Maar nu werkt het wel, thx!
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

21/10/2011 20:52:59
Quote Anchor link
J B op 21/10/2011 20:18:29:
Even snel naar die code kijkend denk ik dat endTime eigenlijk endDate moet zijn.


je hebt helemal gelijk, ik type ook te snel uit nijn hoofd
 
Nick F

Nick F

21/10/2011 20:54:05
Quote Anchor link
het klopt ook, maar had hem dus eerst verkeerd veranderd voor mezelf, waardoor ik een code met iets van 34323232323:02 uit kreeg haha .

Bedankt voor jullie hulp!

Toevoeging op 21/10/2011 20:54:45:

Heb hem zelf nu ook verder omgebouwd dat als het 5 minuten voor het hele uur is, dat hij waarschuwt voor het nieuws + reclame, en om 5 voor half waarschuwt hij voor de verkeersinfo,

Nogmaals, bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.