CSS height aanpassen aan de hand van de floating divs

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tieme Vierbergen

Tieme Vierbergen

02/09/2010 05:48:57
Quote Anchor link
Graag zou ik een oplossing krijgen voor het volgende probleem:

Ik heb een pagina gemaakt met een div die alles de inhoud van de pagina moet centeren. Deze div is de container van de hele website en is in css opgemaakt als volgt:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
.container{
    background-color: #FFF;
    position: relative;
    width: 960px;
    height: 600px;
    left: 50%;
    margin-top: 0;
    margin-right: 0;
    margin-bottom: 0;
    margin-left: -480px;
}


In deze container zitten alle onderdelen zoals de header, menu, inhoud van de pagina en de footer.

Het probleem is dat de inhoud van de pagina weer bestaat uit 3 onderdelen die ik opgemaakt heb door middel van een float: left;

Als ik de height van de container verander in 100% klapt het hele inhoud gedeelte weg en float de inhoud boven de footer van de pagina. Graag zou ik willen dat de in pagina zich aanpast aan de inhoud en niet aan een opgegeven hoogte in css.

Hier een overzicht van de opbouw van mijn pagina:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<div class="container">
  <div class="header"></div>
  <div class="menu"></div>
  <div class="inhoud">
    <div class="inhoud-links"></div>
    <div class="inhoud-midden"></div>
    <div class="inhoud-rechts"></div>
  </div>
  <div class="footer"></div>
</div>


De inhoud-links, midden en rechts zijn de floatende delen. Als ik de hoogte van de container niet op een vaste pixel waarde zet of een te kleine waarde gaat de inhoud dus boven de footer drijven. Hoe kan ik dit oplossen?

Als ik meer informatie moet leveren hoor ik het wel! Alvast bedankt!
Gewijzigd op 02/09/2010 14:37:33 door Tieme Vierbergen
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 23:23:10
 
Mark Beets

Mark Beets

02/09/2010 14:10:04
Quote Anchor link
Tieme,

set container center:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
background-color: #FFF;
min-height: 600px;
margin-right: auto;
width: 960px;


Denk dat je footer ook nog float, het is het volgende element.
Gebruik een class .clear.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<div class="clear"></div>
.clear {
    clear: both;
    display: block;
    overflow: hidden;
    visibility: hidden;
    width: 0;
    height: 0;
}


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<div class="container">
  <div class="header"></div>
  <div class="menu"></div>
  
  <div class="inhoud">
   <div class="inhoud-links"></div>
   <div class="inhoud-midden"></div>
   <div class="inhoud-rechts"></div>
   <div class="clear"></div>
  </div>

  <div class="footer"></div>
</div>


BTW je hoeft geen hoogte mee te geven aan een div die je wil floaten..
Je float altijd het eerst volgende element..
Gewijzigd op 02/09/2010 14:15:18 door Mark Beets
 
Tieme Vierbergen

Tieme Vierbergen

02/09/2010 16:01:11
Quote Anchor link
Bedankt! Ik heb 'm nu werkend gekregen!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.