CSS: meerdere php background's => meerdere keren laden?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

24/07/2013 11:53:06
Quote Anchor link
Hoi,

Voor enkele div's in mijn website gebruik ik een sprite.
Deze wordt eerst gegenereerd in php.

Nu heb ik drie stukjes code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
#footer-bg{
    background: url('test.php?image') 0px -186px repeat-x;
    
}
#footer{
    background-image: url('test.php?image');
    background-position: 0px -15px;
}
#footer #logo{
    background-image: url('test.php?image');
    background-position: 0px -825px;
}


Nu roep ik dus drie keer het plaatje van test.php?image op, betekent het ook dat hij deze drie keer apart moet laden?
Of denkt hij 'Ik heb hem net al geladen, dus kan ik het zelfde plaatje gebruiken'?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 10:52:57
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

24/07/2013 12:18:07
Quote Anchor link
een beetje browser zal de eerste keer het plaatje in de cache bewaren en de volgende keren hergebruiken
 
Kris Peeters

Kris Peeters

24/07/2013 12:22:07
Quote Anchor link
Dat zal webbrowser-afhankelijk zijn. Maar volgens mij zal het maar 1 contact met de server maken en de rest in de cache lezen.

Je kan het zelf nagaan. Test bv. eens met chome developer tools; tab "Network". Herlaad de pagina. Dan zie je elk contact dat wordt gemaakt met servers (css, js, images, ...).

Is het speciaal je bedoeling dat er drie keer echt naar die url wordt gesurft? Of juist niet?
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

24/07/2013 12:35:21
Quote Anchor link
Bedankt Kris,

Het is met google chrome gelukt.

Het was de bedoeling dat hij maar 1 keer laad, en dat doet hij ook.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.