[CSS]Probleem met padding en of margin

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Wouter K

Wouter K

31/12/2007 18:34:00
Quote Anchor link
Hey,

Ik ben bezig uit verveling aan iets nieuws hij is nog niet volledig af en dat zullen jullie wel meteen merken

Ik heb het volgende (kijk niet naar de URL)
http://wouter.php-design.be/Web2.0design/

Nu zien jullie onmiddelijk rechts boven dat de tekst in het AFB staat terwijl hij er niet in mag,Enzo ook heb ik een probleem bij het menu dat hij niet luistert naar wa ik zeg, de site is nog maar enkel getest in FF , Nu keek in IE hoe hij eruit zag en daar faalt hij toch een beetje.


De problemen
- FF
* Tekst rechts boven staat in de header.
* Menu luistert niet naar de CSS
* Footer staat niet in het midden
- IE
* Menu loopt helemaal fout
* Footer staat niet in het midden

De Css file is te bemachtigen op
http://wouter.php-design.be/Web2.0design/css.css


Hopelijk heeft iemand voor onze nieuwjaar een snel en goed antwoord
Dank u !
Mvg wouter

Gellukig nieuwjaar en prettige feesten ! 2008 Here We Come
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 16:55:40
 
Danny K

Danny K

31/12/2007 18:42:00
Quote Anchor link
Je moet nog even op de html, body de margin & padding op 0 zetten.
Tip voor het menu: plaats ze in een <ul><li></li></ul>
Je hebt nu alleen de ID menu gebruikt in je CSS en niet de class.

IE kan ik niet kijken.. Sorry.
Edit:
Typo
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Danny K
 
Wouter K

Wouter K

31/12/2007 18:50:00
Quote Anchor link
Alles getest en geprobeerd helaas niet de juiste oplossing die ik moest hebben.

Nu even een plaatje van hoe het er wel moet uit zien

KLIK

mvg
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wouter K
 
Wouter K

Wouter K

02/01/2008 14:32:00
Quote Anchor link
Bump
 
Wouter K

Wouter K

03/01/2008 20:45:00
Quote Anchor link
BUMP, eerste keer dat niemand meer kan helpen :(
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

03/01/2008 22:11:00
Quote Anchor link
Hoi Wouter,

ik heb een voorbeeld voor je gemaakt, getest in FF2, IE7/6 en Opera 9 op Windows XP2. De XHTML en de CSS valideren allebei.

Voorbeeld: lay-out voor Wouter
 
Wouter K

Wouter K

03/01/2008 22:18:00
Quote Anchor link
Jan, Als je men buur was liep ik nu naar je toe
Jan, Hoe kan ik je bedanken ?
Jan, Je bent een held !


HEEL HARD BEDANKT !

Ik ga die css eens nakijken blijkbaar doet hij hier iets niet goed..

BEDANKT

Wouter
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

03/01/2008 22:19:00
Quote Anchor link
Hahaha, graag gedaan hoor Wouter.
 
Wouter K

Wouter K

03/01/2008 22:22:00
Quote Anchor link
Ik zie dat je iets gebruikt van Yahoo ofzo ?
Euhm, ik weet niet direct of dit de bedoeling is :)
Kan ik hier een woordje uitleg over bemachtigen ?

Verder zal ik wel de CSS in mijn script-norm moeten doen.
TY

Wouter.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

03/01/2008 22:25:00
Quote Anchor link
Klopt. Dat is deze CSS:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
    /*
        Yahoo CSS reset file
        http://developer.yahoo.com/yui/reset/#code
        
        Kleine aanpassing: Jan Koehoorn
     */
    
    html                                { font-size: 100%; }
    body                                { font: 62.5%/1em Georgia, "Times New Roman", Times, serif;}

    html, body, div,
    dl, dt, dd, ul, ol, li,
    h1, h2, h3, h4, h5, h6, pre,
    form, fieldset, input, select, option, textarea,
    p, blockquote, th, td                { margin: 0; padding: 0; }
    table                                { border-collapse: collapse; border-spacing: 0; }
    fieldset, img                        { border: 0; }
    address, caption, cite, code,
    dfn, em, strong, th, var            { font-style: normal; font-weight: normal; }
    ol, ul                                { list-style: none; }
    caption, th                            { text-align: left; }
    h1, h2, h3, h4, h5, h6                { font-weight: normal; }
    q:before, q:after                    { content: '"'; }
    abbr, acronym                        { border: 0; }
    :focus                                { outline: 0; }

Dat reset de boel voor de meeste browsers. Het font dat ik bij body opgeef moet je natuurlijk aanpassen naar je eigen situatie.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Wouter K

Wouter K

03/01/2008 22:27:00
Quote Anchor link
Ahzow ,
Ik snap het nog een bedankt Jan.


Edit:

Jan , kan er een kleine aanpassing worden want ik weet niet juist hoe je die flikt.

Nu wil ik het liefst mijn content niet tege de footer aan laten komen.
Maar je geeft de content-container een 100% mee, maar col1 niets, daardoor komt de content tegen de footer als er meer tekst in staat als in het Nieuws.

Kan hier soms de aanpassing komen dat de content-Nieuws nooit tegen de footer komt , om het even hoeveel tekst er komt.?

MVG
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wouter K
 
Wouter K

Wouter K

03/01/2008 22:59:00
Quote Anchor link
Wat een onnozele BUMP

Pff zonder opteletten, :(
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wouter K
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

03/01/2008 23:05:00
Quote Anchor link
Ik zal even kijken. En wouter, ook voor jou geldt: niet bumpen!
 
Wouter K

Wouter K

03/01/2008 23:07:00
Quote Anchor link
FTW,
Ow dat was echt niet de bedoeling, zonder op te letten,.!

Mijn excuses
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

03/01/2008 23:09:00
Quote Anchor link
Als ik de content van col1 langer maak dan die van col2, dan krijg ik dit:

Afbeelding
 
Wouter K

Wouter K

03/01/2008 23:11:00
Quote Anchor link
Euhm,

Heb ik geprobeerd , maar geef je Col 1 dan een Height op ? Zoja welke ..

Dat is wat ik niet vind. :(

mvg

edit:

Lukt me dus niet.
Er is altijd eentje die uitsteekt en dus de footer raakt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wouter K
 
Joren de Wit

Joren de Wit

03/01/2008 23:23:00
Quote Anchor link
Quote:
Er is altijd eentje die uitsteekt en dus de footer raakt.
Ja dat klopt, wat zou je dan willen?
 
Wouter K

Wouter K

03/01/2008 23:24:00
Quote Anchor link
Dat ze hoewel uitsteken NIET tegen de footer komen blanche dan krijg je zo'n vette lijn..
 
Joren de Wit

Joren de Wit

03/01/2008 23:27:00
Quote Anchor link
Bij bij komt noch de content noch de sidebar ooit tegen de footer aan. Er zal altijd een ruimte tussen blijven. Zie ook de afbeelding uit de post van Jan, precies zo ziet het er bij mij ook uit...
 
Wouter K

Wouter K

03/01/2008 23:29:00
Quote Anchor link
Kijk eens in mijn linkje vanboven komt er altijd tegen :(
 
Joren de Wit

Joren de Wit

03/01/2008 23:36:00
Quote Anchor link
Ik mis een margin-top op jouw footer?

Maar dit is toch gewoon een kwestie van knippen en plakken van de broncode van Jan in je eigen pagina? Als je iets overneemt, doe het dan wel goed...
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.