database -> array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Bas Php

Bas Php

08/07/2009 01:36:00
Quote Anchor link
beste php'ers,

hoe krijg ik iets van een database in een array
ik heb tot nu toe dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
$sql
= "SELECT vrienden FROM gebruikers WHERE id=".$_SESSION['user_id']."";
$query = mysql_query($sql);
while($row = mysql_fetch_array($query)){
 $vrienden = array($row['vrienden']);
?>

en als ik dan iets doe van in_array fzo dat geef hij de else
wie weet hier iets voor???

alvast bedankt, bas
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bas Php
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 04:46:52
 
Mr.Ark

Mr.Ark

08/07/2009 02:21:00
Quote Anchor link
Gebruik gewoon mysql fetch assoc

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?PHP

/* Errors */
error_reporting(E_ALL);

$Query =
"
     SELECT
         vrienden
     FROM
         gebruikers
     WHERE
         id = '"
.intval($_SESSION['user_id'])."'
"
;

/* Result */
$Result = mysql_query($Query);

/* Kijken of query is gelukt */
if(!$Result)
{

     /* Oeps foutje met query */
}
else
{
     /* Vrienden fetchen */
     while($Row = mysql_fetch_assoc($Result))
     {

           echo $Row['vrienden'];
     }
}


?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
Bas Php

Bas Php

08/07/2009 02:43:00
Quote Anchor link
ooh ok

maar nu moeten eingelijk al die "vrienden"uit de tabel geselecteert worden en gesorteert worden op laatste keer online:D
 
Mr.Ark

Mr.Ark

08/07/2009 03:41:00
Quote Anchor link
Quote:
gesorteert worden op laatste keer online:D


Ligt er maar net aan hoe jij het opslaat in je database wanneer iemand voor het laatst online is geweest.

ORDER BY blaat DESC
 
Afra ca

Afra ca

08/07/2009 10:40:00
Quote Anchor link
En wil je de resultaten niet echo en , maar in een array stoppen, kan je ark's else stuk als volgt maken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?PHP
else {

    $vriendenarray = array();
    while($row = mysql_fetch_assoc($Result)){
        $vriendenarray[] = $row['vrienden'];
    }
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Afra ca
 
- SanThe -

- SanThe -

08/07/2009 11:32:00
Quote Anchor link
@Afra: Typo?
$vriendenarray = array();
$vrienden[] = $row['vrienden'];
 
Bas Php

Bas Php

08/07/2009 18:00:00
Quote Anchor link
maar nu moeten eingelijk de gebruikers vanuit de array geselecteert worden en gesorteert worden op laatste keer online

wie kan mij daar mee helpen
 
- SanThe -

- SanThe -

08/07/2009 18:21:00
Quote Anchor link
Sorteren doe je al in de query lijkt mij.
ORDER BY onlineveld
 
Afra ca

Afra ca

08/07/2009 19:02:00
Quote Anchor link
@SanThe:

Quote:
(bericht gewijzigd op 08.07.2009 11:28 door Afra)


Jouw reactie: Re: database -> array op 08.07.2009 11:32

Vreemd, de tijden, in m'n edit zat namelijk al de fix ;)
 
Bas Php

Bas Php

08/07/2009 23:09:00
Quote Anchor link
ja dat snap ik maar hoe selecteer ik bv 4 verschillende gebruikers(met bv id 4, 10 , 11, 24)???
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bas Php
 
- SanThe -

- SanThe -

08/07/2009 23:17:00
Quote Anchor link
WHERE id IN (4, 10 , 11, 24)
 
Bas Php

Bas Php

08/07/2009 23:20:00
Quote Anchor link
ok dus intotaal:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$sql
= "SELECT rij FORM tabel WHERE id IN (4,10,11,24) ORDER BY rij DESC";
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

08/07/2009 23:26:00
Quote Anchor link
Probeer maar zou ik zeggen.
 
Bas Php

Bas Php

08/07/2009 23:32:00
Quote Anchor link
ok:D

Edit:

het werkt!!!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bas Php
 
Bas Php

Bas Php

09/07/2009 15:06:00
Quote Anchor link
ik heb nu dit maar hij komt elke keer uit bij de else

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?
$result
= mysql_query("SELECT vrienden FROM gebruikers WHERE id = ".$_SESSION['user_id']."");
$vriendenarray = array();
while($rowr = mysql_fetch_assoc($result)){
 $vriendenarray[] = $rowr['vrienden'];
}

if(in_array($row['id'], $vriendenarray)){
 echo "<a href='add.php?dfriend=".$row['id']."'>Verwijder ".$row['naam2']." van je vrienden lijst</a><br/>";
}

else{
 echo "<a href='add.php?friend=".$row['id']."'>Voeg ".$row['naam2']." toe aan je vrienden lijst</a><br/>";
}

?>


ps $row['id'] is het id van degene die toegevoegt gaat worden en hoort niet bij het $rowr[]
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bas Php
 
Joren de Wit

Joren de Wit

09/07/2009 15:08:00
Quote Anchor link
En waar komt $row['id'] vandaan? Echo die waarde eens om te zien of de inhoud wel is wat jij verwacht.
 
Bas Php

Bas Php

09/07/2009 15:37:00
Quote Anchor link
dat is gewoon het id maar het licht aan de array denk ik
 
Joren de Wit

Joren de Wit

09/07/2009 15:39:00
Quote Anchor link
Maak het jezelf makkelijk en echo $row['id'] en de inhoud van $vriendenarray eens. Dan kun je zelf controleren of de waarde erin voorkomt en of de array wel de inhoud heeft die jij verwacht.
 
Bas Php

Bas Php

09/07/2009 15:57:00
Quote Anchor link
hoe moet je een array dan echoën met print toch????

dit kwam eruit :

$row['id'] = 1
array = Array ( [0] => 2, 1 )
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bas Php
 
Mr.Ark

Mr.Ark

09/07/2009 16:03:00
Quote Anchor link
- Short tags
- SQL injection gevoelig
- Geen fouten afhandeling

Lees je alleen de post die je wilt lezen of....?

Als je fouten afhandeling maakt dan zul je ook snel achter de fout komen.
 
Bas Php

Bas Php

09/07/2009 16:05:00
Quote Anchor link
ark schreef op 09.07.2009 16:03:
- Short tags
- SQL injection gevoelig
- Geen fouten afhandeling


- dat kan ik veranderen
- ik zou niet weten wat:S
- en dat kan ik ook aanpassen

dit kan uit het echoën:
$row['id'] = 1 < dat wil ik zo:d
array = Array ( [0] => 2, 1 ) < dat niet
$rowr['vrienden'] = 2, 1 < dat is ook goed
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bas Php
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.