Datamapper

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »
Pim -

Pim -

17/01/2011 12:53:15
Quote Anchor link
Wat is in de volgende situatie de mooiste manier om associaties (1-veel, veel-1, veel-veel) te regelen met een niet-generieke datamapper?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php

// Plain-old-php-object: geen DB interactie oid
class User
{
    // Var, 1-1, 1-meer, meer-meer
    protected $email, $address, $group, $permissions;

    public function set/getEmail($email);
    public function setAddress(Address $address);
    public function getAddress();
    public function setGroup(Group $group);
    public function getGroup();

    // Even de ACL in de User
    public function setPermissions(array $permissions);
    public function addPermission(Permission $permission);
    public function isAllowed($action);

}


class UserMapper extends Mapper
{
    public function findById($id);
    public function save(User $user);
    public function insert(User $user);
}

?>

Iemand een suggestie? En dan het liefst niet alles eager-loading...
Gewijzigd op 17/01/2011 20:03:41 door Pim -
 
PHP hulp

PHP hulp

06/10/2024 13:46:52
 
Pim -

Pim -

18/01/2011 14:31:01
Quote Anchor link
bump
Gewijzigd op 19/01/2011 11:19:08 door Pim -
 
Niels K

Niels K

21/01/2011 20:43:33
Quote Anchor link
Tja dat is een goede. Zou zelf één twee drie ook niet de beste oplossing weten.
Zodra jij een mooie oplossing hebt gevonden zou je die dan willen plaatsen?
 
Pim -

Pim -

21/01/2011 21:02:06
Quote Anchor link
Is goed hoor.
Ik kan het alleen echt nergens op internet vinden en hier weet volgens mij ook niemand er iets zinnigs over te melden.
 
The Force

The Force

21/01/2011 21:04:28
Quote Anchor link
Kijk eens naar http://stensi.com/datamapper/. Niet dat je dat moet gebruiken, maar hun manier voldoet wel aan jouw voorwaarden :).
 
Pim -

Pim -

21/01/2011 21:10:18
Quote Anchor link
class User extends DataMapper {
is een active record... Leuke naamgeving.

Verder ben ik meer op zoek naar een niet-generiek systeem met slechts een paar klassen. Anders gebruik ik wel Doctrine2 oid.
 
The Force

The Force

21/01/2011 21:19:11
Quote Anchor link
Met slechts een paar klassen dan zou je eigenlijk een generiek systeem moeten hebben toch? Als ie niet generiek is moet je overal klassen voor maken. En de Datamapper die ik aandraag is geen Active Record, het is een datamapper waarin je active record style data kan selecteren.
 
Pim -

Pim -

21/01/2011 21:27:02
Quote Anchor link
Maar het leuke van een DataMapper is toch dat je domain objects (User) niets met de opslag te maken hebben. Als dat wel zo is, is het toch gewoon een active record? Ik zie ook nergens in de documentatie een object buiten het domain object waarmee je voor de opslag communiceert.

En met niet-generiek bedoel ik iets als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
class UserMapper extends Mapper
{
    public function loadFromId($id)
    {

        $data = $this->db->select('user', 'id=?', $id);
        $user = new User();
        $user->setEmail($data['email']);
        return $user;
    }
}

?>

Dit is nog allemaal makkelijk. Maar waar ik benieuwd naar was, is hoe je in dit model associaties integreert.

Een niet-generiek systeem maakt het geheel zo veel eenvoudiger.
 
The Force

The Force

21/01/2011 21:38:05
Quote Anchor link
Als je het niet generiek wil dan kan je toch iets als dit doen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
class UserMapper extends Mapper
{
    public function loadFromId($id)
    {

        $data = $this->db->select('user', 'id=?', $id);

        $websites = $this->db->select('websites', 'userid=?', $id);

        $user = new User();
        $user->setEmail($data['email']);
    $user->setWebsites($websites);
        return $user;
    }
}

?>


Er van uit gaande dat een User meerdere Websites heeft. Wil je het lazy loading houden dan kan je in getWebsites() van User een oproep doen om de websites van de User in kwestie te vinden. Moet de User de Mapper wel kennen.

PS. (Edit) Ik ga voor een dagje of wat offline :).
Gewijzigd op 21/01/2011 21:39:06 door The Force
 
Pim -

Pim -

21/01/2011 21:58:40
Quote Anchor link
En dat is dus de vraag: hoe associaties te regelen zonder het domain object kennis te laten hebben van de persistence. Verder moet $user->setWebsties() een array van objecten (of proxies) krijgen, niet van IDs.

Of vraag ik nu het onmogelijke?
 
Niels K

Niels K

29/01/2011 14:49:38
Quote Anchor link
Ik denk het wel Pim, ik kan er i.i.g niets op verzinnen. Zou overigens wel cool zijn. Ik zal het eens vragen op mijn werk maandag.
Gewijzigd op 29/01/2011 14:49:48 door Niels K
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.