Datamodel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Carel

Carel

12/01/2008 10:26:00
Quote Anchor link
pgFrank in mijn vorige post http://www.phphulp.nl/forum/showtopic.php?id=42900&cat=1 vertelde je mij dat mijn datamodel niet klopte.

Ik heb 1 tabel aangemaakt met de naam afbeelding deze bevatten:
idnummer
categorie
omschrijving
trefwoord
afbeelding
thumbnail

Je vertelde mij: de categorieen zet je in een aparte tabel en die koppel je aan de tabel 'afbeelding'. Dit scheelt weer een berg ellende. Ik vroeg mij af hoe je nou weet WANNEER je iets in een appart tabel zet of niet. Moet ik dan ook aparte aanmaken voor omschrijving en trefwoord? Overigens koppel je de twee tabellen door gewoonweg opnieuw idnummer te gebruiken?

Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 01:26:00
 
Crispijn -

Crispijn -

12/01/2008 10:32:00
Quote Anchor link
http://www.phphulp.nl/php/tutorials/3/150/259/

Kan je wel helpen denk ik. Normaliseren doe je vooral om geen dubbele data in je database te krijgen. Dubbele data is ten eerste zonde van de ruimte (alhoewel bijna verwaarloosbaar) maar je data wordt daardoor corrupt. Wanneer je twee resultaten krijgt, hoe weet je database welke weer te geven?

Een omschrijving kan je bijvoorbeeld wel bij je afbeelding opslaan, maar een terfwoord, of tag niet. Ik zou deze in een aparte tabel opslaan. Nette koppeltabel tussen je tags en afbeeldingen en je hebt een lijst met unieke tags...

hopelijk wordt het zo een beetje duidelijk voor je!
 
Hipska BE

Hipska BE

12/01/2008 10:44:00
Quote Anchor link
Tip: Je zet iets in een andere tabel wanneer data van een bepaalde kolom meermaals voorkomt..

vb.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
id   categorie naam
1    algemeen  foto1
2    nieuws    foto2
3    algemeen  foto3

Hier zie je dat bij de categorieën je meerdere dezelfde namen zal hebben, dus neem je best een aparte tabel categorie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
id   categorienaam
1    algemeen
2    nieuws
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Hipska BE
 
Carel

Carel

12/01/2008 10:55:00
Quote Anchor link
interessant bedankt, toch nog een vraagje waarom kan omschrijving wel bij mijn afbeelding opslaan? Want dezelfde omschrijving kan toch ook meermaals voorkomen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Carel
 
Crispijn -

Crispijn -

12/01/2008 11:13:00
Quote Anchor link
ja, daar heb je opzich wel gelijk in... alleen dan mijn vraag: wat komt er precies bij je omschrijving te staan. Vaak zijn die wel erg verschillend hoor!
 
Carel

Carel

12/01/2008 11:33:00
Quote Anchor link
Een omschrijving van de foto's die upgeload worden. De kans op dubbele gegevens is klein, maar wel degelijk aanwezig indien er veel foto's upgeload worden. Indien bijvoorbeeld een gebruiker dezelfde foto nogmaals upload (wat overigens ook mag).

Maar het is dus raadzaam om omschrijving ook appart te doen. Bij afbeelding en thumbnail kun je idd geen dubbele gegevens krijgen. Elke foto dat upgeload wordt krijgt enieke naam toegewezen incl de naam die de gebruiker aan het bestand al had gegeven bij thumbnail wordt alleen ook nog tn_ toegevoegd.

Het is dus bij mij raadzaaom om dit te doen

id (pk)
afbeelding
thumbnail

id (pk)
categorieid (?)

id (pk)
omschrijvingsid (?)
omschrijving

id (pk)
trefwoordid (?)
trefwoord

Is die ? ook PK of Unique of eigenlijk geen van beide. Denk geen van beide en dat ik deze bij het invoeren automatisch gevuld moet worden. En moet die bijv trefwoordid ook auto_increment zijn...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Carel
 
Robert Deiman

Robert Deiman

12/01/2008 11:43:00
Quote Anchor link
Waarom heb je eigenlijk de afbeelding en thumbnail los van elkaar? Een thumbnail verschilt eigenlijk alleen in een voorvoegsel (thumb_afbeeldingsnaam.ext) of locatie (thumbs/afbeeldingsnaam.ext) van het origineel. Dus feitelijk sla je normaal gesproken alleen de naam van de afbeelding op.
 
Carel

Carel

12/01/2008 11:52:00
Quote Anchor link
Dat komt omdat ik thumnails maak op een resized formaat en ook op een andere locatie bewaar. Dus afbeelding in map afbeelding en thumbnail in map thumbnail. Thumnail verschilt dus in locatie en voorvoegsel en afbeelding zelf is ook naar 100x100 omgezet zonder vervorming. Dus wat ik gedaan heb daar klopt wel.

Maaruhhh kan iemand antwoord geven op mijn vorige vraag?
 
Crispijn -

Crispijn -

12/01/2008 12:33:00
Quote Anchor link
Nee, dat klopt niet bepaald. je voorvoegsel is dus altijd hetzelfde en je locatie ook. Hier kan je toch gewoon in je pad naar je thumb rekening mee houden?

ja, trefwoord moet ook autoincrement zijn. Je moet immers weten waarnaar je de boel door moet koppelen.
 
Carel

Carel

12/01/2008 12:50:00
Quote Anchor link
Dit heb ik nu gemaakt KLOPT het onderstaande? Of ben ik weer verkeerd bezig? Overigens kan ik niet 2x auto increment hebben...id heeft autoincrement al immers..


CREATE TABLE `afblocatie` (
`id` int(15) NOT NULL auto_increment,
`afbeelding` varchar(255) collate utf8_bin NOT NULL default '',
`thumbnail` varchar(255) collate utf8_bin NOT NULL default '',
PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_bin AUTO_INCREMENT=1 ;

CREATE TABLE `afbcategorie` (
`id` INT( 15 ) NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY ,
`categorieid` INT( 15 ) NOT NULL ,
`categorie` VARCHAR( 100 ) CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_bin NOT NULL
) ENGINE = MYISAM CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_bin COMMENT = 'categorie voor afbeelding die upgeload worden';

CREATE TABLE `afbomschrijving` (
`id` INT( 15 ) NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY ,
`omschrijvingsid` INT( 15 ) NOT NULL ,
`omschrijving` TEXT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_bin NOT NULL
) ENGINE = MYISAM CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_bin COMMENT = 'omschrijving van de afbeelding dat upgeload is';

CREATE TABLE `afbtrefwoord` (
`id` INT( 15 ) NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY ,
`trefwoordid` INT( 15 ) NOT NULL ,
`trefwoord` VARCHAR( 255 ) CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_bin NOT NULL
) ENGINE = MYISAM CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_bin COMMENT = 'Trefwoord voor upgeloade afbeeldingen';
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Carel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.