Datbase binnen database selecteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Micha

Micha

11/09/2006 23:37:00
Quote Anchor link
Hallo.

Ik maak een database connectie in een config file, en die include ik in de header.

Nu wil ik in de content een andere database selecteren. Maar niet alleen andere database, hij moet ook inloggen met een andere gebruikersnaam en wachtwoord.

Ik zal het een beetje proberen uit te leggen:

Het is een script wat op meerdere site's online runt.

Dus laten we even uitgaan van:

www.domein1.nl
www.domein2.nl
www.domein3.nl

Elk domein heeft z'n eigen beheerder, eigen database, eigen database wachtwoord.

Voor domein1.nl is het bijvoorbeeld:
username: domein1nl
wachtwoord: domein1_nl_wachtwoord
database: domein1_nl

Maar nu is er ook nog een centrale database, genaamd 'admin'.
Hier kunnen alle site's actief gezet worden en alle stats bekeken worden enz.

Alleen nu wil ik dus in het script op bijv domein1.nl iets in de database 'admin' updaten.

Ik heb het geprobeerd om gewoon in het script dit te zetten:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
            $dbhost
= "host";
            $dbuser = "admin";
            $dbpass = "admin_pass";
            $dbdb   = "admin";
            $link = mysql_connect($dbhost,$dbuser,$dbpass, true);
            mysql_select_db($dbdb, $link);
?>


Maar dan blijft hij alsnog bij de oude database.

Iemand die me kan helpen?


Micha
[email protected]
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 10:24:25
 
Bart van der veen

bart van der veen

11/09/2006 23:42:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?
            $dbhost_q
= "host";
            $dbuser_q = "admin";
            $dbpass_q = "admin_pass";
            $dbdb_q   = "admin";
            $link_q = mysql_connect($dbhost_q,$dbuser_q,$dbpass_q, true);
            mysql_select_db($dbdb_q, $link_q);

            $dbhost_w = "host";
            $dbuser_w = "admin";
            $dbpass_w = "admin_pass";
            $dbdb_w   = "admin";
            $link_w = mysql_connect($dbhost_w,$dbuser_w,$dbpass_w, true);
            mysql_select_db($dbdb_w, $link_w);

// of is dit te simpel gedacht??
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.